מנכ"ל אלקטרה צריכה זאב קלימי התפטר מתפקידו; הפרקליטות תגיש נגדו כתב אישום
קלימי יואשם - בכפוף לשימוע - בשימוש במידע פנים שקיבל מבכיר באסם, אותו הכיר בתפקידו הקודם כמנכ"ל גלידות נסטלה. לטענתו, אין קשר בין ההתפטרות להחלטת הפרקליטות
מנכ"ל אלקטרה צריכה, זאב קלימי, הודיע היום (ג') על כוונתו לסיים את תפקידו בחברה, כך נודע ל"כלכליסט". במקביל נודע, כי הפרלקיטות החליטה להגיש כנגדו כתב אישום על שימוש במידע וסחר במניות של חברת המזון אסם - על בסיס המידע שקיבל לגבי עסקת המיזוג שלה עם נסטלה.
קלימי רכש טרם המיזוג מניות אסם בסכום של 250 אלף שקל. בנוסף, קלימי חלק את המידע עם שני חבריו - איש העסקים בועז דקל, הבעלים של חברת PMI, ושלמה ברק - שרכשו מניות אסם בכ-700 אלף שקל כל אחד.
לאחר פרסום הודעת המיזוג, מכר קלימי את המניות שבידיו תמורת 316 אלף שקל וכתוצאה מהמכירה רשם רווח של כ-70 אלף שקל. ברק מכר את מניותיו ברווח של כ-190 אלף שקל, ודקל ברווח של כ-200 אלף שקל.
על פי כתב החשדות קלימי קיבל את מידע הפנים מחברו אברהם פינקלשטיין, שהיה קשור בקשרי נישואין לאחת ממשפחות מייסדי אסם, וכיהן בעבר כסמנכ"ל משאבי אנוש בחברה. בתקופה הרלוונטית, פינקלשטיין היה דירקטור באסם והחזיק ביחד עם אשתו כ-1.9% ממניות אסם ובסך הכל כ-6.5% ממניות החברה עם כלל בני משפחתו. פינקלשטיין וקלימי ביצעו השקעות משותפות במספר פרויקטים.
עם זאת, הפרליקטות החליטה שלא להגיש כתב אישום נגד קלימי על הדלפת מידע פנים מתוך דוחות אלקטרה צריכה לאיש עסקים המקרוב אליו.
קלימי מונה למנכ"ל החברה שבשליטת משפחת זלקינד ביוני 2014, כאשר קודם לכן כיהן כמנכ"ל גלידות נסטלה במשך 5 שנים.
עורכי הדין של קלימי, גיורא אדרת ויפעת מנור נהרי, מסרו ש"מכתב השימוע מתייחס לעבירה לכאורה של שימוש במידע פנים אותה קיבל קלימי מאדם אחר בקשר לעסקה של חברת אסם - חברה בה לקלימי לא היה שום תפקיד. קלימי כופר בחשדות המיוחסים לו ויפרט את טענותיו לפיהן פעל בתום לב ולפי מידע גלוי בלבד במהלך השימוע. ראוי לציין כי בניגוד לפרסומים בתקשורת, אין במכתב השימוע כל טענה לגבי התנהלותו של קלימי בקשר לחברת אלקטרה צריכה בה הוא משמש כמנכ"ל".
זאב קלימי
צילום: יוני רייף
מומלצים