"לכלכלה הטורקית יש בעיות מבניות קשות"
לפי אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של הפניקס ואקסלנס ששוחח עם אולפן ynet, ישראל יכולה להרוויח מהמצב הכלכלי העגום של טורקיה - אך גם יש לה ממה לחשוש: "אף אחד לא רוצה להיות חלק מהאטה כלכלית"
המחלוקת הקשה עם ארה"ב לא קרובה לפתרון, המטבע הטורקי ממשיך ליפול והכלכלה הטורקית ממשיכה להתרסק. לדברי הכלכלן הראשי של הפניקס ואקסלנס, אמיר כהנוביץ', ששוחח הבוקר (ב') עם אולפן ynet, ישראל יכולה להרוויח מהמצב בטורקיה - אך גם יש לה ממה לחשוש.
שר הכלכלה: נפעל בכל הכלים נגד מי שינסה להעלות מחירים
המטבע הטורקי ממשיך ליפול, דירוג האשראי - זבל
קריסת הלירה: קטאר תשקיע בטורקיה 15 מיליארד דולרים
"אנחנו יכולים, מצד אחד, להרוויח - אם באמת נצליח לקנות סחורה זולה יותר מטורקיה, או ליהנות אולי מתשומות זולות יותר לחברות הישראליות. אבל אנחנו יכולים להפסיד אם הסחר העולמי ייפגע, ואנחנו נראה חולשה שתשפיע גם על התוצר הישראלי. האטה בכלכלה לא טובה לאף אחד, אם תוביל לאובדן של משרות או לירידת שכר. אף אחד לא רוצה להיות חלק מהאטה כלכלית", אומר כהנוביץ'.
מהי הסכנה הכי משמעותית? מה אתם צופים שיקרה? הלירה עלולה להתרסק עוד יותר?
"הלירה נמצאת במצב של היחלשות כבר הרבה שנים, כרגע ההיחלשות שלה נעצרה בגלל ההסכם עם קטאר, כנראה, אבל הלחץ הוא עדיין כלפי מטה. הכלכלה הטורקית לא עברה שינוי מבני, יש להם בעיות מבניות קשות, בנוסף לחוסר היציבות הפוליטית שיש במדינה.
"הלירה יכולה להמשיך ולרדת, צריך לראות מה קורה עכשיו לכלכלה הריאלית שלהם, עד כמה היא נפגעת. צריך לזכור שטורקיה היא אחת מעשרים הכלכלות הכי גדולות בעולם, כך שברגע שהצריכה שם נפגעת והתוצר שלה נפגע, זה מתפשט ומחליש מקומות נוספים. מזל שיש מדינות חזקות יותר שצומחות כרגע, במיוחד ארה"ב, אז השווקים פחות מרגישים את זה".