וול סטריט: נאסד"ק זינק ב-8.8% מראשית השנה, הנפט - ב-23%
יום המסחר האחרון לרבעון נצבע בירוק בהובלת מניות הבנקים, שהודיעו על חלוקת דיבידנדים ורכישה חוזרת של מניות. בורסות אירופה עלו בעקבות האופטימיות סביב הסכם ההגירה של מנהיגי מדינות האיחוד האירופי. הנפט ננעל ברמה הגבוה מאז נובמבר 2014
בסיכום יומי עלה דאו ג'ונס ב-0.2%, ונאסד"ק ו-S&P 500 הוסיפו 0.1%, כשכל 11 המגזרים המרכיבים את המדד האחרון מסיימים בעליות, ושמניות האנרגיה בולטות בעלייה של 0.7% עקב התחזקות הנפט שנרשמה היום. בין המניות הבולטות היום: נייקי שהוסיפה 11.2%, אקסון מוביל(82.961.21%) - 0.9% וולס פארגו - 3.4%.
העליות היומיות לא סייעו למדדים בסיכום השבועי, כאשר דאו ג'ונס איבד 1.2%, נאסד"ק - 2.4% ו-S&P 500 עלה ב-1.3%. בסיכום הרבעון השני מדובר בעליות של 0.7%, 2.9% ו-6.3% בהתאמה. בסיכום המחצית הראשונה: דאו ג'ונס ירד ב-1.8%, S&P 500 עלה ב-1.7% ונאסד"ק -ב8.8%.
מדד ICE הבודק את עוצמת הדולר ירד היום ב-0.8% לרמה של 94.6 נקודות, אך השבוע עלה ב-0.1%, בחודש יוני - ב-0.7% מראשית השנה - ב-2.7%.
סחורות
הנפט מסוג WTI עלה היום ב-1% וננעל ברמה של 74.2 דולר לחבית - הרמה הגבוהה מאז נובמבר 2014. זאת בעקבות ירידה במלאים בארה"ב, חששות לגבי התפוקה בוונצואלה, בלוב ובקנדה ואי ודאות באשר ליצוא הנפט מאיראן. מדובר בעלייה שבועית של 8% במחירי הנפט מסוג WTI, בחודש האחרון - ב-11%, ברבעון האחרון - ב-14% ובשנה האחרונה השלים הנפט זינוק של 23% בערכו. הנפט מסוג ברנט עלה היום ב-2% לרמה של 79.4 דולר לחבית - שיא מאז מאי. בסיכום שבועי עלה ב-5.2%, בחודש האחרון - ב-2.4%, ברבעון השני - ב-13% ומאז ראשית השנה - ב-18.8%.
הזהב נהנה מהיחלשות של הדולר ועלה היום ב-0.3% לרמה של 1,254.7 דולר לאונקיה, ובכך התאוששו משפל של חצי שנה שנקבע אמש - 1,245.3 דולר לאונקיה. עם זאת, בסיכום שבועי ירד הזהב ב-1.3%, בחודש האחרון - ב-3.8%, ברבעון השני - ב-5.5% ומאז ראשית השנה - ב-4%. ירידה זו נרשמה על רקע נתונים שפורסמו מוקדם יותר, לפיהם האינפלציה בארה"ב הגיעה לתחום היעד, דבר שהגביר את ההערכות לגבי ביצוע העלאות ריבית נוספות השנה.
בורסות אירופה
בורסות אירופה סיימו יום מסחר ירוק בעקבות האופטימיות סביב הסכם ההגירה. מדד סטוקס 600 האזורי עלה ב-1.6% אם כי בסיכום שבועי איבד 1.2%. בסיכום הרבעון השני עולה שמדד זה עלה ב-2.4% לעומת ירידה של 4.7% ברבעון הראשון. מדד מניות הטכנולוגיה עלה היום ב-1.7%, מניות התעשייה עלו ב-1.8% והמחצבים - ב-1%. פוטסי הוסיף היום 0.3%, קאק - 0.9% ודאקס - 1.1%. בסיכום שבועי ירד הפוטסי ב-0.6%, אך ברבעון השני רשם עלייה של 8.2% - שיא מאז הרבעון הראשון של 2013. במחצית הראשונה של השנה איבד המדד הבריטי 0.7% מערכו.
מנהיגי מדינות האיחוד האירופי הגיעו להסכם בנוגע להתמודדות עם משבר ההגירה, לאחר דיון לילי ממושך בבריסל. הדיון כלל דרישה של איטליה לקבל סיוע נוסף בנושא. נשיא האיחוד, דונלד טאסק, צייץ בטוויטר כי 28 המנהיגים הגיעו לפשרה בעניין ההגירה. בין השאר יועבר סיוע של 500 מיליון אירו לקרן הנאמנות של האיחוד לאפריקה, במסגרת ההסכם על ההתמודדות עם משבר ההגירה ביבשת. עוד סוכם במפגש בבריסל כי החברות באיחוד ישתפו פעולה זו עם זו כדי למנוע מעבר של מבקשי מקלט בין המדינות, ויפעלו לעצור כניסת מהגרים נוספים ליבשת דרך טורקיה.
בגרמניה, שיעור האינפלציה ביוני, בחישוב שנתי, עמד על 2.1%, לעומת 2.2% במאי. כך לפי נתונים רשמיים, ובהתאם לתחזיות האנליסטים. שיעור אינפלציה זה יסייע לבנק המרכזי האירופי לעמוד ביעד שלו, שהוא כ-2%.
מאקרו
בגזרת המאקרו: מדד מנהלי הרכש של שיקאגו עלה ביוני לרמה של 64.1 נקודות - שיא של חצי שנה. בחודש שעבר נרשמה רמה של 62.7 נקודות.
מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עמד החודש על 98.2 נקודות - מתחת לקריאה הראשונה שעמדה על 99.3 נקודות. עם זאת, מדובר בעלייה בהשוואה למאי, אז עמד הנתון על 98 נקודות. הנתונים הנוכחיים הושפעו מהחששות ממלחמת הסחר העולמית, אולם למרות זאת הציפייה של הציבור האמריקאי היא לעלייה של 2.5% בשכרו השנתי - לעומת צפי לעלייה של 1.6% במאי. זהו גם השיעור הגבוה ביותר שנרשם מזה עשור.
מדד המחירים לצרכן בארה"ב (לפי מדד PCE המועדף על הפדרל ריזרב) עלה ב-0.2% במאי, וכך גם מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה. כך לפי נתונים רשמיים שפורסמו היום. שיעור האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלה ל-2.3%, הקצב הגבוה ביותר מאז מרץ 2012; אינפלציית הליבה הגיעה ל-2%, בהתאם ליעד של הפד, בפעם הראשונה מאז אפריל 2012. האנליסטים ציפו כי האינפלציה תגיע ליעד של הבנק המרכזי רק בהמשך הקיץ. הוצאות הצרכנים עלו ב-0.2% בלבד במאי, לאחר גידול של 0.5% באפריל - עקב ירידה ברכישת מכוניות. אנליסטים ציפו לעלייה של 0.6%.
גם בגוש האירו נרשמה עלייה בשיעור האינפלציה, והוא הגיע ל-2% ביוני, לעומת 1.9% במאי, בהתאם לתחזיות האנליסטים, ובדומה ליעד של הבנק המרכזי האירופי. עם זאת מדובר בנתונים ראשוניים בלבד.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר לעוזריו בכמה הזדמנויות כי הוא מעוניין לפרוש מארגון הסחר העולמי. כך דיווח אתר "אקסיוס" האמריקני. גורם ששוחח עם טראמפ על נושא הסחר אמר כי שמע את הנשיא אומר ליועציו: "אני לא יודע למה אנחנו בארגון הזה. הארגון הוקם על ידי שאר העולם כדי לדפוק את ארה"ב". פרישה מהארגון דורשת את אישור הקונגרס, ולפי הדיווח טראמפ לא צפוי לממש את רצונו.
אמש הודיע נשיא ארה"ב כי מנכ"ל קבוצת סופטבנק, מסאיושי סון, יגדיל את השקעתו בארה"ב לסכום כולל של 72 מיליארד דולר, זאת לעומת 50 מיליארד דולר שהתחייב להם בשלב מוקדם יותר. "50 מיליארד הדולר שלו הפכו בינתיים ל-72 מיליארד דולר, הוא עוד לא סיים", אמר טראמפ, אך לא הוסיף פרטים
. טראמפ אמר את הדברים במהלך טקס הנחת אבן הפינה למפעל ענקית הייצור האלקטרוני פוקסקון, בוויסקונסין, שבו השתתפו סון ויו"ר פוקסקון, טרי גו. סון דיבר בטקס, אך לא התייחס לסכום החדש של השקעתו.
בורסות אסיה
באסיה, הסתיים המסחר בעליות שערים. שנגחאי זינקה ב-2.2%, ניקיי עלה ב-0.2%, והונג קונג ניתרה ב-1.5%. בתוך כךל, סין הודיעה כי תקל את ההגבלות על השקעות זרות בתחומי הבנקאות, הרכב, התעשייה הכבדה והחקלאות.
בנוסף, אכזבה ליצרנית הסמארטפונים הסינית שיאומי: החברה גייסה 4.7 מיליארד דולר בבורסה בהונג קונג, אחרי שתמחרה את ההנפקה הראשונית שלה בהונג קונג בטווח המחירים הנמוך, כך לפי גורם המקורב לנושא.
היצרנית שבסיסה בבייג'ינג תמחרה את המכירה של 2.18 מיליארד המניות שלה במחיר של 17 דולר הונג קונגי (2.17 דולרים) למניה, כך לפי אותו גורם, שביקש לשמור על עילום שם. שיאומי הציעה את המניות במחיר של 17-22 דולר הונג קונגי למניה. התמחור מעריך את שוויה של שיאומי בכ-54 מיליארד דולר, כמחצית היעד הראשוני שהציבה.
מניות במרכז
הבנקים בארה"ב הכריזו היום על חלוקת דיבידנדים ורכישה חוזרת של מניות בעקבות תוצאות מבחני הלחץ של הפד.
מניית נייק זינקה ב-11.43%, לאחר שעקפה את התחזיות לרבעון הרביעי הפיסקאלי (חודשים ינואר-מרץ) והכריזה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בהיקף של 15 מיליארד דולר.
ענקית הלבשת הספורט דיווחה על רווח נקי של 1.1 מיליארד דולר, 69 סנט למניה, ברבעוןן, לעומת מיליארד דולר, 60 סנט למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי המתואם היה 69 סנט למניה, 5 סנט יותר מתחזיות האנליסטים. המכירות זינקו ב-13% ל-9.8 מיליארד דולר, לעומת תחזיות למכירות של 9.4 מיליארד דולר. המכירות המקוונות זינקו ב-41%.