וול סטריט: S&P 500 סגר את הרבעון הטוב מאז 2013
פייסבוק מסרה שגילתה פרצה שחשפה כמעט 50 מיליון חשבונות משתמשים, ומנייתה ירדה ב-2.6%; טסלה קרסה ב-14% בעקבות החלטת ה-SEC להגיש תביעה נגד מאסק; בורסת מילאנו ירדה ב-3.7% לאחר הגדלת הגירעון; הנפט ירד ברבעון השלישי ב-1.2%
בסיכום חודשי עלה דאו ג'ונס ב-1.9%, והוסיף 9% ברבעון השלישי - העלייה החדה מאז הרבעון הרביעי של 2017. S&P 500 הוסיף החודש 0.4%, ובסיכום רבעוני התחזק ב-7% - העלייה החדה מאז הרבעון הרביעי של 2013. ונאסד"ק ירד ב-0.8% החודש, אך עלה ביותר מ-7% ברבעון האחרון - העלייה החדה מאז הרבעון הראשון של 2017.
אתמול ננעל המסחר בבורסות ניו יורק בעליות, אך רחוק מרמות השיא, יום לאחר העלאת הריבית של הפד. הדרמה האמיתית התרחשה בניו יורק לאחר הנעילה, בעקבות החלטת רשות ניירות ערך האמריקאית להגיש תביעה נגד מייסד טסלה אלון מאסק על הונאת משקיעים. זאת, על רקע הציוץ שבו טען כי הוא שוקל להפוך את החברה לפרטית, שלאחריו אף הודיע על מגעים נרחבים עם קרן ההשקעות של סעודיה. מניית טסלה צנחה ב-13% במסחר.
מבין המניות שבלטו היום ניתן לציין את טסלה שהתרסקה ב-13.9% ופייסבוק שירדה ב-2.6%. יצרנית השבבים AMD אמנם ירדה היום ב-5.3% אך בסיכום רבעוני עלתה ב-106% - הרבעון הטוב ביותר שלה מזה 27 שנים, לאחר שבמרץ 1991 רשמה עלייה של 115%.
הנפט עלה ב-5.5% ברבעון השלישי
הנפט מסוג WTI עלה היום ב-1.6% וננעל ברמה של 73.3 דולר לחבית - שיא מאז חודש יולי. זאת בזכות חששות להמשך האספקה העולמית, כולל דיווחים לפיהם סין שוקלת האם להמשיך לרכוש נפט איראני בעקבות הסנקציות האמריקאיות. בסיכום שבועי עלה הנפט ב-3.5% ובסיכום הרבעון השלישי ירד ב-1.2%. בסיכום חודשי נרשמה עלייה של 4.9%, והיה זה חודש שני רצוף של עליות.הברנט עלה היום ב-1.2% לרמה של 82.7 דולר לחבית. בסיכום שבועי עלה ב-5%, חודשי - 6.8% ורבעוני - 4.1%.
הזהב עלה היום ב-0.7% לרמה של 1,196.2 דולר לאונקיה. השבוע איבד 0.4% מערכו, ובסיכום חודשי - 0.9%. ירידות אלה נתמכו בחוזקת הדולר והחלטת הפד מהשבוע להעלות את הריבית בפעם השלישית השנה.
הדרמה באיטליה שלחה את אירופה לירידות
בורסות אירופה סגרו יום מסחר במגמה שלילית, בעקבות הגדלת הגירעון באיטליה. מדד סטוקס 600 האזורי איבד 0.7%, כשמגזר הבנקאות יורד ב-2.6% ובנקים איטלקיים כמו יוניקרדיט, בנקו BPM ואינטסה סאונפאולו צונחים ב-7% ומעלה. בורסת מילאנו צנחה ב-3.7% לאחר שכבר ירדה ב-4.4%. פוטסי נחלש ב-0.5%, דאקס - ב-1.5% וקאק - ב-0.9%.
הירידות במילאנו נרשמו על רקע החלטת הממשל האיטלקי להרחיב באופן משמעותי את יעד הגירעון בשנה הבאה ל-2.4% מהתמ"ג - פי שלושה מכפי שהממשלה הקודמת תיכננה. החלטה זו, שהתקבלה כדי לממש הבטחות אלקטורליות, צפויה להוביל לעימות בין הממשלה האיטלקית לאיחוד האירופי, שדורש מהאיטלקים לשמור על ריסון תקציבי.
מוקדם יותר ננעלו בורסת אסיה בעליות שערים. מדד ניקיי היפני עלה ב-1.4% וננעל בשיא של 27 שנים בהובלת מניית סוני שזינקה היום ב-4.5%, ועל רקע ירידה בשיעור האבטלה במדינה. בסין עלה מדד שנגחאי ב-1.1%, ואילו בדרום קוריאה ירד מדד קוספי ב-0.5%. מניית סמסונג ירדה בסיאול ב-2.2%, ואילו מניית קוריאה אירוספייס איבדה מערכה כמעט 30% (!) בעקבות הצעתה הכושלת של החברה לבנות את מטוס האימונים הבא של חיל האוויר האמריקאי.
מאקרו
מדד אמון הצרכנים בארה"ב עלה בחודש האחרון לשיא של שישה חודשים והוא אף קרוב לשיא שרשם ב-2004, כך לפי נתוני אוניברסיטת מישיגן. הדבר עשוי להעיד על עוצמת הכלכלה האמריקאית. לפי הקריאה המתוקנת, מדובר בנתון של 100.1 נקודות, לעומת קריאה ראשונית של 100.8. עם זאת, מדובר בפעם השלישית מזה 14 שנה שהמדד חוצה את רף 100 הנקודות. 44% מהנשאלים צופים שיפור בזירה הפיננסית.
מדד מנהלי הרכש של שיקאגו ירד לשפל של חמישה חודשים ועמד בספטמבר על רמה של 60.4 נקודות, זאת לעומת 63.6 נקודות בחודש שעבר. הסעיפים העיקריים בהם נרשמה ירידה הם התפוקה, ההזמנות החדשות, וכן סנטימנט ירוד ביחס לשכירת עובדים חשים.
הוצאות הצרכנים עלו בחודש אוגוסט בקצב הנמוך ביותר שלהם זה שישה חודשים. ההוצאות הצרכניות עלו ב-0.3% - הקצב הנמוך ביותר מאז פברואר, כך לפי הממשל האמריקאי. ציפיות האנליסטים היו לעלייה של 0.4%. מדד PCE ל-12 החודשים האחרונים, מדד האינפלציה המועדף על הפד, ירד מ-2.3% ל-2.2%.
קצב האינפלציה השנתי של גוש האירו עלה על היעד של הבנק האירופי המרכזי בספטמבר. קצב האינפלציה השנתי עמד בספטמבר על 2.1%, עלייה לעומת קצב אינפלציה שנתי של 2% שנרשם באוגוסט - הגבוה ביותר מאז אפריל בשנה שעברה. רוב עליות המחירים מיוחסות למחירי האנרגיה זינקו בגוש האירו ב-9.5% ב-12 החודשים שקדמו לספטמבר. להוציא רכיבים תנודתיים כמו אנרגיה ומזון, קצב האינפלציה ירד בספטמבר ל-0.9% לעומת 1% באוגוסט.
מניות במרכז
מניית פייסבוק ירדה לאחר שהחברה דיווחה כי ביום שלישי השבוע גילתה פרצת אבטחה שחשפה את פרטיהם של כמעט 50 מיליון משתמשים ברשת החברתית, ואפשרה להאקרים להשתלט על חשבונותיהם.
מניית ענקית הקמעונאות האמריקאית ג'יי.סי פני ירדה לאחר הודעת סמנכ"ל הכספים ג'ף דיוויס על עזיבת התפקיד, וזאת אחרי קצת יותר משנה בלבד. המניה במגמה שלילית מזה חמישה ימי מסחר והיא קרובה לשפל חדש. לפי החברה, דיוויס פונה לחפש "אפשרויות אחרות", ומי שיחליף אותו בתפקיד באופן זמני הוא ג'רי מארי, המשמש כסגן נשיא בכיר. מניית ג'יי.סי פני איבדה 50% בשנה האחרונה, בעוד שמדד S&P 500 עלה בתקופה זו ב-8.9%.
בלקברי (BlackBerry) פרסמה את הדוח הכספי ודיווחה על רווח מתואם של 4 סנט למניה, זאת לעומת תחזיות השוק שעמדו על 1 סנט למניה. גם הכנסותיה של יצרנית הסלולר עלו מעל התחזיות המוקדמות.
מניית רשת הקמעונאות לבית הום דיפו שודרגה ל'קנייה' מ'החזק' על ידי בנק ההשקעות סאן טרסט. בהחלטתו ציין הבנק כי הוא צופה לעלייה ברווחי החברה ובהכנסותיה בטווח הקרוב.
מניית סאאב השוודית עלתה ביותר מ-8% לאחר שפורסם כי בואינג זכתה בחוזה בסך 9.2 מיליארד דולר עם הפנטגון, לייצור מטוס האימון החדש של חיל האוויר האמריקאי, וסאאב תהיה שותפה שלה בפרויקט. לפי הדיווח, מדובר בחוזה הגדול ביותר בשנים האחרונות שעשה משרד ההגנה האמריקאי.
חברת סרגון נטוורקס הישראלית הנסחרת בנאסד"ק, הפועלת בשוק רשתות תמסורת אלחוטית (Wireless Backhaul), הודיעה כי חתמה על הסכמים מסחריים עם Orocom, מפעיל תקשורת חדש בפרו, לאספקת קישוריות בפס רחב למיליוני אזרחים באזורים כפריים בפרו. סרגון תספק פתרון מקצה לקצה עבור תשתית רשתות אלחוטיות רחבות פס באזורים הכפריים ב-Junin, Puno ו-Moquegua-Tacna. בעוד שהסכמים מסחריים אלו יספקו לסרגון הזמנות בהיקף של 25 מיליון דולר, בנוסף לכמיליון דולר בהזמנה שכבר התקבלה, סך ההזמנות מפרויקט זה עשוי להגיע ל- 36 מיליון דולר. סרגון מצפה להכיר במרבית ההכנסות מפרויקט זה במהלך השנתיים הקרובות. מניית החברה זינקה ב-5% במסחר המאוחר אתמול בניו יורק.
חברת התעופה המוזלת איזיג'ט דיווחה היום על תוצאות טובות ברבעון הרביעי, שיבואו לידי ביטוי ברווח לפני מס לשנה כולה שיהיה בקצה העליון של התחזית. לפי החברה, הרווח לפני מס לשנה הפיסקאלית 2018 יעמוד בין 570-580 מיליון פאונד (747.8-760.9 מיליון דולר). עוד הוסיפה כי הביקוש הגבוה בקרב הלקוחות הוא שמאפשר לה להגיע לתוצאות טובות הן מבחינת צמיחה בהכנסות מלקוחות והן מבחינת הכנסות מתשלום על מזוודות ושירותים נוספים. התוצאות החיוביות מגיעות על אף שיבושים באירופה בשל שביתות והגבלות תנועה אווירית. התפוסה השנתית של החברה צפויה לעלות ב-10% לסביבות 105 מיליון מושבים. עם זאת, החברה דיווחה על הוצאה חד פעמית של 65 מיליון פאונד בשל שינוי אסטרטגיית ה-IT שלה שכוללת פיתוח מערכות על בסיס מודולרי. מניית החברה יורדת בלונדון ב-2.6%.