מחפשים צל? מה לבדוק לפני שמתקינים פרגולת אלומיניום
מהם היתרונות של פרגולת אלומיניום, אילו סוגי התקנה קיימים ומה כדאי לבדוק לפני שמתקינים? אתר "המקצוענים" עם המדריך
בישראל השמש מכה לאורך רוב ימות השנה. כדי לנצל שטחים מהבית או מהגינה, לאורך מרבית שעות היום תוכלו להתקין פרגולה. קיימות בשוק פרגולות מחומרים שונים, כשהעיקריים שבהם הם עץ, מתכת ואלומיניום. בכתבה זו נתמקד בפרגולת אלומיניום, שהיא הקלה ביותר לתחזוקה מבין שלושת סוגים אלו.
מהם היתרונות של פרגולת אלומיניום
בהשוואה לפרגולת המתכת המסורתית, האלומיניום הוא בבחינת שדרוג לא רק בתחום של חלונות בלגיים לבית אלא גם בתחום הפרגולות. גם בתחרות מול עץ, האלומיניום מנצח בקטגורית המשקל.
חומר זה אינו מחליד כמו המתכת ואינו דוהה כמו הצבע שעל העץ. עמידותו בתנאי אקלים משתנים גבוהה, והוא אינו מזמין הבייתה חרקים ושאר מזיקים. הוא עמיד בפני לחות, קרינת השמש ואינו דליק כמו העץ.
יותר אפשרויות עיצוב
בשל העובדה שחומר האלומיניום הוא חומר גמיש ונוח, הוא פותח מגוון אפשרויות עיצוב גדול יותר. כבר בשלבי תכנון הפרגולה, כדאי שתקבעו מראש מהי מטרתה. זאת, משום שישנו הבדל בין סרגלי ההצללה השונים, אשר יקבעו את מידת הצל שהפרגולה תעניק לכם.
צפיפות גדולה יותר, תאפשר לכם ליהנות מהפרגולה גם בימים גשומים, אבל גם תימנע אוורור. יתרון נוסף הוא שאין מגבלה בבחירת הצבע, וניתן להתאים את הפרגולה אל החלונות הסמוכים, אל חזית הבית ובאופן כללי למרבית סגנונות העיצוב. יש לקחת בחשבון שעל פי חוק, הפרגולה מוגדרת כשטח הצללה שנותן כ-60 אחוז צל. מעבר לכך, היא לא תיחשב לפרגולה ותחושב כחלק מהמטראז' של הבית לצורך תשלומי ארנונה.
עוד כתבות בנושא:
חידוש והקמת גינה בבניין משותף: 4 טיפים להצלחה
נפרדנו כך: כשאין ברירה וחייבים לכרות את העץ
סוגי התקנה שונים - בהתאם לתנאי השטח
פרגולה תלויה: זוהי פרגולה שבצדה האחד מעוגנת לקיר תומך. מומלץ להתקין אותה על קיר בטון ולא על קיר בלוקים, ולדאוג לכל העיגונים הנדרשים ולבדיקת עומסים מראש.
פרגולה צמודת קיר: זוהי ההתקנה הנפוצה ביותר. הפרגולה מותקנת תוך עיגון קורה רוחבית תוחמת בצידה האחד, כאשר בשאר צדדיה היא מקובעת לעמודי תמיכה המחוברים אל הקרקע.
פרגולה המקובעת לאדמה: בסוג התקנה זה מקבעים את הפרגולה מכל צדדיה אל האדמה. היא מתאפשרת על גבי משטח יציב שמאפשר את הקיבוע שלה (משטח בטון או משטח עץ).
כמה מילים על בחירת מיקום הפרגולה ועל הכנת התשתית
אם אתם נמצאים בשלבי שיפוץ או בנייה, הרבה יותר קל לבחור בחוכמה את מיקום הפרגולה, ולהפוך את אותו אזור לחלק אינטגרלי מהבית. למשל הצמדת פרגולה לאזור הסלון או פינת האוכל תזמין יותר לצאת אליה. כדאי להתחשב גם במיקום הפרגולה ביחס לשמש, ולבחור מראש באזור שיהיה נעים לשבת בו בשעות אחר-הצהריים (מחוץ לשעות העבודה), ובכך לנצל אותה יותר. לגבי גובה הפרגולה, הרי שיש לקחת בחשבון גם את מיקום ארגזי התריסים החשמליים, שלא יגבילו בהמשך מתליית הפרגולה ועיגונה לקיר. יש לדאוג גם מראש על תשתית חשמל מתאימה, לתכנן את התאורה בהתאם ובמידת הצורך לדאוג גם לנקודת מים בקרבת הפרגולה, אם היא תשתמש גם לאירוח.
מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים פרגולת אלומיניום?
"יש לוודא מול מתקין הפרגולה ומול החברה היצרנית שכל הרכיבים הם אכן מאלומיניום (ולא משולבים בעץ, בפלסטיק או במתכת שיכולה להחליד)", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, ודאו שאין עליה מסמרים או דבק שאינם נחוצים להתקנתה, שכן אלו יכולים לגרום נזק לטווח ארוך ולהצריך תחזוקה. לעניין הצבע, הקפידו על כך שהפרגולה תיצבע בשיטת צביעה בתנור, אשר היא איכותית ועמידה יותר ושומרת על הצבע מפני קילוף".
צריכים מתקין פרגולות? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"