שתף קטע נבחר
 

המהפכה הטכנולוגית בתחום הבטיחות

הכותרות על תאונות עבודה הפכו, לצערנו, לחלק מהשגרה, בכנס השנתי השני במספר של המוסד לבטיחות ולגיהות בשיתוף הטכניון בחנו את הצרכים בתחום הקשורים בתחומי הבנייה, התעשייה והחקלאות במטרה להפוך את סביבות העבודה הללו לבטוחות יותר

בשיתוף המוסד לבטיחות ולגיהות 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 "זהו הכנס השני בנושא טכנולוגיות וחדשנות בבטיחות אותו מוביל המוסד לבטיחות ולגיהות בשיתוף הטכניון. אנו יוצרים חיבור בין השטח לאקדמיה במציאת פתרונות טכנולוגיים לבטיחות בעבודה במגוון תחומים. השתתפות מאות האנשים, בהם חוקרים, מפתחים אנשי טכנולוגיות, מהנדסים, ממוני בטיחות, קבלנים ועוד מעידה על חשיבות הכנס והצגת הפיתוחים הטכנולוגיים. אנו פועלים כל העת להביא לצימצום תאונות העבודה בישראל",  אמרה ד"ר אורנית רז, מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגיהות, בפתיחת הכנס שהתקיים בשבוע שעבר (ד'), עסק השנה בחידושים הקשורים בבטיחות.

 

הכנס הראשון לטכנולוגיות בשירות הבטיחות שנערך לפני כשנה עסק בטכנולוגיות מתקדמות, הטמעתן בסביבות עבודה ובחן כיצד ניתן לשמור בצורה המיטבית על בטיחות העובדים. השנה, הושם דגש על המהפכה הטכנולוגית בתחום.

 

"אנחנו נמצאים כיום בעיצומה של המהפכה הטכנולוגית הרביעית שבה המחשבים והאינטרנט נוגעים בכל חלק מחיינו", אמר פרופ׳ פרץ לביא נשיא הטכניון. "הטכנולוגיה מאפשרת לנו היום לענות על צרכים בוערים שקשורים בביטחון אישי ובבטיחות אישית".

 

בין היתר, הוצגה קסדה חדשה הנותנת מענה לא רק לנפילה של חפצים מלמעלה אלא לפגיעה של העובד, אם הוא נופל בחזית, מהצדדים ומאחור ולמעשה מונעת את הפגיעה בראש של העובד, אם הוא נופל מסולם, נופל מפיגום או נופל מהבניין. "החומר שממנו עשויה הקסדה נותן את המענה לספיגת המכה ולפחות פגיעה בראש העובד וזה מה שמציל את החיים שלו כשהוא נופל ולא כשנופל עליו רק הפריט," הסביר מיקי וינקלר, ראש מינהל הנדסת בטיחות ופרויקטים במוסד לבטיחות ולגיהות.

 

מטרת הכנס היא למצוא דרכים ולהציע הצעות בתחומים השונים על מנת להגביר את הבטיחות של כל אחד מאיתנו. "הכנס הזה משלב את הצורך והידע מהשטח שמגיע מהמוסד לבטיחות ולגיהות ואת היכולות ההנדסיות של הפקולטה ושאר הגופים בטכניון שבאים לפתור את הבעיות הללו", ציין פרופ' יורם הלוי, דיקן הפקולטה להנדסת מכונות טכניון.

 

אנחנו בכנס רוצים להרחיב את המודעות לשילוב שבין הטכנולוגיות לאנשים. היתרון שנותנת הטכנולוגיה לצמצום כמות התאונות בעבודה ולירידה בכמות הנפגעים היא מבחינתנו ערך עליון," סיכם אלון פל, סמנכ"ל המוסד לבטיחות ולגיהות.

 

עוד על בטיחות וגיהות במתחם המיוחד ב-ynet

 

 

בשיתוף המוסד לבטיחות ולגיהות (המוס"ל) שהינו גוף ציבורי לאומי, מטרתו היא להטמיע תרבות של בטיחות בעבודה ובריאות תעסוקתית, בסביבת העבודה. המוס"ל מעניק סל שירותים, ללא תשלום, לטובת העובד והמעסיק (שירותים משלימים מוצעים בעלות ללא רווח). כמו כן, במוס"ל עוסקים בפעולות מניעה, הסברה, הדרכה ומחקר.

 

בכל שאלה ניתן לפנות 9214 *, באמצעות אתר האינטרנט בפייסבוק או באפליקציה בנייד

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מקדמים עולם בטוח יותר
צילום: shutterstock
מומלצים