לא בצ'קליסט: אלו המקומות שלא מנקים במשרד
גם אם יש לכם חברת ניקיון, יש כמה מקומות שכדאי להכניס לצ'קליסט שלהם או לנקות בעצמכם. מהם? אתר "המקצוענים" עם סקירה שתגרום לכם לרצות לבוא ממחר לעבודה עם כפפות ושפריצר
אתם יכולים להיות חולי ניקיון בבית, אבל כשאתם מגיעים למשרד – לא הכל בשליטתכם, ואתם כפופים לחברת הניקיון שבחר בעל העסק. מה ניתן לעשות? ראשית, להיות מודעים למקומות שלרוב כלל לא מופיעים בצ'קליסט של עובדי הניקיון.
שנית, בהחלט תוכלו להסב את תשומת לב המעסיק ולדאוג שגם הם יכללו ברשימת המשימות הדרושות לניקוי. ומה לגבי פינת העבודה שלכם? תתפלאו, אבל גם לכם יש חלק בכך. איך תוכלו לשפר את מצב הניקיון במשרד שלכם? לפניכם הסקירה. יצויין, כי זו רשימה חלקית ובהחלט ייתכנו אזורים נוספים שלא זוכים לניקוי. נתחיל מפינת העבודה שלכם ונעבור לשטחים המשותפים במשרד.
עוד כתבות בנושא:
ניקיון לפני כניסה לדירה
המדריך השלם לניקוי חלונות
מתי בפעם האחרונה ניערתם את המקלדת וניקיתם את העכבר?
נכון שהיה נחמד אם חברת הניקיון הייתה דואגת לניקוי יסודי שלהם, אך פעמים רבות המקלדת והעכבר יכולים להיות בשימוש שנתיים מבלי שפגשו מטלית. במקומות עבודה שבהם העובדים מתחלפים במשמרות, ואין לכם עמדה שמוקצית רק לכם, המקלדת והעכבר בהחלט יכולים לגרום להעברת חיידקים ולהידבקות במחלות.
מה עושים? ראשית, שמרו לכם מטליות חיטוי זמינות לצדכם, או תרסיס ניקוי עם נייר סופג ונקו בתחילת כל משמרת את המקלדת, את העכבר ואת משטח העבודה שתחתיהם. שנית, אחת לשבוע נערו היטב את המקלדת כשהיא הפוכה. עובדים רבים נוטים לאכול ליד המחשב, וגורמים להצטברות של שיירי מזון במרווחים שבין המקלדת. זה אולי קצת מגעיל לנקות את זה, אבל עדיף מאשר להתעלם מהבעיה ולהמשיך לעבוד בסביבה מזוהמת.
טלפון שולחני יכול להכיל יותר חיידקים מאשר באסלה
"אמנם מרבית השיחות מתבצעות מהטלפון הנייד, אבל עדין גם בטלפון השולחני משתמשים והאפרכסת יכולה להיות מזוהמת וכך גם מקשי החיוג", מסביר משה הימלבלאו, מנכ"ל קלינור ישראל, חברת ניקיון ואחזקה. "אפשר בהחלט לומר שהטלפונים האלו, שלא מנקים אותם בתדירות גבוהה, מכילים לעתים יותר חיידקים מאשר מושבי האסלה. כשמדובר במוצר שבאים איתו במגע יומיומי, עם הידיים ועם הפנים, זו בהחלט סיבה לדאגה ולשמירה על הניקיון שלו. אם חברת הניקיון לא עושה זאת, עשו זאת בעצמכם".
חוטי חשמל בסביבת השולחן
אם אתם באמצע עבודה כרגע, עצרו הכל. התכופפו והסתכלו מה מצב המחשב שמתחת לשולחן. כמה אבק יש סביב חוטי החשמל ובפינות השולחן? כעת בדקו את מסך המחשב: מעליו, מאחוריו ומצדדיו. האם נקי שם? פעמים רבות, חברות ניקיון מסתפקות בטאטוא אקראי תחת השולחן, מבלי להגיע אל כל הפינות. זאת, בייחוד אם אין לשם גישה נוחה. כל מכשירי החשמל והחוטים הנלווים אליהם הם בהחלט מלכודת אבק.
ומה לגבי משטח העבודה? "לרוב הסיבה לכך שיש שולחנות שמלאים באבק היא שאסור לנו לגעת בניירת שעל השולחן", מסביר מוחמד אבו-כף מא.מ.ר שירותי ניקיון ואחזקה באתר "המקצוענים". אם עובד מעוניין בניקוי יסודי של פינת העבודה שלו, עליו להסיר את הניירת ממנה (לפחות אחת לשבוע)".
ריפוד הכיסאות
"את ידיות הכיסא מנקים מפעם לפעם, אבל מה לגבי הריפוד? במשך הזמן מצטברים עליו כתמים, לכלוך רב ואבק", מוסיף הימלבלאו. "ככל שננקה את הריפוד לעיתים רחוקות יותר יהיה קשר להסיר ממנו כתמים ועובש".
אבו-כף: "אחת לחודשיים מומלץ לוודא שחברת הניקיון מבצעת ניקוי יסודי לריפודים, שאיבה מקצועית. כמו כן, משרדים רבים מתלוננים על סימני לכלוך על הרצפה בסיום הניקוי. פעמים רבות זה בשל היעדר ניקוי של גלגלי הכיסאות, שבעת שמזיזים אותם כשהרצפה רטובה משאירים סימנים בולטים".
צלחת המיקרוגל: שיירי מזון שנשארים עליה יכולים לגרום לעובש
נעבור לחלל המטבח המשותף. דווקא במקום שבו באים במגע מוצרי מזון ושתייה, יש לא מעט שטחים מזוהמים. צלחת המיקרוגל, למשל. הימלבלאו: "את החלק החיצוני של המיקרוגל מקפידים לנקות, אבל מה עם פנים המיקרוגל? דווקא שם עם כל המזון והרטבים שעל הצלחת מצטברים כל הלכלוך שעלול להפוך לעובש".
ידיות המקרר והמשטח העליון שלו
"במרבית המשרדים נהוג לרוקן את תכולת המקרר אחת לשבוע, כדי שלא יישארו שאריות מזון לאורך זמן ויירקבו", אומר הימלבלאו. "בחלק מהמקרים גם מנגבים קלות את מדפי המקרר, אך מה לגבי החלק החיצוני של המקרר? למשל, הידיות שנוגעים בהם בלי הפסקה? גם מעל המקרר לא נהוג לנקות, וכך גם מאחוריו ומצדדיו".
ארונות המטבח
"אזורים נוספים שפעמים רבות שוכחים או מתעצלים לנקות במשרדים הם החזיתות והידיות של המגירות והארונות. אחת לשבוע יש לנקות גם את המדפים שבתוך הארונות, ובמקרה שמזון אינו ארוז היטב, לזרוק אותו או לארוז אותו בהתאם. אחרת, הצטברות של שיירי מזון תזמין חרקים ומכרסמים".
מתקן השתייה: הלחצנים והמיכל לאגירת המים
כמה פעמים ביום אתם נוגעים בלחצני מתקן השתייה הקרה או החמה? ובכן, גם את הלחצנים צריך לחטא. בעיה נוספת היא ריקון לעתים רחוקות של המיכל לאגירת המים שבמתקן זה. אבו-כף: "תמיד כשאני מגיע למשרדים אני מגלה שהמיכל התחתון מלא במים. ברגע שמים עומדים לאורך זמן, מצטברות שם בקטריות. מעבר לריח הלא נעים, זה מזמין חרקים ומזהם את המטבח. במשרד פעיל עם הרבה עובדים, זה מתקן שחייבים לרוקן ולחטא מדי יום, לא פחות מכך. צריך לפרק את חלקי מכונות המים והקפה כל יום, לפנות אותם מקפה, קפסולות, חלב ולהחזיר אותם כשהם נקיים ומחוטאים".
כפתור הניאגרה
אבו-כף: "כדי להדיח את המים בשירותים חייבים לגעת בכפתור ההדחה. כאן מיותר לציין כמה מזוהם יכול להיות הכפתור הזה אם לא מוודאים שעובדי הניקיון מנקים אותו מדי יום (כשעדיף בתדירות של מספר פעמים ביום אם עובדי הניקיון נמצאים לאורך שעות העבודה במשרד)".
ידיות של הדלתות
"הידיות של דלתות חדרי המשרד, לרבות חדרי המטבח והשירותים הן קרקע פורייה להתפתחות חיידקים", אומר הימלבלאו. "כמות גדולה של עוברים ושבים נוגעים פעמים רבות מדי יום, בידיים מלוכלכות בידיות".
מתגי אור
"למרות שרובנו משתמשים בהם לעתים קרובות, בייחוד במשרדים קטנים, הרי שמשום מה מתגי האור לא מקבלים את תשומת הלב הראויה מבחינת ניקיון", מוסיף הימלבלאו.
לחצני המעלית
"מי שעובד במגדל משרדים לוחץ על הלחצן לפחות פעמיים ביום, בחשבון פשוט אם יש 1,000 עובדים במגדל, הכפתור נלחץ 2,000 פעמים ביום לפחות", אומר הימלבלאו. "המספר הזה לא כולל את האורחים שמגיעים, אז די ברור מה נוכל לראות שם אם היה לנו מיקרוסקופ קטן בכיס".
"לסיכום, גם אם ניקוי האזורים האלו לא מתבצע על בסיס יום-יומי, דאגו לכך שסידור העבודה של עובדי חברת הניקיון יכלול ניקוי שלהם", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לגיטימי לציין שאחת לחודש יבוצע ניקיון יסודי של החלונות, אחת לחודש יבוצע ניקיון יסודי של המטבח וכן הלאה. וכך, בכל שבוע יקדישו העובדים זמן לניקוי יסודי של אזור אחר, בנוסף למשימות שמצריכות ניקוי יומיומי (כמו ריקון פחים, ניקוי כיור ומכונות קפה, ניקוי הרצפה וחדרי השירותים".
צריכים חברת ניקיון? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"