כך אתם הורסים את מדיח הכלים שלכם
מתפלאים מדוע מדי פעם אתם נדרשים לקרוא לטכנאי, למרות שמדיח הכלים חדש יחסית? אם לא מדובר בדגם זול באיכות ייצור ירודה, סביר להניח ששימוש לא נכון גורם לתקלות. אתר "המקצוענים" עם 6 טיפים לתחזוקה ולשימוש חכמים יותר
גם אתם מתעצלים לנקות את הכלים משיירי מזון, שוכחים להפעיל את המדיח 'על ריק' מדי פעם או שוכחים את המלח בתא המלח יותר מדי זמן? אם אתם לא מקפידים על 6 העצות הבאות, זה רק עניין של זמן עד שתצרכו לשלם על תיקון הרבה מאוד כסף, או להחליף את המדיח בחדש.
עוד כתבות בנושא:
11 סימני אזהרה של מכונות כביסה
מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם
מתעצלים לנקות את הכלים לפני שמכניסים אותם למדיח
אמנם תפקידו של מדיח הכלים להדיח את הכלים, אך התפקיד שלכם היה ונשאר לרוקן אותו משאריות מזון. אחרת, משאבת המזון הממוקמת בחלקו התחתון של המדיח תיסתם ותמנע ניקוז תקין של המים. קיסמי שיניים, עצמות של עוף, חרצנים, קליפות וכו' - לא אמורים להיכנס למדיח. "זו אחת הסיבות העיקריות לתקלות במדיחים, שיכולה לפגום ברכיבים נוספים במדיח, ולעלות לכם ביוקר בסופו של דבר", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "דבר נוסף שאולי לא יגרום לתקלה במדיח, אך ימנע ניקוי של הכלים הוא מילוי המדיח בכמות גדולה מדי של כלים. בכך, לא יהיה פיזור תקין של מים וחלק מהכלים יישארו מלוכלכים. כמו כן, לפני שאתם ממהרים להפעיל את המדיח, בדקו שאין אף כלי שמפריע לסיבוב חופשי של ממטרות המים".
שוכחים לשים את המלח לפני הפעלת המדיח
תפקיד המלח הוא לרכך את המים. נהוג לשים אותו אחת לכמה חודשים, בתא המלח הממוקם בתחתית המדיח. מוקד השירות: "הבעיה היא שאם שמים אותו בסיום ההדחה, לקראת ההדחה הבאה, הוא "אוכל" את הנירוסטה וגורם לחורים בה. הדבר יכול לגרום לנזילות בתחתית המדיח. לכן, כדי להימנע מכך, יש למלא את תא המלח רק בסמוך להפעלת המדיח. כך, שאריות שיישפכו מחוץ לתא המלח, יישטפו במהלך ההדחה ולא יגרמו לנזקים".
גורמים לקצף במדיח בגלל שימוש בסבון כלים
במקרה הזה, פעם אחת היא יותר מדי. אם במקרה נתקעתם בלי טבליות להדחת המדיח, או אם אתם נוהגים לרחוץ את הכלים עם סבון כלים ואז להכניס אותם למדיח כששאריות סבון עליהם, הימנעו מכך. סבון נוזלים בתוך המדיח יכולים לגרום לקצף ובסופו של דבר להצפת מים במדיח.
שוכחים לרוקן את משאבת הריקון ולנקות את הפילטרים ואת הממטרות
גם אם אתם מקפידים על ניקוי הכלים משיירי מזון, חשוב לבדוק מדי פעם את מצב משאבת ריקון המים ובמקרה שבכל זאת הצטברו בה כלי מטבח קטנים (כפית אספרסו, פקק של בקבוק וכו') דאגו לריקון שלה. כמו כן, מדי פעם יש לשלוף את הפילטר ולרחוץ אותו תחת מים זורמים בכיור. מוקד השירות: "לרוב, הוא נסתם מאבנית ומחול וניתן לניקוי לבד מבלי לקרוא לטכנאי. גם הממטרות הם רכיב במדיח שבהחלט ניתן לנקות לבד בעזרת מחט. החורים הזעירים של זרועות הרסס ניתנים בקלות לניקוי, והזרועות עצמן נשלפות (רבע סיבוב יספיק כדי לפרק אותן)".
לא מנקים את המדיח
גם את המדיח עצמו כדאי לנקות אחת לחודש-חודשיים. כדאי להפעיל אותו כשהוא ריק כלים ולהוסיף מלח-לימון או חומר לניקוי תקופתי. זה יסייע בניקוי יסודי של רכיביו הפנימיים מאבנית ומחול.
שוכחים להפעיל את המדיח אחת לשבועיים
גם אם אתם שומרים את המדיח לאירועים מיוחדים, וביומיום נמנעים מהפעלתו ומדיחים את הכלים ביד, הקפידו על הפעלה קצרה שלו אחת לשבועיים לפחות. זאת, משום שאם הוא אינו מופעל במשך זמן רב המנוע יכול "להיתפס". לכן, הפעילו אותו ולו לכמה דקות. מוקד השירות: "במקרה שהמנוע נתפס, יש להזמין טכנאי אשר לרוב יוכל לשחרר אותו באמצעות מברג. לעתים רחוקות לא ניתן יהיה לפתור את התקלה מבלי להחליף את המנוע. זהו תיקון יקר ומיותר שיכול להימנע באמצעות הפעלה של המדיח לעתים קרובות".
מחפשים טכנאי מדיחי כלים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"