כך תאירו את שולחן ליל הסדר בצורה אפקטיבית
איך לבחור תאורה שלא תסנוור, מהו הגובה המומלץ לתליית גוף התאורה, אילו פתרונות רב שימושיים קיימים בשוק ומהו גוון הנורה המומלץ? מדריך לקראת ליל הסדר
לא משנה מה סגנון העיצוב של הבית שלכם, כשבאים לשדרג את פינת האוכל ולבחור בגוף תאורה שיאיר את שולחן החג, כדאי לחשוב לא רק על העיצוב, אלא גם על הפרקטיות. כדי שהתאורה תהיה אפקטיבית, יש חשיבות לגובה שבו תולים את גוף התאורה, לפיזור האור ולגוון הנורה.
על מה כדאי להקפיד כדי שהתאורה תאיר את שולחן החג מבלי לסנוור את הסועדים ומבלי שתחמם אותם? האם ישנו פתרון זמני לשולחן חג ארוך במיוחד שלא תצריך הזמנת בעל מקצוע ותהיה רב שימושית לאורך כל ימות השנה? "מחסני תאורה" עם מדריך שיסייע לכם ברכישה חכמה ובהתקנה מקצועית של גוף התאורה.
עוד כתבות בנושא:
מים חמים ומהר: הכל על מאיץ חום בדוד
דוד שמש: העיקר האמינותלהתקין דוד שמש במקום דוד חשמל - זה כדאי?
תלו את גוף התאורה בהתאם לאורך השולחן
"ככל שגוף התאורה יהיה גבוה יותר, כך פיזור האור יהיה רחב יותר", מסביר חיים בן זקן, מנכ"ל מחסני תאורה. "לכן, אם שולחן החג שלכם ארוך במיוחד, כדאי להרים את גוף התאורה כך שיהיה בגובה של 80 ס"מ מעל השולחן. אחרת, הגובה הסטנדרטי המומלץ הוא כ-60 ס"מ מגובה השולחן. כדי שתוכלו לשנות את גובה גוף התאורה בהתאם לצורך, תוכלו לרכוש גוף תאורה המאפשר לשנות את אורך החוטים".
דאגו שהתאורה לא תסנוור את הסועדים
"כשהנורה חשופה, היא מסנוורת את הסועדים", מסביר בן זקן. "לכן, לפינת האוכל כדאי לבחור בגוף תאורה המוגן על ידי כיסוי כלשהו (למשל, מזכוכית, בד או מתכת). כך, גוף התאורה יגרום לנורה למקד את האור לכיוון השולחן ולא אל עיני הסועדים.
עם זאת, גם גוף תאורה מזכוכית יכול לסנוור אם הוא תלוי נמוך מדי. כשתולים את גוף התאורה בקרבת פינת אוכל, צריך לבדוק אותו מגובה הסועדים, ולא ממצב עמידה, ולא למקם אותו בגובה עיני הסועדים".
הימנעו מתאורה ממוקדת והעדיפו תאורה מפזרת
חשוב לתלות מעל פינת האוכל גוף תאורה שיפזר את האור בצורה אחידה לכלל השולחן ולא יצור מקטעים חשוכים. אלעד תוהמי משקע תקע, באתר "המקצוענים": "אם תולים פס צבירה עם ספוטים, יש לדאוג שיהיו מספיק ספוטים ולקחת בחשבון שסוג ההארה של ספוט הוא של תאורה ממוקדת ולא תאורה מפזרת.
לדבריו, "לרוב, סוג תאורה זה ממוקם בתקרה, בקרבת פינת האוכל, אך לא ישירות מעליה. בכל מקרה חשוב לכוון את הספוטים בהתאם למיקום פינת האוכל. לעתים, עדיף לתלות גופים צמודי קיר (אם אנד דאון) שזורקים את האור בצורה שלא מפריעה ליושבים בפינת האוכל, ומוסיפים אווירה. כמו כן, ככל שהשולחן ארוך יותר, כך כדאי שגוף התאורה יהיה בעל פיזור רחב יותר של אור, או שיהיה תלוי במיקום גבוה יותר".
מאריכים את השולחן? גוף תאורה עומד בפינה יוסיף תאורה
אם אתם מארחים לעתים קרובות, כדאי לדאוג לגוף תאורה שייתן מענה לכלל החלל. כלומר, שיאיר שטח גדול יותר מאשר של פינת האוכל היומיומית. לעומת זאת, אם אתם מארחים רק פעם-פעמיים בשנה, תוכלו להסתפק בגוף תאורה המקורי של פינת האוכל, ולהוסיף לו תוספת תאורה באמצעות גוף תאורה עומד.
בן-זקן: "היתרון הוא שגוף זה יוכל לשמש אתכם למספר רב של שימושים, גם ביומיום. היכן כדאי למקם אותו בחג? בפינת השולחן, כשהתאורה ממוקדת כלפי השולחן ולא כלפי מעלה, וכשהוא גבוה יחסית, על מנת שפיזור האור שלו יהיה רחב יותר ובכדי לא לסנוור את הסועדים".
גוף תאורה ישן? החליפו לנורות לד
כדי שהאורחים לא יתלוננו שחם מדי ליד שולחן החג, הימנעו משימוש בנורות ליבון או נורות הלוגן. "קיימים כיום תחליפים של נורות לד שמתאימות להברגה גם לבית נורה ישן", מסביר בן זקן. "מומלץ לבחור בנורה בגוון צהוב או ביניים, ולא בנורה לבנה אשר תגרום לאווירה 'קרה' ו'פלורסנטית' יותר.
"כמו כן, אם מספר האורחים רב, ואינכם מעוניינים להחליף את גוף התאורה, ייתכן שכדאי להחליף את הנורות לכאלו בעלות עוצמה חזקה יותר, לפחות לערב החג".
תולים גוף תאורה על תקרת גבס? העדיפו גוף תאורה יורד בפינת האוכל
גם אם יש לכם תקרת גבס בחלל פינת האוכל, כדאי לתלות מעל השולחן גוף תאורה יורד. בן זקן: "לרוב, בתקרת גבס מסתפקים בפסי צבירה, בגופי תאורה שקועים ובאופן כללי במראה מינימליסטי יותר. ועדיין, כשמדובר בפינת האוכל, גוף התאורה הוא תכשיט בפני עצמו, וכדאי לבחור בגוף שיהיה דומיננטי יחסית ויעניק תחושה ביתית, חמימה ומעוצבת יותר. את גוף התאורה יש להצמיד לפרופיל של הגבס, אשר הוא מספיק חזק לצורך עיגון גוף התאורה בצורה בטיחותית. בכל מקרה, במידת הצורך ניתן לדאוג כבר בשלבי השיפוץ או הבנייה לקונסטרוקציה שתתאים לתליית גוף תאורה כבד במיוחד".
מחפשים חשמלאי? לחצו כאן
ynet הוא שותף ב"אתר המקצוענים"