ניקוי האורוות בבזק נמשך: עמיקם שורר, יד ימינו של אלוביץ', יעזוב את תפקידו בעוד 3 חודשים
שורר משמש כמנהל פעילות אסטרטגיה ופיתוח עסקי של קבוצת בזק ובנוסף משמש מעין מנטור לבנו של אלוביץ' אור. הוא נחשב לאדם הקרוב ביותר לאלוביץ' שאינו בן משפחה
ניקוי האורוות בבזק נמשך. אתמול דיווחה החברה כי עמיקם שורר, יד ימינו של בעל השליטה שאול אלוביץ' ואחד החשודים בפרשת בזק יעזוב את תפקידו בעוד 3 חודשים.
כצפוי: שלמה רודוב מונה ליו"ר בזק
המירוץ לרכישת בזק שוב מתחמם: האחים נוימן הגישו הצעה חדשה, גם סיידוף
בזק מסכמת שנה סוערת: ירידה בהכנסות וברווח הנקי
לפני כשנה הודיעה בזק כי בכוונתה להרחיב את פעילות מטה הקבוצה, במסגרתה הוחלט למנות את שורר לתפקיד מנהל פעילות אסטרטגיה ופיתוח עסקי של קבוצת בזק מתוך מטרה לסייע לדירקטוריון בהיערכות לשינויים מבניים והרחבת הפעילות של הקבוצה. לפני כן כיהן שורר כסגן יו"ר יורוקום וכדירקטור בבזק ובחברות הבנות שם שימש כנציגו של אלוביץ'.
בכובעו הנוסף משמש שורר בשנים האחרונות כמעין מנטור לבנו של אלוביץ' אור, ונחשב לאדם הקרוב ביותר לאלוביץ' שאינו בן משפחה. שורר גם היה לפי החשד אחד האנשים שעמדו מטעם אלוביץ' בקשר עם מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, בפרשיית קידום האינטרסים של בזק במשרד הממשלתי שנחקרה על ידי הרשות לניירות ערך בקיץ שעבר. בפברואר האחרון התרחבה החקירה אליה ושורר נעצר במסגרת תיק 4000 בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד, מרמה הפרת אמונים ועבירות ני"ע.
שורר נטל חלק מרכזי בכל העסקאות של יורוקום והחברות הבנות בשנים האחרונות, בהן מכירת מניות yes מיורוקום לבזק ומכירת מקטעי חלל מידי חלל תקשורת ל־yes - עסקאות שנמצאות בלב התיק.
בדיווח מסרה בזק: "תאריך סיום העסקה נקבע בהסכמה בין החברה למנהל פעילות אסטרטגיה ופיתוח עסקי בקבוצת בזק. פרישתו מהחברה נובעת מההבנה כי על רקע החקירה, בשים לב לתפקידו בחברה, פרישתו תפעל לטובת תדמית החברה ויחסי החברה מול גורמי חוץ שונים".
עזיבתו של שורר מצטרפת לשינויים הפרסונליים בהנהלת החברה והדירקטוריון. מנכ"ל החברה סטלה הנדלר שחשודה אף היא במסגרת תיק 4000 הודיעה כי תעזוב גם היא בחודש יולי. דירקטוריון החברה בחר אתמול את שלמה רודב לתפקיד היו"ר, שהחליף את דוד גרנות, שכיהן כיו"ר זמני בעקבות עזיבתו של אלוביץ'.
כמו כן, ביום חמישי האחרון התקיימה אסיפת בעלי מניות במסגרתה הוחלט להגדיל את הרכב הדירקטוריון מ-9 ל-13 חברים, אליה נבחרו רודב, דורון תורג'מן, עמי בר לב, אילן בירן ואורלי גיא כנציגי בעלת השליטה בי-קום במקומם של בני משפחת אלוביץ'. בנוסף הצטרפו לדירקטוריון עידית לוסקי ואמנון דיק כדירקטורים חיצוניים ודב קוטלר כדירקטור בלתי תלוי. שני הדח"צים שתמכו בעסקת בעלי העניין למיזוג בזק-yes, טלי סימון ומודי קרת, ימשיכו לכהן עד סיום תפקידם בתחילת 2019.