שתף קטע נבחר

 

עוקף גלימה

המבחן הפסיכומטרי מרתיע אתכם כל הדרך ללימודי משפטים? החדשות הטובות הן שיש דרכים לעקוף אותו. החדשות העוד יותר טובות, שניתן לעקוף אותו גם ללא תעודת בגרות

הקלישאה אודות האם היהודייה שרוצה שהבן שלה יהיה מינימום עורך דין, מתעמעמת אולי בשנים האחרונות, לאור ריבוי עורכי הדין שיש כיום בישראל (בכל שנה נוספים מעל 1,000 עורכי דין לשוק העבודה המקומי) או מקצועות ההייטק והטכנולוגיה החדשים שכבשו את מקומם, ועדיין ובכל זאת, לימודי המשפטים נחשבים בין המקצועות שיש להם את הביקוש הגבוה ביותר, ושתנאי הקבלה אליהם עדיין גבוהים.

 

תנאי הקבלה למסלולי לימודי המשפטים באוניברסיטאות היוקרתיות, דורשים ציון מינימום של 90 בתעודת הבגרות, וציון של 700 לפחות במבחן הפסיכומטרי. אמנם רף הציונים נמוך יותר במכללות הפרטיות, אבל גם שם ישנה דרישה לציונים גבוהים בבגרויות וכן נדרש מעבר של מבחן פסיכומטרי - לרוב בציון של מעל 600.

 

המצב נשמע מייאש עבור מי שבכל זאת חושקים בגלימה? לא בהכרח. מתברר, שישנם בארץ מוסדות לימוד - בעיקר במכללות, שאליהם ניתן להתקבל ללימודי משפטים גם בלי ציון פסיכומטרי.

 

אילוסטרציה (צילום: shuttertock)
אילוסטרציה(צילום: shuttertock)

 

המגוון רחב והדרישות משתנות ממוסד אחד למשנהו: חלק מהמכללות מסתפקות בממוצע ציונים גבוה בבחינות הבגרות או במעבר של מכינה קדם אקדמית ייעודית למשפטים. חלק מהמכללות דורשות מעבר של בחינות מיון פנימיות או ראיונות קבלה, ומכללות אחרות אף מציעות להנדסאים ולבוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי.

 

בשוק הקיים, מכללות רבות מציעות לימודי משפטים עבור אנשים עובדים, אשר מתקיימים בשעות אחרי הצהריים או בימי שישי בבוקר, וזאת כדי לאפשר גם להם להשתלב בלימודים בקלות ובנוחות, מבלי לפגוע בשגרת חייהם היומיומית.

 

למי זה מתאים ומה לומדים?

לימודי תואר ראשון במשפטים בלי פסיכומטרי, נועדו לכל אלה החולמים ללמוד תואר במשפטים - אך כאמור אין להם ציון פסיכומטרי בתוקף. תוכנית הלימודים לתואר ראשון במשפטים ללא פסיכומטרי כוללת תכנים, כמו: דיני משפחה וירושה, דיני חוזים, דיני עונשין, דיני פטנטים, דיני קניין, קניין רוחני, דיני תאגידים, סדר דין אזרחי, דיני נזיקין, סדר דין פלילי, משפט בינלאומי פרטי, דיני עבודה, אתיקה מקצועית, משפט עברי, דיני ראיות, משפט ציבורי מנהלי, משפט ציבורי חוקתי, דיני מיסים, מקורות המשפט הישראלי, תורת המשפט, ניתוח כלכלי של המשפט ועוד.

 

בחלק מהמכללות, תוכנית הלימודים כוללת גם אפשרות לבחור במסלול התמחות, ולהתמקד בתחום ספציפי מתוך עולם החוק והמשפט, כמו למשל: משפט עסקי, זכויות אדם, סכסוכים, משפטי אזרחי, משפט פלילי ועוד.

 

לסטודנטים שירצו לעלות ברמה ולהתקדם, ישנה אפשרות בחלק מהמכללות ללימודי המשך. במסגרת זאת, לאחר קבלת התואר הראשון, הם יוכלו להמשיך לתואר שני במשפטים או כמעט לכל תואר שני מתחום עולם מדעי הרוח.

 

התחומים המבוקשים ביותר הם תואר שני במנהל עסקים, תואר שני במדיניות ציבורית, תואר שני בדיפלומטיה ותואר שני במדעי המדינה.

 

אפשרויות תעסוקה

בפני בוגרי התואר במשפטים במסלול עוקף פסיכומטרי, עומדות מספר אפשרויות לתעסוקה. מצד אחד, האפשרות להמשיך בהכשרה על מנת לקבל רישיון עריכת דין רשמי ולהשתלב לאחר מכן בעבודות עריכת דין בין כשכירים במשרדים קיימים או כעצמאיים.

 

אפשרות אחרת שקיימת, היא לנצל את התעודה על מנת לעסוק בתחומים אחרים. החל בהשתלבות בעבודות ייעוץ משפטיות במוסדות שונים, עבור לקבלת משרות ניהול מתאימות וכלה בכיוונים אחרים לתעסוקה, שעצם התואר עצמו פותח דלתות עבורם.

 

עוקף בגרות

מגוון האפשרויות ללימודי משפטים גם עבור מי שאין להם תעודת בגרות הוא אמנם מצומצם - אבל בכל זאת קיים. הדבר אפשרי רק עבור סטודנטים שעברו את גיל 30. מתוקף החוק בישראל, המועצה להשכלה גבוהה מאפשרת לכל מי שעבר את גיל 30, להגיש טפסי הרשמה ומועמדות לכל מוסד אקדמי, גם ללא נתוני הכניסה הבסיסיים, קרי: תעודת בגרות ומבחן פסיכומטרי. המועמדים יכולים לפנות לאוניברסיטאות, למכללות ולשאר המוסדות האקדמיים - ולאלה אסור לפסול אותם רק בשל היעדר נתונים וציונים אלו.

 

מצד שני, צריך לדעת שלמרות החוק, לא ניתן לחייב את המוסדות לקבל אליהם את המועמדים. למעשה, רובן מציבות קריטריונים לקבלה עבור מסלולי הלימודים השונים, ומתוכם הם מסננים את המועמדים הטובים ביותר.

 

רוב המכללות בישראל, מציעות לחסרי תעודת הבגרות ללמוד קודם לכן במכינה קדם-אקדמית במסגרת לימודי יום או ערב. זאת על מנת שישלימו את הלימודים במקצועות שאין להם ציון בגרות, או שהציון שקיבלו אינו מספיק דיו כדי לעבור את מבחן הסף. מדובר בעיקר במקצועות האנגלית והמתמטיקה.

 

אפשרות נוספת שקיימת היא להתקבל למכללות פרטיות - שאינן מתוקצבות על-ידי המדינה. שכר הלימוד בהן הוא אמנם גבוה יותר לעומת שכר הלימוד האוניברסיטאי, אולם תנאי הקבלה בהן הם נמוכים, כך שהן מספקות מענה לביקוש הגדול ללימודי משפטים ולמי שאינם עומדים בקריטריונים של האוניברסיטאות. מצד שני, רובן דורשות לפחות תעודת בגורת מלאה בממוצע יחסית גבוה - ללא דרישה לפסיכומטרי.

 

אז מה עושים?

במידה ועברתם את גיל 30 ואתם רוצים ללמוד משפטים אולם אין לכם תעודת בגרות - האפשרות הטובה ביותר היא ללמוד במכללה פרטית. בחלק מהמקרים מכללה יכולה לקבל את הסטודנט על סמך מבחן כניסה פנימי בלבד.

 

המכללות הרלוונטיות למסלול הזה הן:

שערי משפט, המרכז האקדמי למשפט ועסקים, הקריה האקדמית אונו, המרכז האקדמי כרמל ואחרות במקרים חריגים מסוימים.

 

בנוסף לאלה, ניתן להתקבל ללימודי משפטים גם ללא מבחן פסיכמוטרי גם במוסדות להשכלה גבוהה נוספים, אם כי יש לשים לב ולברר מה הם תנאי הקבלה הפנימיים, שמשתנים ממוסד למוסד. ברשימה זאת ניתן למצוא את:

*המסלול האקדמי במכללה למנהל

*הקריה האקדמית אונו

*המרכז האקדמי שערי מדע

*המרכז הבינתחומי הרצליה

*המכללה האקדמית נתניה

*המרכז האקדמי כרמל

*המרכז האקדמי פרס

*המרכז האקדמי למשפטים ולעסקים

 

תואר ומקצוע בחינוך חברתי- קהילתי (בלתי פורמלי) באקדמית גורדון הם הדבר הבא בתחום החינוך  

החוג לחינוך חברתי קהילתי באקדמית גורדון מכשיר את מחנכי ומנהיגי המחר, שמובילים תהליכים, פרויקטים, יוזמות ותוכניות - המשנים בפועל את המציאות החברתית-חינוכית בבתי הספר ובקהילה. בוגרי החוג משתלבים בתפקידי הדרכה וניהול בבתי ספר ובכפרי נוער, במרכזים קהילתיים, בתנועות ובארגוני נוער, בעמותות חברתיות וביחידות לקידום נוער ובמחלקות הנוער והתרבות ברשויות המקומיות. ריכזנו את כל הסיבות להתחיל ללמוד דווקא חינוך חברתי-קהילתי:

1. בגלל המכללה, שנבחרה לטובה בישראל בסקר שביעות רצון הסטודנטים של Ynet.

2. בגלל השכר והאופק המקצועי. ידעתם שמנהל יחידת נוער מביא הביתה משכורת בת 5 ספרות? כחלק מההתנסות המעשית בחוג תבנו רשת קשרים עם בעלי תפקידים בעולם המקצועי, שתסייע לכם להשתלב בעבודה עוד במהלך הלימודים.

3. בגלל התעודות. לצד התואר הראשון תזכו לכפל הסמכה – גם תעודת הוראה בתחום לבחירתכם, וגם תעודת עובד חינוך. כך תוכלו להשתלב בתפקידי הדרכה וניהול, גם בבתי הספר וגם במסגרות בלתי פורמליות מגוונות.

4. בגלל הסגל בחוג, שמשלב אנשי אקדמיה מעולים לצד יזמים חברתיים-חינוכיים בעלי ניסיון עשיר בעולם החינוך החברתי-קהילתי.

5. בגלל הלימודים המעשיים והחווייתיים, שמעניקים כלים להובלת תהליכי חינוך והוראה בשיטות מגוונות וחדשניות.

6. בגלל הערכים. כי אם אתם חולמים שהעשייה החינוכית שלכם תותיר חותם משמעותי, הלימודים בחוג החברתי קהילתי יכשירו אתכם להוביל תהליכי עומק שישנו לטובה את החברה הישראלית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים