סוף עידן: משרד התקשורת לקח לאלוביץ' את היתר השליטה בבזק
העברת היתר השליטה למנהלים המיוחדים - עוה"ד פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאון - היא על מנת שיוכלו לממש את נכסי יורוקום. ליורוקום תקשורת חובות של כ־1.2 מיליארד שקל, 961 מיליון שקל מתוכם לבנקים
שר התקשורת איוב קרא חתם היום (ג') על העברת היתר השליטה של איש העסקים שאול אלוביץ' בבזק למנהלים המיוחדים של יורוקום. העברת היתר השליטה היא לאור החלטת נשיא בית המשפט המחוזי בת"א איתן אורנשטיין מחודש אפריל, להוציא ליורוקום תקשורת, השולטת בשרשור בבזק, צו פירוק.
העברת היתר השליטה למנהלים המיוחדים - עוה"ד פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאון - היא על מנת שיוכלו לממש את נכסי יורוקום. ליורוקום תקשורת חובות בהיקף של כ־1.2 מיליארד שקל, 961 מיליון שקל מתוכם לבנקים.
עסקת השלמת רכישת גרעין השליטה בבזק על ידי אלוביץ' הושלמה באפריל 2010. זאת לאחר שחברת בי קומוניקיישנס, המחוזקת בשרשור על ידי יורוקום תקשורת, רכשה את השליטה בבזק מקבוצת סבן-אייפקס-ארקין תמורת כ-6.5 מיליארד שקל. כיום מחזיקה בי קומוניקיישנס 26.3% מבזק.
במהלך השנה וחצי האחרונה היה עסוק אלוביץ', מלבד הקשיים בעסקיו, גם בשלוש פרשות שונות שבהן הוא חשוד. החוט המקשר ביניהן הוא חשדות כבדים להתנהלות מרמתית שלו לכאורה מול שוק ההון, מול מוסדות החברה ומול משרד התקשורת.
מלבד אלוביץ' החשודים המרכזיים בפרשיות הם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אישתו שרה ובנו יאיר; מנכ"לית בזק הפורשת, סטלה הנדלר; מנכ"ל yes, רון איילון; מזכירת החברה לשעבר, לינור יוכלמן; ודירקטורים לשעבר בבזק כגון בנו של אלוביץ' אור, ויד ימינו בקבוצת יורוקום, עמיקם שורר.
פרשיות "170 מיליון" ו"החפרפרת"
בשתי פרשיות שחקירתן הסתיימה - "170 מיליון" ו"החפרפרת" - הפרקליטות צפויה להגיש כתבי אישום בכפוף לשימוע נגד בכירי קבוצת בזק ובהם אלוביץ'. זאת בין היתר לאחר שהרשות אספה די ראיות שמגבשות לדעתה סיכוי סביר להרשעה של המעורבים בביצוע עבירות מרמה ודיווח.
הפרשייה הראשונה עוסקת בהוצאה במרמה של 110 מיליון שקלים, מתוך 170 מיליון שקלים אפשריים, מקופת בזק, כתמורה נוספת לאלוביץ' על מכירת מניותיו ב-yes בעסקת בעלי עניין משנת 2015. מרמה שהתאפשרה בזכות מניפולציות חשבונאיות שונות שביצעו בכירים בחברה בתמורה לבונוסים וקידום.
הפרשייה השנייה עוסקת במרמה של הוועדות הבלתי תלויות שהקימה בזק כדי לאשר עסקאות בעלי עניין שבהן חפץ אלוביץ'. זאת תוך הדלפה של מידע עסקי רגיש לצד הנגדי לעסקאות. מדובר בעסקת בזק-yes ובעסקת חלל תקשורת-yes שהיו שוות לאלוביץ' כשני מיליארד שקלים יחד.
הפרשייה השלישית - "משרד התקשורת" שהפכה בהמשך לתיק 4000 - עדיין נחקרת. אלוביץ' חשוד בה ששיחד את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בתמורה למתן אישור משרד התקשורת לעסקת בזק-yes.
מדובר בחקירה חדשה שנולדה מפרשת מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, לאחר שנאספו ראיות חדשות ונחתמו הסכמי עדי מדינה עם פילבר עצמו ועם יועץ התקשורת לשעבר של משפחת נתניהו, ניר חפץ. על פי החשד בפרשה הזאת, פילבר קידם את האינטרסים העסקיים של בזק במשרד התקשורת בתמורה לסיקור מלטף שקיבל נתניהו באתר "וואלה" שבשליטת אלוביץ'.