הידע הישראלי עובר למקסיקו
הבוקר נפתח במקסיקו סיטי בפעם השישית כנס בהשתתפות 25 חברות ישראליות. בכנס ישתתפו ראשי מוסדות וארגונים מקומיים שיפגשו את הידע והיכולת הישראלית בתחום ה-HLS והסייבר במטרה להתמודד עם הפשיעה ואסונות הטבע. "יש כאן הערכה לניסיון והידע שנצבר בישראל"
הישראלים במקסיקו. הבוקר (7.5.18) נפתח הכנס ה-6 בתחום ה-HLS, סייבר, חילוץ והצלה, שמזמין את כל ראשי המוסדות המקומיים לפגוש את הידע והיכולת הישראלית בתחום ה-HLS והסייבר. הכנס בן היומיים המתקיים עם ביתן לאומי ישראלי, נערך ע"י מכון היצוא, מינהל סחר במשרד הכלכלה, משרד הביטחון - אגף סיב"ט ונציגות משרד הביטחון במקסיקו.
מצב ביטחון הפנים במקסיקו ואיומים גדלים במרחב הדיגטלי, כמו בכל העולם, מביאים לדרישה גוברת במדינה המרכז אמריקאית לאמצעים, ידע והכשרות בתחום ה-HLS (ביטחון המולדת) והגנת הסייבר. הפעם מתכוונים לשים דגש על תחום החילוץ וההצלה והצגת היכולות של החברות הישראליות, שמתמחות בתחום ייחודי זה, לבעלי העניין במדינה. זאת לאחר שבשנה שעברה פקד את מקסיקו רעש אדמה קשה, והמשלחת הישראלית שהגיעה לעזור לצוותי החילוץ המקומיים, השאירה רושם כה עז על המקסיקנים, שברשויות המדינה עדיין מדברים על היכולות של ישראל.
במסגרתו יתקיים סמינר מקצועי, בו ירצו בכירים ישראלים בנושאי בטחון המולדת, סייבר, חילוץ והצלה ועוד. במקביל, ישולבו סקירות של בכירים מקומיים על התמודדות הממשל עם הפשיעה ועם אתגרי ביטחון הפנים של מקסיקו. באולם הסמוך תתקיים תערוכת תעשיות ביטחוניות ישראליות רלוונטיות.
"הפעילות מתקיימת בצורה מסורתית, זו השנה השישית ברציפות, בשיתוף פעולה הדוק ומוצלח בין מכון היצוא, סיב"ט ומנהל סחר חוץ - משרד הכלכלה", אומר איל לוי, מנהל ענף בטחון המולדת, תעופה וחלל במכון היצוא. "אנחנו מקיימים סמינר מקצועי בנושאי ה-HLS והסייבר, אליו מוזמנים בכירים מקסיקנים, ומשתתפים בו מרצים בכירים ישראלים מתחומים שונים כמו גם מרצים מקומיים". לצד הסמינר מתקיימת תערוכה של 25 החברות הישראליות המשתתפות, כשלאורך האירוע מתקיימות פגישות עסקיות של השחקנים המקומיים עם נציגי החברות הישראליות.
הבכירים המקומיים מגיעים מהמשרד לביטחון פנים ומשרד ההגנה, גורמי אכיפת חוק, ארגוני מודיעין, מערך הכליאה, הגנת הגבולות והמכס, גופי חילוץ והצלה מקומיים, ממוני הגנה על תשתיות ומתקנים קריטיים, בכירים מהמגזר העסקי וחברות ענק רלוונטיות כמו בנקים, רשות שדות התעופה ועוד.
הזדמנות עסקית
"הכנס הוא פלטפורמה מעולה, שמאפשרת לחברות HLS וסייבר ישראליות לפגוש מקבלי החלטות וגורמים עסקיים רלוונטיים בולטים בשוק המקסיקני, שזוכים בחשיפה בקרב הרשויות וגורמי הממשל המקסיקניים. זו הזדמנות יוצאת מן הכלל ללמוד אודות פוטנציאל הזדמנויות בשוק המקסיקני לרבות צרכים אקוטיים בראייה ביטחונית-טכנולוגית", מוסיף לוי.
מצב ביטחון הפנים במקסיקו, בדגש על מאבק בקרטלי הסמים וארגוני הפשע, והאיומים האינטרנטיים, מביאים לדרישה גוברת בתחומים אלה. דבר זה הופך את השוק המקסיקני לשוק מטרה חשוב. "האירוע שנקיים במקסיקו משמש גם כן כפלטפורמה נהדרת וחשובה לקידום כנס HLS and cyber מול השחקנים המקסיקניים. הכנס יתקיים בפעם החמישית בנובמבר בארץ ויאגד כ-150 חברות HLS וסייבר מול מאות משתתפים מהעולם", מסכם לוי.
"לכנס נביא איתנו השנה את מימד החילוץ וההצלה", מוסיף פול פרידברג, סגן בכיר לראש אגף סיב"ט במשרד הביטחון. "אחרי רעידת האדמה ב-2017, מחפשים במקסיקו פתרונות חדשניים בתחום".
המשלחת של צה"ל ומשרד הביטחון, יחד עם 25 הנציגים הישראלים, יפגשו ביום האחרון עם הגורמים היעודיים. "גם הסייבר ההגנתי, שמגיע איתנו לכנס זו השנה השנייה, נחוץ מאד גם למדינה כולה וגם למדינות המחוז. ההרצאות שניתן שם יהיו בתחומי הסייבר, החילוץ וההצלה והזיהוי הפלילי. עבורנו זה אירוע שונה מאירועים קודמים שארגנו והמפגש יהווה גם עבורנו הזדמנות ללמוד הרבה מהמקסיקנים על תחום ה-HLS האורבני ולתרגם את הניסיון שלהם לצרכים של החברות שלנו", מסכם פרידברג.
MER - הישראלית שכבר נמצאת במקסיקו
קבוצת MER הישראלית קיימת מ-1982 ועוסקת בתחומי הטלקום, הסייבר, ביטחון המולדת והמודיעין. לחברה הוותיקה שבדירקטוריון שלה יושבים אנשים כמו ראש המוסד לשעבר, שבתאי שביט, ראש השב"כ לשעבר, יורם כהן ובראשה עומד ניר למפרט, לשעבר מיחידת 8200, יש 1200 עובדים, שפזורים ב-24 מדינות שונות ומרכזי פיתוח וידע והנהלה, שיושבים בחולון.
שגב חוסטיק הוא מנכ"ל MER מקסיקו, שקיימת משנת 2000 ומעסיקה מעל 200 עובדים ב-9 סניפים ברחבי מקסיקו. ב-2014 זכתה החברה במכרז של המדינה בתחום הסייבר ומאז הורחבו היכולות והשרות שהיא נותנת ללקוחות הגדולות במשק ובממשל.
לכנס מגיעה החברה עם 3 מוצרים שלה כאינטגרטור של מערכות קיימות. "מערכת ה-Smart M שלנו היא מערכת ניהול אינטגרטיבית של כל אפליקציות השליטה בעיר המודרנית - תשתיות, חיזוי מזג אוויר ותנאי שטח, רמזורים ועוד.
"המערכת יודעת לתת חיזוי על אירוע מתרחש ולעשות סדר פעילויות אוטומטיות בכלל המערכות ובכך למנוע מהארוע להסלים", מסביר חוסטיק. "המערכת משלבת את כל הפונקציות הקיימות במערכת ויודעת לקרוא את כולן. זו מערכת שמנהלת את האינטרנט של הדברים (IOT) וכל מכשיר בעיר יכול להתממשק אליה".
"המוצר השני שאנחנו מציגים היא מערכת מודיעין שמתחברת למערכות מידע של ארגונים ויחד עם חיפושים ברשת, יודעת לתת התראות בזמן אמת על כל חשד של מגמה או אדם ברשת עד רמת זיהוי התמונה. כל לקוח יכול לבנות את מילון המושגים הנחוץ לו ולתחום שלו במערכת ואנחנו מספקים את ההדרכה על תפעול ויכולות המערכת".
מערכת נוספת שתציג החברה בתערוכה היא ה-cell box - רשת תקשורת פרטית ומוצפנת, שיכולה לעבוד במקומות בהם אין רשתות תקשורת כלל או ברגעי משבר ומיועדת לכוחות חרום והצלה או במבצעים משטרתיים נקודתיים.
"יש לנו מה להציע ללקוחות הפוטנציאליים בתערוכה אבל אנחנו לא לבד", אומר חוסטיק ממקסיקו. "כל החברות שמגיעות לכאן מציגות טכנולוגיות מתקדמות ועבורנו זו חשיפה קצרה וממוקדת מאד ללקוחות קצה ברמה הגבוהה ביותר במדינה והכל נעשה תחת הגג הישראלי שנותן לנו חותמת איכות".
Sigmabit - הגנה מפני זליגת מידע
חברת סיגמאביט הוקמה ב-2015 על ידי אלביט כחברת בת של אלישרא. כחלק מהאקוסיסטם של הסייבר בבאר שבע, קבעה את מושבה בבירת הנגב, שהפך למשולש של אקדמיה, בסיסי המודיעין של ישראל שעברו לנגב ופארק ההיי טק שהוקם בעיר. החברה, שהוקמה על ידי גרעין עובדים ראשוני מ"אלישרא", כוללת היום 70 עובדים, יוצאי יחידות המודיעין והטכנולוגיה הצה"ליות, שלומדים לימודים לתארים מתקדמים בתחומי המתמטיקה והפיזיקה.
החברה עוסקת באבטחת מידע לעולם ה-Big Data, הלמידה העמוקה (Deep Learning) והאינטיליגנציה המלאכותית (AI ) ועוסקת בעיקר במיצוי מידע במערכות עם עומס. התוכנה עוזרת לעשות סדר בעולם בטחון המולדת גדוש המידע ולסמן בסביבה אורבנית גדושת מידע וחריגות בזמן אמיתי. "היכולת שלנו ייחודית כאגריגציה והבלטה של מה שחשוב למיקוד, בזמן קצר ומכל מקור מידע", אומר טל מירון, מנהל השיווק של החברה.
"לתערוכה במקסיקו נגיע עם מוצר נוסף שלנו, שעוסק בחיבור נקודות של תקשורת אלחוטית, שמתנהלת בכל עולם האינטרנט של הדברים ((IOT. במתקנים ומקומות רגישים, יש צורך לאבטח מידע שעובר רק באמצעים אלחוטיים ואנחנו יודעים לעבוד בתוך התקשורת האלחוטית ולאבטח אותה, במידע יוצא וגם במידע נכנס", אומר מירון.
המערכת חשובה למתקני תשתית ובטחון, כאלה עם מידע רגיש. הרכיב איתו מגיעה החברה, מאפשר לתת את הגנה מפני זליגתו החוצה. "מקסיקו מעניינת אותנו בגלל שהיא מאמצת מהירה של טכנולוגיות חדשות. יש שם הבנה ורגישות לנושאים האלה, שלהם חשיבות במתקנים אסטרטגיים ומספקים הגנה מפני טרור וגם במפני אסונות טבע", מסכם מירון.
מקסיקו, המציאות (וזה לא סרט פעולה)
אוריאל רביב, ראש הנציגות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה במקסיקו, מרחיב על הרקע במקסיקו והתרומה הישראלית: "כוחות הביטחון במקסיקו מתמודדים כיום עם ארגוני פשיעה מתוחכמים מאד, בעלי משאבים רבים, חמושים היטב ואכזריים בצורה יוצאת דופן. ארגוני הפשיעה האלה פועלים ברמה סמי-צבאית, שכוללת איסוף מודיעין, שימוש במיטב הטכנולוגיות תוך התמחות במגוון רחב של פשעים חמורים: שוד מזוין, סחיטות ואיומים, חטיפות, סחר בסמים, סחר באיברים ועוד כאשר שנת 2017 היתה שנה קשה במיוחד מבחינת מימדי הפשיעה.
"ביולי הקרוב צפויות בחירות כלליות במקסיקו ואחד הנושאים הבוערים הוא מצב בטחון הפנים. אחד הדברים הבולטים והמשותפים להם הוא הדגש שהם שמים על הצורך ברכישה והטמעת טכנולוגיות מתקדמות כדי להתמודד עם אותם ארגוני פשיעה", הוא אומר. "לחברות הישראליות בתחום ה-HLS והסייבר יש מוניטין חזק במקסיקו ויש כאן הערכה לניסיון והידע שנצבר בישראל".
בשיתוף מכון היצוא