בזק: הרווח הנקי ירד ב-45% ברבעון השני
החברה רשמה ברבעון השני רווח נקי של כ-195 מיליון שקל, לעומת כ-358 מיליון שקל ברבעון השני אשתקד. דירקטוריון החברה ממליץ על חלוקת דיבידנד בסך של 318 מיליון שקל. במקביל הודיעה החברה לבורסה כי שווי הפעילות של פלאפון ירד ב-1.5 מיליארד שקל
קבוצת בזק פרסמה הבוקר (ה') את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2018, בהם נרשמה ירידה של 45% ברווח הנקי. במקביל הודיעה בזק כי דירקטוריון החברה המליץ לאסיפה הכללית של בעלי המניות על חלוקת דיבידנד בסך של 318 מיליון שקל.
ברבעון הקודם: צניחה ברווחי בזק שבוחנת מכירת חברות בת
ההכנסות ברבעון השני של שנת 2018 הסתכמו בכ-2.33 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-2.46 מיליארד שקל ברבעון השני של שנת 2017. מדובר בירידה של כ-5.3%.
בבזק מציינים כי העלייה בהכנסות בזק קווי קוזזה במלואה כתוצאה מירידה בהכנסות בזק בינלאומי (בין היתר כיוון שברבעון המקביל אשתקד נרשמה עסקה משמעותית בתחום האינטגרציה), בירידה בהכנסות חברת yes, וכן בירידה בהכנסות פלאפון בעיקר בתחום ציוד הקצה.
הרווח הנקי הסתכם בכ-195 מיליון שקל בהשוואה לכ-358 מיליון שקל ברבעון השני אשתקד. מדובר בירידה של כ-45.5%. בבזק מציינים כי הירידה ברווח הנקי נבעה בעיקר מהירידה בהכנסות ומההפרשה לפרישת עובדים. בכך מתייחסת בזק לרישום הוצאות לפרישת עובדים בסך של כ-80 מיליון שקל בבזק קווי.
בזק מבקשת פיצול לשתי חברות
יו"ר בזק, שלמה רודב, אמר: "דירקטוריון בזק מתקדם בגיבוש תוכנית אסטרטגית חדשה, מקיפה וכוללת לקבוצה שחלקים ממנה מותנים באישורים רגולטורים שונים, וכבר התחלנו ליישם רכיבים ממנה. התוכנית נותנת מענה לאתגרים עימם מתמודדת הקבוצה ולצרכים העתידיים המתהווים בסביבת שוק התקשורת.
"בין השאר תכלול התוכנית שינוי המבנה המשפטי של החברות הבנות, צעדים משמעותיים במסגרת החתירה של החברה להתייעלות ושיפור הביצועים העסקיים, לרבות תוכנית מקיפה לפרישה מרצון של עובדים, מיצוי הסינרגיה בין החברות הבנות, מכירת חברות שאינן חלק מפעילות הליבה, ואספקת פתרונות תקשורת משולבים הנשענים על טכנולוגיות מתקדמות.
"במקביל, אנו ממוקדים בזיהוי ויצירת מנועי צמיחה חדשים, בעיקר בתחומי ה-Data Analytics, שירותים מבוססי ענן ודיגיטל ויישומי IOT. בכוונתנו לנהל את השינוי באופן דינמי על פני זמן, בשים לב לשינויים הטכנולוגיים וצרכי השוק ובמגבלות הרגולציה".
בתוך כך בזק הודיעה הבוקר לבורסה כי דירקטוריון החברה אישר הגשת בקשה לאישורו העקרוני של שר התקשורת לשינוי במבנה המשפטי של הקבוצה. במסגרת השינוי, בזק תמשיך לפעול במתכונת פעילותה הנוכחית כחברה ציבורית לאספקת שירותי בזק פנים ארציים נייחים. במקביל היא תקים שותפות בת בבעלותה המלאה, שאליה יועברו החברות הבנות די.בי.אס (yes), פלאפון ובזק בינלאומי, ואשר תקיים הפרדה מבנית מלאה מהחברה.
לפי ההודעה, "מטרת השינוי הינה להתאים את מבנה החברות הבנות למציאות הטכנולוגית, הכלכלית והתחרותית בשוק התקשורת לשם קידום שוק התקשורת בישראל והמשך קיומה הכלכלי הנאות של קבוצת בזק לתועלת עובדיה והמשקיעים במניותיה". בזק ציינה עוד בהודעה כי השינוי "צפוי לאפשר, בכפוף לאישור רשות המיסים, קיזוז הפסדים מהרווחים של כלל הקבוצה".
לפני חודשיים וחצי חשף כלכליסט כי רודב מתכנן לפצל את בזק לשתי חברות - חברת שירותים וחברת תשתיות. לפי המתווה, פלאפון, בזק בינלאומי ו־yes יאוחדו לחברה אחת שתנוהל בידי מנכ"ל פלאפון רן גוראון, ולצדה חברה שתמכור תשתית בלבד.
דוחות החברות הבנות
פלאפון הציגה ברבעון השני רווח נקי של כ-7 מיליון שקל, לעומת כ-9 מיליון שקלים ברבעון הקודם (ירידה של 22.2%), ולעומת כ-34 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד (ירידה של 79.4%).
הכנסות פלאפון ברבעון השני של 2018 הסתכמו בכ-602 מיליון שקל, לעומת כ-619 מיליון שקל ברבעון הקודם (2.7%-), ולעומת כ-632 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד (ירידה של 4.7%).
הכנסות בזק בינלאומי ברבעון השני הסתכמו בכ-336 מיליון שקל, קיטון של 17.4% לעומת הרבעון המקביל ב-2017. לטענת החברה הקיטון נובע מהכנסה חד פעמית ברבעון המקביל לצד קיטון במכירות פתרונות תקשורת ללקוחות עסקיים והשחיקה הנמשכת בשוק השיחות הבינלאומיות.
הרווח הנקי של בזק בינלאומי ברבעון השני עמד על 20 מיליון שקל, לעומת 33 מיליון שקל ברבעון השני אשתקד, ירידה של 39.4%.
חברת הלוויין yes הציגה ברבעון השני הכנסות של כ-375 מיליון שקל, יציבות בהשוואה לרבעון קודם, וירידה של כ-9.9% לעומת הרבעון השני אשתקד שהסתכם בכ-416 מיליון שקל. ב-yes טוענים כי עיקר הירידה נגרמה כתוצאה מקיטון במצבת הלקוחות ומירידה בהכנסה ממוצעת למנוי.
ההפסד הנקי שרשמה yes ברבעון השני של 2018 הסתכם בכ-10 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-151 מיליון שקל ברבעון השני אשתקד. בסיס המנויים של yes ברבעון השני של שנת 2018 עלה בכ-2,000 מנויים והגיע למצבת של כ-582 אלף מנויים.
התחרות בשוק הסלולר החריפה
כמו כן הודיעה בזק לבורסה כי לבקשתה בוצעה בחינת ערך המוניטין המשויך לפאלפון, "עקב זיהוי סממנים לירידת ערך". הבדיקה בוצעה בידי חברת הייעוץ הכלכלי פרומתאוס ולפיה שווי הפעילות של חברת פלאפון נכון לסוף יוני 2018 עומד על סך של 3.9 מיליארד שקל, לעומת 5.4 מיליארד בסוף דצמבר 2017. מדובר בירידה של 1.5 מיליארד שקל, או 27.7%, בשווי הפעילות.
בחברת הייעוץ ציינו כי "כניסת מפעיל שישי לשוק הסלולר פגעה ברמות המחירים והחריפה את התחרות וכפועל יוצא, פגעה בשווי חברות הסלולר".
לפי חברת הייעוץ "הסיבה העיקרית לירידה בשווי הינה עדכון כלפי מטה של תחזית ה-ARPU (ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי) לטווח הארוך עקב החרפת התחרות בשוק הסלולר שבאה לידי ביטוי, בין היתר, בכניסה של מפעיל שישי לשוק באפריל 2018, ולהערכתנו, לדחיית חזרת שוק הסלולר לשיווי משקל".
בחברה ציינו עוד כי "שווי הפעילות של סלקום ופרטנר ירד בשיעור דומה לירידה בשווי הפעילות של פלאפון שהוצג בהערכת שווי זו, בתקופה מ-31.12.2017 ועד 30.6.2018".