הפרקט בבית נהרס? כך תתמודדו
אם יש לכם בבית פרקט סינתטי תקופה ממושכת, אתם ודאי מתמודדים עם שריטות, התנפחויות ותזוזות של לוחות הפרקט. מה עושים, באילו מקרים ישתלם התיקון ומתי עדיף להחליף? אתר "המקצוענים" עם הטיפים
הפרקט נשרט, התנפח או נרטב? לעתים ישתלם לתקן אותו. אמנם פרקט למינציה נחשב לסוג הזול ביותר בהשוואה לסוגי פרקט אחרים (דו-שכבתי, תלת-שכבתי או עץ טבעי), אך במקרים מסוימים ניתן לבצע גם בו תיקונים ולא כדאי למהר להחליף אותו. במקרים רבים מדובר בתיקונים קלים ובעלות זניחה, שיאפשרו לכם ליהנות מהפרקט למשך עוד כמה שנים.
התפשטות של לוחות הפרקט? יש לפרק חלק מהם
הסיבה להתפשטות של לוחות הפרקט היא שינוי האקלים הקיצוניים בארץ. כשההפרש בין הטמפרטורות מאוד גבוה בין החורף לקיץ, לוחות הפרקט מתכווצים ומתרחבים בהתאמה. "לשם כך, חשוב מאוד לוודא כבר בשלב ההתקנה להשאיר מרווח של בין 1 ל-1.2 ס"מ מהיקף החלל אותו מחפים בפרקט", אומר סלבה צוקרמן מ-fame פרקטים באתר "המקצוענים". "אם לא מקפידים על כך, כשהלוחות מתנפחים נוצרים כיסי אוויר שגורמים ללוחות להתרומם והתוצאה היא משטח עם מעין 'גבעות'. כשדורכים על גבהות אלו, הלוחות והחיבורים שלהם יכולים להיהרס".
עוד כתבות בנושא:
הרצפה שתעשה מהבית שלכם צימר
איזה סוג פרקט מתאים לכםהאם יש הבדל בין חלל קטן לבין חלל גדול מבחינת שמירת המרווחים? "המינימום הנדרש הוא של 1 ס"מ בלי קשר לגודל החלל", מסביר צוקרמן. "בנוסף, כל 8-9 מ"ר מומלץ לחלק את השטח באמצעות סף ו"להפריד" בין השטחים. כך, במקרה של התפשטות, היא תיעצר בנקודה מסוימת. הסיבה שלא ניתן להשאיר מרווחים גדולים יותר מהקיר היא שהפאנל הכי רחב הנפוץ כיום הוא של 1.2 ס"מ. תפקיד הפאנל הוא לכסות את המרווחים שתחתיו. מרווח הגדול מרוחב הפאנל יבלוט לעין".
כיצד ניתן לפתור את הבעיה? צוקרמן: "גם לאחר ההתקנה ניתן לפתור בעיה זו. יש לפרק את הפאנלים ואת לוחות הפרקט שבהיקף החדר, לחתוך אותם, להתקין אותם מחדש ולהדביק שוב את הפאנלים".
האם יהיו מקרים שבהם הנזק בלתי הפיך? "בהחלט, אם מחכים יותר משבוע מרגע שמבחינים בתופעת ההתפשטות והלוחות כבר התרוממו סביר להניח שחלק מהחיבורים כבר התנתקו ואף נשברו מהלחץ או בשל דריכה עליהם", אומר צוקרמן. "במקרה של פרקט למינציה לא תהיה ברירה אלא להחליף את הלוחות שנפגמו. לכן, חשוב לבצע את התיקון כמה שיותר מהר, כדי שניתן יהיה להמשיך להשתמש בלוחות המקוריים".
כמה יעלה התיקון? מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "תיקון חדר קטן יחסית יעלה 150-250 שקל, ואילו חדר גדול יותר (סלון, למשל) יכול להגיע גם ל-500 שקל".
לא כל שריטה ניתן לתקן
רהיטים, צעצועים, גלגלים, אבנים קטנות שנלכדו בסוליית הנעל – כל אלו יכולים לגרום בקלות לשריטות על הפרקט. צוקרמן: "הבעיה היא שמשום שפרקט למינציה למעשה עשוי מ-MDF ותמונת פרקט המחוברת אליו בחלקו העליון, הרי שבמקרה של שריטות קטנות אין מה לעשות, שכן לא ניתן לשייף את הפרקט וחומר למילוי ולאיטום לא יעזור לשריטות קטנטנות בייחוד אם הן מתפרשות על פני שטח רחב, ולרוב מוטב להחליף את הפרקט בכל החדר. אם לעומת זאת, חפץ כבד נפל על הפרקט וגרם למעין 'חור' בו, ניתן להחליף נקודתית את הלוחות הפגומים (אם הם בקרבת אחד הקירות) או לחלופין למלא את השקע בחומר למילוי ולאיטום".
לדבריו, "חשוב לבחור בגוון הקרוב ביותר לגוון הפרקט המקורי. במקרה כזה, אין טעם להשתמש בחומר מילוי שקוף, שכן ה-MDF יבלוט וזה יראה כאילו לא עשינו כלום. זה מסוג התיקונים שכל מי שיש לו ידיים טובות יכול לבצע. חומר המילוי זמין בחנויות לחומרי בניין ועולה כ-30 שקל לשפופרת. חשוב לציין שאם הפרקט הוא עם 'הדפס' התיקון פחות יבלוט מאשר אם מדובר בפרקט 'חלק' יחסית".
מוקד השירות: "אם בכל זאת תרצו להזמין בעל מקצוע לצורך תיקון הפגמים, העלות תהיה בגובה דמי ביקור שנעים סביב 150-250 שקל. בכל מקרה, דאגו לרכוש את השפופרת המתאימה מראש. תוכלו לצלם את הפרקט לבעל המקצוע ולשלוח לו לפני הגעתו וכן להתייעץ איתו טלפונית לפני הרכישה".
צריכים מתקין פרקטים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"