נעילה חיובית בוול סטריט, מייסיס זינקה ב-10%, תשואות האג"ח בשיא
נאסד"ק עלה ב-0.6%. תשואות האג"ח של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים זינקו ל-3.1% - הגבוהות מאז 2011; מניית רשת בתי הכלבו המריאה לאחר רווח רבעוני גבוה מהצפוי; מניית טבע עלתה ב-2.8% לאחר שברקשייר האת'וווי של וורן באפט הודיעה על הכפלת אחזקותיה בחברה
המדדים המובילים בוול סטריט רשמו היום (ד') נעילה חיובית: נאסד"ק עלה ב-0.6%, S&P 500 התחזק ב-0.4% ודאו ג'ונס הוסיף לערכו 0.3%. במקביל, תשואות האג"ח האמריקאי עלו ב-3.1% - התשואות הגבוהות מאז 2011.
מניות מרכזיות
במסחר במניות בלטה רשת בתי הכלבו מייסיס עם זינוק של 10.8%, לאחר שרשמה רווח רבעוני גבוה מהצפוי והעלתה את התחזיות שלה לגבי 2018. מניית טבע עלתה ב-2.9% לאחר שברקשייר האת'ווי של וורן באפט הודיעה על הכפלת אחזקותיה בחברה.
רשת בתי הקפה סטארבקס (Starbucks) מודיעה על האצת הצמיחה של הרשת החדשה שלה בסין ל-600 חנויות השנה. ההודעה נמסרה בוועידת ההשקעות הראשונה של סין. עוד דיווחה סטארבקס, כי היא מקווה לשלש את הכנסותיה בסין ב-2022.
לאחר 125 שנה, ענקית הפארמה ג'ונסון & ג'ונסון משיקה מחדש את קו מוצרי התינוקות שלה. בחברה מציינים כי הסיבה למהלך הוא ירידה מתמדת של 20% במכירות המותג מאז 2011. בשנה שעברה הסתכמו המכירות ב-1.9 מיליארד דולר. מניית החברה מגיבה בעלייה של קצת פחות מ-1%.
ברקע למסחר
מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה היום ב-0.3% (18 סנט) ונקבע על 71.5 דולר לחבית.
מחיר הזהב עלה היום ב-0.1% (1.2 דולר), ונקבע על 1,291.5 דולר לאונקיה.
"הצרכן האמריקאי נזהר מלקחת אשראי, והבנקים נזהרים מלתת לו", כך כתב אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, בסקירתו השבועית. "הבנק המרכזי האמריקאי, הפד, פרסם את הסקר התלת חודשי של האשראי הבנקאי (Senior Loan Officer Opinion Survey) שמתייחס לחודש אפריל. הבנקים בארה"ב מדווחים שהם הקלו בתנאי האשראי העסקי לחברות הגדולות והבינוניות. לעומת זאת, תנאי אשראי בכרטיסי אשראי לצרכנים הודקו לרמות שהיו נהוגות בשנת 2010. במקביל, לפי תוצאות הסקר, הביקושים לאשראי היו חלשים, גם של העסקים וגם של הצרכנים".
הראל פיננסים: "הזדמנויות ההשקעה העיקריות שאנו מזהים כיום הן - אג"ח קונצרני מדורג גבוה ובמח"מ עד שנתיים, עדיפות הגדלת חשיפה מנייתית לשווקים מחוץ לארה"ב (ישראל, אירופה ויפן). עבור הנזילות הדולרית, ניתן ליהנות מריבית גבוהה משמעותית מהריבית שהורגלנו".
השווקים באסיה ננעלו בירידות על רקע נתוני התוצר המאכזבים מיפן והאיומים החדשים מכיוון צפון קוריאה - מדד שנגחאי נסוג ב-0.7%, ניקיי נחלש ב-0.4% והאנג סאנג ירד ב-0.1%.
נתונים מאכזבים יוצאים מיפן: לאחר שמונה רבעונים של צמיחה, הכלכלה השלישית בגודלה בעולם סוגרת את הרבעון הראשון של 2018 עם נסיגה שנתית של 0.6% בתוצר - נתון שלילי ראשון מאז הרבעון הרביעי של 2015, החותם את הרצף החיובי הטוב ביותר שידעה כלכלת יפן מזה 28 שנה.
התחזיות עמדו על ירידה של 0.1% (לאחר שאת הרבעון הקודם סיימה יפן עם עלייה של 0.6%). בחישוב רבעוני צומצמה הפעילות הכלכלית היפנית ב-0.2% - התחזיות עמדו על תוצר אפסי.
הכלכלה היפנית סבלה ברבעון הראשון מנתונים חלשים בצריכה הפרטית, האחראית על 60% מהתוצר המקומי, בין היתר בשל מזג אוויר קשה ושלגים כבדים בחודשים ינואר-פברואר שהותירו רבים מהצרכנים בבית בשעות הפנאי - וההוצאה העודפת על מזון ואנרגיה גררה צמצום בהוצאות אחרות.
בסיכום רבעוני, הצריכה הפרטית רשמה תרומה אפסית לכלכלת יפן. היצוא תרם 0.1% לתוצר בתקופה זו, נתון חלש שמוסבר בין היתר בחולשה בביקושים לרכיבים אלקטרוניים המיוצרים ביפן.