שתף קטע נבחר

 

חקירת שורט טרייד: שני פעילי שוק הון מוכרים נחקרו בחשד לסחיטה באיומים

שני הפעילים שוחררו למעצר בית ועל שמם הוצא צו איסור פרסום. שורט טרייד שקרסה חייבת למעלה מ-10 מיליון דולר למאות ישראלים שסחרו דרכה בבורסה בארה"ב

חקירת החשד למרמה בחברת שורט טרייד שקרסה מתרחבת: המשטרה עצרה אתמול (ה') שני פעילי שוק הון מוכרים. השניים נחקרו בחשד לביצוע עבירות של סחיטה באיומים, מרמה והלבנת הון.

 

עוד זירת מסחר קרסה והמשקיעים נותרו בלי הכסף

 קריסת שורט טרייד: יוקפאו נכסיו האישיים של בעל השליטה נוימן

 

שופטת בית משפט השלום בירושלים, שרית זוכוביצקי-אורי, שחררה את השניים בתנאים מגבילים, ובהם מעצר בית של שבוע. בהסכמת נציג מפלג הונאה בימ"ר ירושלים שחוקר את הפרשה, רס"ב אופיר אלמליח, וסנגורם של השניים, עו"ד רונן רוזנבלום, הוצא צו איסור פרסום על שמם של החשודים, החברות שבשליטתם וכל פרט שיכול לזהותם. על פי הערכות, גם חוקרי רשות ני"ע יצטרפו בשבוע הבא לחקירה כדי לסייע למשטרה.

 

שני פעילי שוק ההון שנחקרו אתמול מצטרפים לשלושה חשודים נוספים שנעצרו עד עתה בפרשה: מנכ"ל ובעל השליטה בשורט טרייד, שלומי נוימן, בכיר נוסף בחברה וכן פעיל שוק ההון איציק שרם. האחרון נעצר השבוע בנתב"ג עם נחיתתו בישראל, נחקר ושוחרר בתנאים מגבילים לביתו.

  

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שורט טרייד שקרסה בשבוע שעבר חייבת למעלה מ-10 מיליון דולר לאלפי סוחרים. עד לפתיחת החקירה הוגשו למשטרה 80 תלונות כנגד בעלי החברה על הונאה ומרמה. הוא נחקר בחשד לביצוע עבירות הלבנת הון, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות ניירות ערך, רישום כוזב ועבירות נוספות.

 

שורט טרייד תיווכה בין ישראלים שרצו לנהל השקעות פרטיות ולסחור בבורסה בארה"ב לשני ברוקרים אמריקאיים (Lek Securities ו-Interactive Brokers). על פי החשד של המשטרה, שורט טרייד קרסה לאחר שנוימן עשה שימוש בכספי חלק מהסוחרים כדי לשלם חוב לסוחרים אחרים, בראשותו של פעיל שוק ההון שרם.

  

נוימן טען בחקירתו, כי חברות הקשורות לשרם החזיקו במניות של חברת הקנאביס OWCP שהונפקה בארה"ב ב-2016. במהלך 2017 שרם פנה לניומן, שניהל כאמור פלטפורמה למסחר בארה"ב, וביקש שישמש כברוקר שלו. שרם טען בחקירתו כי עשה זאת משום ששורט טרייד הציעה עמלות נמוכות יחסית על פעולות מכירה וקנייה של הניירות.

 

לטעת נוימן בחקירתו, בשלב מסוים שערי המניות החלו לעלות, ושרם ביקש ממנו לבצע מכירות. עם זאת לטענתו התברר שהמניות היו חסומות למסחר. טענה ששרם הכחיש בתוקף בחקירתו. לטענת נוימן משום שלא ביצע את הפעולות, נוצר מצב לפיו הרווחים שנוצרו לקבוצת שרם ומשקיעיו היו על רק הנייר. למרות זאת, כך טען נוימן בחקירה, שרם והמשקיעים שלו לחצו עליו, בין היתר במסגרת פגישה בבית קפה, להעביר להם כספים בגין הרווחים שנוצרו לו. "הם איימו שישרפו אותי בשוק ההון", טען נוימן.

  

נוימן, מסיבה לא ברורה, בחר להשתמש בכספי סוחרים אחרים בשורט טרייד כדי לשלם לשרם. מדובר על פי החשד בסכום של כ-5 מיליון דולר. נוימן הוסיף וטען כי עשה שימוש בכספי הסוחרים האחרים מתוך אמונה שהכנסות החברה בעתיד יכסו על כך. דבר שלא קרה כאמור והוביל ליצירת בור של הפסדים בהיקף של כ-11 מיליון דולר, לסגירת פוזיציות על ידי הברוקרים בחו"ל ובהמשך לקריסת החברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים