וול סטריט סגרה שבוע ירוק: נאסד"ק טיפס ב-2.8%
היום ירדו המדדים בעד 0.5%. הנפט טיפס השבוע ב-8.6% ושמר על רמתו הגבוהה מאז דצמבר 2014. סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן בשפל של שלושה חודשים. טסלה עלתה ב-2.1% לאחר שמאסק מתח ביקורת על האקונומיסט וצייץ שהחברה לא תזדקק לגיוס הון השנה
המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בירידות, כאשר דאו ג'ונס ונאסד"ק נחלשו ב-0.5% כל אחד ו-S&P 5000 איבד 0.3%. עם זאת, בסיכום שבועי עלה מדד נאסד"ק ב-2.8%, דאו ג'ונס עלה ב-1.8% ומדד S&P 500 טיפס ב-2%.
ברקע למסחר
מחיר הנפט טיפס היום (ו'), כשברקע חשש מתקיפה אמריקאית בסוריה ודיווח של הסוכנות העולמית לאנרגיה כי אופ"ק קרובה להשלים את משימתה לחיסול עודפי המלאי העולמי. הנפט מסוג WTI עלה היום ב-0.5% ונקבע על מחיר של 67.39 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק - המחיר הגבוה מאז ה-3 בדצמבר 2014. בסיכום שבועי רשם הנפט עלייה של 8.6%.
מחירי הזהב עלו היום (ו') ב-0.5% לרמה של 1,347.9 דולר לאונקיה, כשברקע המתיחות בין ארה"ב לרוסיה וסין. בסיכום שבועי עלה הזהב בשיעור של 0.8%. מדובר בשבוע שני רצוף שבו עולה מחיר הזהב.
המסחר בבורוסת אירופה ננעל הערב (ו') בעליות שערים קלות: מדד פוטסי הבריטי ומדד קאק הצרפתי טיפסו שניהם ב-0.1%, מדד דאקס הגרמני הוסיף 0.2% לערכו.
הבורסה בשנגחאי ננעלה בירידה של 0.7% לאחר נתוני המסחר המפתיעים (ראו עדכונים קודמים), ניקיי עלה ב-0.6%.
נשיא הפד בסנט לואיס, ג'יימס בולארד, אמר הערב כי נתוני האינפלציה בארה"ב שפורסמו מוקדם יותר השבוע והראו על עליות מחירים - לא הפתיעו. "מדד מחירי הליבה עומד כעת על מעל ל-2%, אבל הוא היה בשיעור דומה גם במהלך כל שנת 2016, כך שזוהי חזרה לשיעורים שכבר הייתה בהם האינפלציה בעבר, כאשר הריבית הייתה נמוכה יותר". את הדברים אמר בולארד לעיתונאים בנאום שנשא באוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי. לדבריו, ההתפתחויות האלו היו "לא מפתיעות".
דבריו של בולארד מתייחסים לנתונים שהתפרסמו בארה"ב ביום רביעי, לפיהם מדד המחירים לצרכן עלה ב-2.1% בחישוב שנתי במרץ - העלייה החדה ביותר מאז פברואר 2017, וזאת לאחר שעלה בשיעור של 1.8% בפברואר האחרון.
סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד באפריל לרמתו הנמוכה זה שלושה חודשים. המדד ירד לרמה של 97.8 נקודות מקריאה של 101.4 נקודות בחודש מרץ, נמוך מתחזיות האנליסטים שחזו קריאה של 101 נקודות. לפי האוניברסיטה, המכסים שהטיל הנשיא טראמפ על פלדה ואלומיניום, וכן מלחמת הסחר המחריפה בין ארה"ב וסין הוזכרו על ידי שליש מהנשאלים, ולרוב בהיבט שלילי. דאגה נוספת שעלתה מקרב הנשאלים הייתה בנוגע להעלאת שיעורי הריבית, לאחר שהפד העלה את הריבית במרץ וציין כי הוא מתכנן עוד שתי העלאות נוספות עד סוף השנה.
טראמפ הורה אתמול ליועציו הכלכליים לבחון אפשרות לחזור להסכם הסחר הטרנס-פסיפי. הנשיא הוציא את ארה"ב מההסכם לפני כשנה. טראמפ כתב הבוקר בטוויטר כי יצטרף להסכם רק אם ישיג הסכם טוב בהרבה מזה שהוצע לנשיא הקודם ברק אובמה. לדבריו, "יש לנו הסכמים בילטרליים עם 6 מ-11 המדינות הכלולות ב-TPP, ואנו עובדים על הסכם עם הגדולה מביניהן, יפן, שבמשך שנים פגעה בנו קשות בתחום המסחר".
ה-TPP אמור היה לכלול 12 מדינות השוכנות לחופי האוקיינוס השקט - ארה"ב, יפן, אוסטרליה, קנדה, מקסיקו, צ'ילה, ברוניי, מלזיה, ניו זילנד, פרו, סינגפור ווייטנאם - ולהסיר מגבלות על יצוא ויבוא סחורות רבות, מאורז ועד מכוניות. שרי המסחר של המדינות אמנם חתמו על ההסכם עוד ב-2015, אך הוא לא נכנס לתוקף. 12 המדינות האמורות אחראיות על כ-40% מהכלכלה העולמית.
בינתיים בסין, היצוא במרץ נפל במפתיע ב-2.7% (הירידה הראשונה מאז פברואר אשתקד), ואילו היבוא גדל ב-14.4% - מעל התחזית. בעקבות כך רשמה המדינה גירעון מסחרי נדיר של 4.98 מיליארד דולר. האנליסטים ציפו לעלייה של 10% ביצוא, לאחר שבפברואר הוא רשם זינוק של 44.5% שיוחס לגורמים עונתיים. לפי התחזיות, היבוא אמור היה לעלות ב-10%, לאחר שטיפס ב-6.3% בחודש הקודם. האנליסטים ציפו לפיכך שסין תרשום במרץ עודף מסחרי של 27.21 מיליארד דולר, לעומת 33.75 מיליארד דולר בפברואר.
מניות מרכזיות
מניית נטפליקס: דויטשה בנק העלה את ההמלצה שלו על המניה. "נטפליקס שינתה את התעשייה באופן עמוק כשהיא מקשה מאוד על חברות המדיה הוותיקות להדביק את הפער", כתב אנליסט הבנק בריאן קראפט, שהעלה את ההמלצה מנייטרלית לקנייה. מחיר היעד של המניה הועלה על ידי קראפט מ-240 דולר ל-350 דולר. מניית החברה עלתה ב-116% ב-12 החודשים האחרונים, בעוד שמדד S&P 500, לשם השוואה, עלה ב-14% באותה התקופה. בתוך כך, נטפליקס וקומקאסט הודיעו על שיתוף פעולה ביניהן בארה"ב, שבמסגרתו אפשר יהיה לשלם על המנוי לנטפליקס דרך קומקאסט.
מניות טסלה: מנכ"ל החברה אילון מאסק צייץ בטוויטר כי החברה לא תזדקק לגיוס הון השנה. הציוץ של מאסק הגיע בעקבות פרסום באקונומיסט שציטט אנליסט של בנק ג'פריס, ולפיו יצרנית המכוניות החשמליות תגייס 2.5-3 מיליארד דולר השנה, לצורך הייצור של מודל 3 סדאן.
ג'יי.פי מורגן סיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 35% ברווח הנקי ל-8.71 מיליארד דולר או 2.37 דולר למניה, לעומת 6.45 מיליארד דולר ו-1.65 דולר למניה ברבעון המקביל. הרווח למניה התעלה על תחזיות האנליסטים שעמדו על 2.28 דולרים למניה. הכנסות חטיבת השקעות הסתכמו ב-10.48 מיליארד דולר, הצפי בשוק היה 10.29 מיליארד דולר. הכנסות חטיבת ניהול הנכסים הסתכמו ב-3.51 מיליארד דולר, התחזית היתה 3.32 מיליארד דולר; הכנסות הבנקאות המסחרית עמדו על 2.17 מיליארד דולר לעומת צפי של 1.91 מיליארד דולר. הכנסות הבנקאות בקהילה הסתכמו ב-12.6 מיליארד דולר, התחזית עמדה על 12.02 מיליארד דולר. מניית ג'יי.פי מורגן (שנכללת במדד דאו ג'ונס) מגיבה לדוחות בעלייה קלה של כ-0.5% בטרום מסחר.
סיטיגרופ פרסם היום את דוחותיו לרבעון הראשון, שהצביעו על עלייה של 3% בהכנסות ל-18.87 מיליארד דולר, בהתאם לתחזיות האנליסטים. הרווח הנקי של סיטי עמד על 4.62 מיליארד דולר, לעומת 4.09 מיליארד דולר בתקופה המקבילה, עלייה של 12.9%. הרווח למניה היה 1.68 דולרים - מעל התחזיות לרווח של 1.61 דולרים. היקף ההלוואות הכולל של הבנק גדל ב-7% ל-673 מיליון דולר. ההכנסות של חטיבת האג"ח ופתרונות המסחר, המעניקה שירותי בנקאות לחברות הגדולות, עלו ב-8%.
וולס פארגו
, שפרסם אף הוא את דוחותיו, רשם עלייה של 5.5% ברווח הנקי ברבעון הראשון על רקע פרשת החשבונות הפיקטיביים, ל-5.94 מיליארד דולר, 1.12 דולר למניה. תחזיות האנליסטים היו לרווח של 1.06 דולר למניה. ההכנסות הבנק ירדו ל-21.93 מיליארד דולר ברבעון הראשון, לעומת 22.26 מיליארד דולר בתקופה המקבילה, ומעל התחזיות שהיו להכנסות של 21.71 מיליארד דולר.
חברת הפארקים סיוורלד (SeaWorld) דיווחה אתמול כי רשות ני"ע (SEC) בוחנת הגשת תביעה אזרחית נגדה. החברה קיבלה זימון להליך משפטי, הנוגע לתגובתה לסרט הדוקומונטי "בלאקפיש" שבו נמתחה ביקורת על האופן שבו מטפלת החברה בלווייתנים שמוצגים במופעים שלה. הסקט "בלאקפיש" שיצא ב-2013 פגע קשות בסיוורלד והיא מתקשה להתאושש.
קוואלקום: ב-CNBC דווח כי היו"ר לשעבר פול ג'ייקובס (Paul Jacobs) – שאף כיהן כמנכ"ל בשנים 2014-2005 - פועל לגיוס כספים מתוך כוונה לעמוד בראש קבוצת משקיעים שתרכוש את החברה ותהפוך אותה לפרטית. ג'ייקובס, בנו של אחד ממייסדי קוואלקום, הודח מדיקטוריון קוואלקום בחודש מרץ לאחר שהודיע על כוונתו להוביל מהלך להפיכתה לפרטית.