קרן המטבע: יעד האינפלציה יושג רק ב-2019
לפי תחזית הקרן, האינפלציה בישראל צפויה להסתכם השנה בכ-0.7% בלבד, מתחת לגבול התחתון של היעד; הצמיחה החזויה השנה ובשנה הבאה - 3.3% ו-3.5% בהתאמה
קרן המטבע הבינלאומית פרסמה היום (ג') את התחזית המאקרו-כלכלית למשק הישראלי לשנים 2018 ו-2019, ולפיה הצמיחה הצפויה השנה תעמוד על 3.3% ובשנה הבאה על 3.5%. מדובר בתחזיות צמיחה דומות למדי לאלו שהציגו כלכלני בנק ישראל ומשרד האוצר וגם אלו שהציגו הכלכלנים הראשיים בשוק ההון.
בנק ישראל נגד הפחתות המיסים: סיכון למשק
הימים שבהם בעשירון העליון קנו דירה ב-900 אלף שקל
קרן המטבע: הפערים בין האוכלוסיות השונות בישראל מסכנים את יציבות הכלכלה
נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, הציגה אתמול עדכון לתחזיות, ולפיו המשק יצמח השנה ב-3.4% ובשנה הבאה ב-3.5%. מדובר בשיעורים גבוהים באופן משמעותי מאלו שצפויים לפי הקרן עבור הכלכלות המפותחות בעולם.
לפי כלכלני הקרן, האינפלציה בישראל צפויה להיכנס אל תחום יעד יציבות המחירים (בין 1% ל-3%) רק בשנת 2019, כשבשנה הנוכחית היא צפויה להסתכם בכ-0.7% בלבד - מתחת לגבול התחתון של היעד. עוד עולה, כי גם בשנתיים הקרובות צפוי המשק הישראלי ליהנות מעודף בחשבון השוטף במאזן התשלומים אך הוא צפוי לקטון במהלך השנתיים הבאות מרמה של 3% מהתמ''ג ב-2017 לרמה של 2.6%-2.7% ב-2018 ו-2019, דבר שצפוי לתמוך בהיחלשות השקל אל מול הדולר. מנגד, האינפלציה בכלכלות המפותחות בעולם צפויות להיכנס אל אמצע יעד יציבות המחירים (רמות של 2%) עוד השנה.
מוקדם יותר היום אישררה חברת דירוג האשראי הבינלאומית פיץ' את דירוג האשראי של מדינת ישראל ברמה של A+ עם תחזית יציבה. "המצב הפיסקאלי של ישראל עודנו מהווה נקודת חולשה ביחס למדינות המדורגות 'A'," כך כתבו שם.
עוד נכתב, כי התקציב האחרון עלול להביא לגידול בהוצאות הממשלה לצורך התמודדות עם טענות הציבור לגבי יוקר המחיה. החברה צופה שיחס החוב-תוצר יתחיל לעלות ב-2019 לאור גירעון ברמה של 2.8% ו-3% מהתוצר בשנים 2018 ו-2019 בהתאמה (מעל יעד הגירעון שקבעה הממשלה). בהקשר הזה מציינים כלכלני פיץ' כי על רקע לחצים של מפלגות פוליטיות לקראת הבחירות הבאות, קיים "סיכון" להפחתות מסים נוספות, משפט הרומז כי הדבר אינו רצוי.