לתכנן מאפס: היתרון בהריסה ובנייה
התיקון השני לחוק התמ"א 38 מאפשר הריסת מבנה מגורים ישן, וטיפוס לגובה ולרוחב על אותה יחידת קרקע. אחד היתרונות של מסלול זה הוא השפעתם של בעלי הנכסים על תכנון חלל הפנים של ביתם החדש. "ידעתי שהדירה מיועדת למגורים לטווח ארוך והרחבת המשפחה, לכן התמקדתי בחשיבות של שטחי האחסון במהלך התכנון", מספרת ל-ynet יעל בלסברגר, תושבת רעננה
בשיתוף מרכז הנדל"ן
הריסה ובנייה - מסלול תמ"א 38/2
לעצב את חלל הדירה
יעל בלסברגר היא תושבת העיר רעננה, שרכשה לפני מספר שנים דירה במבנה מגורים ישן בעיר. את המהלך היא ביצעה עוד בטרם קבלת היתר להריסה המבנה הישן ובנייתו מחדש. "אני זיהיתי את הפוטנציאל בדירה הזו כשרכשתי אותה. ידעתי שענן התמ"א מרחף מעל הדירה, ולכן החלטתי לרכוש דירה בבניין הזה - ולא בסמוכים לו", היא מספרת. כמו כל דיירי הבניין, מרגע הנעת הפרויקט עברה בלסברגר למגורים זמניים סמוך למתחם הבנייה עד לקבלת המפתח. "במהלך ביצוע הפרויקט - עמדתי בקשר רציף עם היזמים ועודכנתי על התקדמות הבנייה. לקראת הסיום, היה באפשרותי לעצב את פנים הדירה כפי שייחלתי. היה לי ברור שהדירה מיועדת למגורים לטווח ארוך והרחבת המשפחה, לכן התמקדתי בחשיבות של שטחי האחסון בחלל הפנים", מתארת בלסברגר.
גמישות ותמהיל מגוון
התועלת הכלכלית המופקת במסלול תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה), כדאית לשני הצדדים, ועדיפה מבחינה הנדסית. הדיירים נהנים מדירה חדשה בעלת ערך גבוה יותר, שכוללת תוספות בנייה של חניה, ממ"ד ולובי משודרג, והיזם נהנה מרווחי המכירה של הדירות שהתווספו בפרויקט. "תהליך של הריסה ובנייה הוא נקי יותר. הדיירים לא סובלים במהלך הבנייה, הם למעשה לא מרגישים את הבנייה כי אנחנו דואגים למצוא להם דיור חלופי במהלך ביצוע הפרויקט", מספר חן. הגמישות הפנים-תכנונית שמתאפשרת בפרויקט הריסה ובנייה, מגולמת בתמהיל דירות מגוון המותאם לצורכי הדיירים השונים. "בעצם לכל דייר יש הרצונות והשאיפות שלו. יכולות להיות דירה שמיועדת להשכרה והתכנון שלה בהתאם, או דירה שמיועדת למגורים והתכנון שלה שונה לחלוטין. יש דיירים מבוגרים שרוצים מעט חדרים, ומשפחה עם שלושה ילדים שמעוניינת בארבעה חדרי שינה", מתאר חן. לדבריו, שוק ההתחדשות העירונית יורכב בעתיד יותר מפרויקטים של הריסה ובנייה. "השוק הולך חד משמעית לכיוון של הריסה ובנייה, וגם הרשויות המקומיות מכוונות לשם", הוא מסכם.
בשיתוף מרכז הנדל"ן