הוצאות הביטחון ממשיכות לחרוג וההכנסות ממיסוי מקרקעין ממשיכות לרדת
הוצאות מערכת הביטחון בחודשים ינואר-פברואר גדלו ב-9.6%, בעוד שלפי התקציב המקורי הן היו אמורות לקטון ב-0.5%. סך הוצאות משרדי הממשלה עמדו בחודשים אלה על 47.1 מיליארד שקל
סך הוצאות משרדי הממשלה עמד בחודשים ינואר-פברואר על 47.1 מיליארד שקל.
סך הוצאות המשרדים האזרחיים גדל ב-8.9%, בעוד שלפי התקציב המקורי היה אמור לגדול ב-5.3% בלבד. הוצאות מערכת הביטחון גדלו ב-9.6%, בעוד שלפי התקציב המקורי ההוצאות היו אמורות לקטון ב-0.5%. הגרעון ב-12% החודשים האחרונים עומד על 1.9% (זאת, כאשר יעד הגרעון שאושר לשנת 2018 עומד על 2.9%).
סך הכנסות המדינה ממסים עמד בחודש פברואר על 24.8 מיליארד שקל - עלייה של 5% לעומת פברואר שנה שעברה. בהכנסות ממס שבח נרשמה עליה של 4%, ואילו במס רכישה נרשמה ירידה של 19%. עם זאת, באוצר מציינים כי הגידול בגביית מס שבח מתרכז באזור רחובות (גידול של 90%), על רקע שתי עסקאות חריגות בנדל"ן מניב. בנטרול עסקאות אלו הייתה נרשמת ירידה של 10% במס שבח ברמה הארצית.
ההכנסות ממסים עקיפים גדלו בשיעור של 11%, אולם זאת בעיקר תודות לעלייה חדשה של 72% במס הקנייה בהשוואה לפברואר שנה שעברה, אז ייבוא המכוניות צנח בעקבות הקדמת הרכישות לסוף 2016, רגע לפני שנכנסו לתוקף העלאות המס על הרכבים.
צילום: shutterstock
מומלצים