שתף קטע נבחר
 

לראות דרך קירות

כבר לא מדע בדיוני: חברת Camero הישראלית פיתחה מערכת קטנה שבאמצעות גלי רדיו שנשלחים וחוזרים, היא בונה תמונה תלת מימדית מדויקת, ומאפשרת לראות על המסך מה קורה בצד השני של הקיר. "קאמרו מובילה עולמית בתחומה עם פתרונות שאין להם שני בעולם". סיפור הצלחה ישראלי

אם חלמתם לראות דרך קירות, אתם לא לבד. גם לאמיר בארי, מנכ"ל ומייסד חברת Camero היה חלום כזה והוא דווקא הצליח להגשים ולפתח אותו למוצרים נוספים, שמסעירים את הדמיון.

 

לראות דרך קירות

"זה היה חלום ישן שלי ואחרי שנתיים של עבודה הוא קרם עור וגידים", מספר בארי, "היו ניסיונות בעולם לעשות את זה קודם, בעיקר יוזמות ממשלתיות בארצות הברית וברוסיה אבל זה לא צלח - ולמען האמת, נשמע די פנטסטי".

 

קאמרו (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בארי שרת שנים רבות בקהילת המודיעין ומספר שנים אחר השחרור "התבשל" הרעיון של קאמרו. "היינו חבורה קטנה בהתחלה והקונספט הטכנולוגי שלנו התבסס על טכנולוגיה דיגיטלית ברמה הפיזיקלית בשם UWB - Ultra Wide Band. עשינו הדמיה של מכשירים, כולל כל הפיתוח והבניה. המכשירים שלנו ניידים ומיועדים לשימוש של כל אחד".

 

המכשיר של קאמרו הוא קטן יחסית, מעט גדול יותר ממחשב נייד. בעזרתו אפשר להסתכל לכוון בית ולראות מעבר לקירותיו, גם מעבר לרחוב. ההדמיה שמתקבלת מתבססת על החזרי גלי רדיו ובניה מחדש, מאותם החזרים, לתמונת תלת מימד של מה שקורה בפנים, ברמת דיוק עד של אברי גוף אדם בצד השני. ממרחק של 20 מטר, יכול המפעיל לצפות בנעשה מעבר לקירות מבנה ולנעשה בתוכו.

 

"גלי רדיו עוברים דרך קירות ולכן אין להתפלא, שאנחנו מנצלים אותם כדי לבנות תמונה", אומר בארי, "אבל השכלול שלנו הוא בניית התמונה, קליטה ועיבוד השידור באופן מאוד משוכלל. רשמנו על כך כמה פטנטים. יש עוד פיתוחים בתחום בעולם אבל אנחנו נותנים מוצרים מבצעיים שלמים יותר"

  

שדה תעופה ללא הבידוק בגלאים

עם השנים שיכללו בקאמרו את הטכנולוגיה, והיום רוב המאמץ של החברה מושקע בהפצת מכשיר בידוק לבני אדם אבל עם חידוש - את הבידוק ניתן לבצע תוך כדי הליכה של מסה אנושית רבה. הסריקה יכולה לגלות גם דברים נוספים, מלבד מתכות, כמו חומרים שונים, סמים ועוד. בארי יודע כי פוטנציאל המוצר הזה עצום, בין אם בעולם התעופה, מבני ציבור, בתי כלא, מתקנים מיוחדים, מתקנים המוניים, שוק התחבורה ההמונית ועוד.

קאמרו (צילום: יח
מכשיר בגודל מחשב נייד שנותן תמונה מעבר לקיר. (צילום: יח"צ)

"להבדיל ממכשירים אחרים בעולם, שיש צורך להיכנס אליהם ולעבור סריקה, אצלנו הסריקה נעשית תוך כדי הליכה", אומר בארי, "וזה פותח צווארי בקבוק בשדות תעופה וכניסה למקומות המוניים כמו איצטדיונים ותחנות רכבת. בגלל שהמערכת סורקת הכל תוך כדי הליכה והכל נעשה תוך איתור אוטומטי, זה פותר בעיות של לבוש והסרתו, שאינו נחוץ כלל", הוא אומר.

  

"קאמרו מציגה פתרונות ביטחוניים מהפכניים מהשורה הראשונה", אומר איל לוי, מנהל ענף בטחון המולדת במכון היצוא. "החברה היא מובילה עולמית בתחומה עם פתרונות שאין להם שני בעולם - פתרונות מצילי חיים, לא פחות. אנחנו, בענף ביטחון המולדת, יחד עם מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, שמחים לעזור ולקדם אותם ברחבי העולם".

 

"ענף בטחון המולדת - HLS - נמצא בקשר רציף עם כ-450 חברות, שהפתרונות שהן מציעות, פונים לגורמים פרה מיליטאריים רבים - רשויות אכיפה ושיטור, כוחות הצלה ובטחון, ערים חכמות, רשויות מקומיות וכן תאגידים וחברות מהסקטור הפרטי'.

 

"איומים קיימים קיימים היום בכל מקום בעולם ועל כל הגורמים לאמץ מגוון פתרונות על מנת להילחם בכך. ישראל מובילה בתחום הזה, גם בגלל מצבה הביטחוני, בגלל כוח האדם בוגר המערכת הביטחונית וניסיון מצטבר רב בשטח. מעבר לים אנחנו רואים ביקוש רב לפתרונות הישראלים".

 

קאמרו (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

קאמרו הציגה בכנס HLS, שהתקיים במקסיקו ב-2017, בשיתוף סיבט, האגף ליצוא ביטחוני של משרד הביטחון, שיוצרים קשרים ליצוא ביטחוני. גם השנה יתקיים הכנס במקסיקו בו ייוצגו חברות המציעות פתרונות לעולמות ה- HLS והסייבר עם דגש על תחום פתרונות ההצלה והחירום, בעקבות רעידת האדמה של השנה שעברה. המכון מסייע ליצואנים בתערוכות, ימי עיון, משלחות ופעילויות נוספות, כדי לחשוף פתרונות רלבנטיים בפני מקבלי החלטות ברחבי העולם", מסכם לוי.

 

מקסיקו היא מדינה המתאפיינת ברמה גבוהה יחסית של מקרי פשיעה, במיוחד במהלך השנה האחרונה. אוריאל רביב, הנספח הכלכלי של משרד הכלכלה והתעשייה במקסיקו שמתכונן לתערוכה הקרובה מציין, כי המשטרה הפדרלית של מקסיקו מתמודדת כיום עם ארגוני פשיעה אכזריים במיוחד, חמושים היטב ומתוחכמים מאד, שעושים שימוש בטכנולוגיה ואוספת מודיעין ברמה סמי-צבאית. לכן יש כאן הזדמנות לטכנולוגיות הישראליות.

 

"מלבד רשויות הביטחון, תחום האבטחה הפרטית מפותח מאד במקסיקו - מאבטחת מתקנים, מפעלים, ציי רכב של חברות ואבטחת אנשים פרטיים. רבים חוששים שארגוני הפשיעה יזהו את החוליה החלשה בארגונים השונים ויעשו בה שימוש לרעה. לחברות ישראליות בתחום ה-HLS יש מוניטין חזק במקסיקו ויש כאן הערכה רבה לניסיון ולידע הישראלי שהצטבר בתחום".

 

קאמרו (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

"אנו מסייעים רבות לחברות וטכנולוגיות ישראליות במקסיקו בתחום ה HLS, ומזמינים חברות נוספות להגיע ולפעול בשוק המקסיקני ואנחנו בנספחות הכלכלית נשמח לסייע לחברות ולקשרן עם שותפים עסקיים פוטנציאליים", הוא מסכם.

 

מסביב לעולם

בקאמרו עובדים כ-30 עובדים והחברה ממוקמת בכפר נטר. מחציתם אנשי פיתוח ומהנדסים מכל הקשת הטכנולוגית. ב-2011 נקנתה החברה על ידי קבוצת SK, שעוסקת בתחומי הביטחון השונים.

 

לחברה יש כבר עכשיו לקוחות ב-46 מדינות ומוצריה מיועדים ליחידות צבא ומשטרה, בדרך כלל ליחידות מיוחדות, שנדרשות לפעילויות כירורגיות. בשנים האחרונות מעודדת החברה שימוש במוצריה לפעולות הצלה. ברעידת האדמה במקסיקו ב-2017 ניצלו בני אדם בעזרת מכשיר הצפייה דרך קירות. "מכרנו לצבא המקסיקני מערכות לשימושים אחרים. הם ניצלו את זה בין יחידות ההצלה בזמן רעידת האדמה. זה נותן סיפוק", אומר בארי בהתרגשות.

 

המוצרים של קאמרו מפוקחים על ידי משרד הביטחון וכל עסקה שלהם עוברת אישור של משרד הביטחון. בכך מבטיחה החברה שהמוצר לא יימכר לגורמים מפוקפקים ומאפשר רק לגורמי ממשל מותרים על ידי משרד הביטחון לעשות בה שימוש.

 

לשאלתנו אם יש בעיית קרינה עם המוצרים, מסביר בארי שהם עומדים באישורים לתקנים בינלאומיים מחמירים. "זו אפילו לא קרינה מייננת", הוא מוסיף. "התחום של בידוק אנשים הוא מנוף עצום בשווקים שונים, במערב ובמזרח. זה מוצר חדש ולכן העתיד שלו טמון בהפצת המוצרים הקיימים ונגזרות נוספות של הטכנולוגיות. אנחנו עובדים על פיתוח ראיה דרך קירות גם למרחקים ארוכים יותר עבור צרכים מבצעיים", מסכם בארי.

 

קאמרו (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים