בקשה לפרק את חברת נכסי פישמן. החובות הנטענים: מעל מיליארד שקל
לביהמ"ש המחוזי בתל אביב הוגשה בקשת פירוק נגד חברת נכסי משפחת פישמן ניהול (1988), בטענה כי זו חייבת לבנק לאומי מעל מיליארד שקלים. כמו כן, נאמנו של פישמן טוען כי איש העסקים מחזיק בכ-26% ממניות החברה, ועל כן זו חייבת 130 מיליון שקלים נוספים לקופת פשיטת הרגל של פישמן
בנק לאומי ועו"ד יוסף בנקל, הנאמן לנכסי איש העסקים אליעזר פישמן הגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה למנות מפרקים זמניים לחברת נכסי משפחת פישמן ניהול (1988) הנמנת על קבוצת פישמן.
רשות המסים מחקה 40 מיליון שקל לפישמנים
בלי לספר לנאמן: ילדי פישמן מנסים להשתלט על הום סנטר"טובה פישמן חייבת כ-100 מיליון שקל"
במקביל, הוגשה בקשת פירוק נגד החברה בטענה כי היא חייבת לבנק לאומי למעלה ממיליארד שקל בגין הלוואות ואשראים שקיבלה ולא פרעה אותו. בנוסף לכ-130 מיליון שקל לקופת פשיטת הרגל של פישמן. הבנק והנאמן מבקשים למנות לחברה את עוה"ד רונן מטרי ויוסי בנקל כמפרקים זמניים. עוד נטען בבקשה כי החברה הינה חדלת פירעון באופן מובהק.
לטענת בנק לאומי ובנקל, אליעזר פישמן מחזיק בכ-26% ממניות החברה. במסגרת הבקשה למנות לחברה מפרקיים זמניים נטען כי "לאחרונה התברר לבנק לאומי והנאמן של פישמן כי לחברת נכסי משפחת פישמן ניהול (1988) נכס מקרקעין המניב כמיליון שקל בשנה מדמי שכירות ודמי ניהול. למבקשים אין כל מידע באשר לגורלם של תקבולים אלו, לאיזה חשבון הם מופקדים ואיזה שימוש נעשה בהם על ידי החברה. בנסיבות אלו, בשים לב להיקף חובותיה העצומים של החברה, יש לאפשר פיקוח מיידי על התנהלותה הכספית של החברה ועל כלל התקבולים המגיעים לה".
כזכור ביוני 2017 הוכרז אליעזר פישמן פושט רגל ועו"ד בנקל מונה כנאמן לנכסיו. במסגרת הבקשה נטען כי "למן מועד מתן צו הכינוס, כל נכסי, זכויות וכספי אליעזר פישמן הוקנו לקופת פשיטת הרגל . לפיכך, אף מניות פישמן בחברה מוחזקות ומנוהלות על ידי הנאמן".
בא כוחה של משפחת פישמן עו"ד שלום גולדבלט מסר בתגובה כי "הבקשה רצופה באי דיוקים ובדיות שנועדו לשרת את מגישה - עו"ד בנקל ועו"ד רונן מטרי. כל המידע עמד בפניהם תקופה ארוכה ודבריהם, כפי שנכתבו בבקשה כדי לקבל סעד זמני, הינה הטעיה שאינה במקומה וחבל.
"החברות ומשפחת פישמן משתפות פעולה באופן גלוי ומלא (כפי שהעיד עו"ד בנקל עצמו בבית המשפט). התשובה המפורטת בעניין זה תינתן לבית המשפט".