מניות הטכנולוגיה גררו את מדד נאסד"ק לירידה של 0.4%
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.8%; אפל ירדה ב-2.8% ואמזון - ב-2.3%; סרגון הישראלית זינקה ב-6.4% אחרי הדוחות; הראל פיננסים: "נכון לעכשיו, השווקים נראים טוב, בדגש על ארה"ב"
בורסות וול סטריט ננעלו במגמה מעורבת, בעוד המשקיעים נושאים עיניהם לבחירות אמצע הקדנציה שייערכו מחר בארה"ב: דאו ג'ונס עלה ב-0.8%, נאסד"ק נחלש ב-0.4% ו-S&P 500 התחזק ב-0.6%.
מניות הטכנולוגיה בלטו בירידות, כאשר אמזון איבדה 2.3% ואפל - 2.8%. ברקשייר הת'אווי שפרסמה בסוף השבוע דו"חות חיוביים והודיעה על רכישה חוזרת מאסיבית של מניות עלתה ב-4.6%. מניות הפיננסים עלו ב-1.6%: סיטיגרופ עלה ב-2%, בנק אוף אמריקה - 0.9% וג'יי.פי מורגן - 0.7%.
ברקע למסחר
הנפט שינה כיוון וננעל בירידה של 0.1%, ברמה של 63.1 דולר לחבית. הציפיות היו שהסנקציות שהטילה ארה"ב על איראן ושנכנסו לתוקף היום יביאו לעליות, אך הנשיא דונלד טראמפ צוטט בשיחה עם כתבים באומרו כי הוא רוצה "להתקדם קצת יותר לאט" בענייין. הדבר הפחית בחששות המשקיעים מפני מחסור בהיצע.
הזהב נחלש ב-0.1% וננעל ברמה של 1,232,3 דולר לאונקיה.
סגירה מעורבת באירופה - מדד דאקס הגרמני בלט בצד השלילי. המדדים פוטסי הבריטי וקאק הצרפתי בלטו לחיוב עם עליות של עד 0.5%. בנעילה באסיה: ניקיי ירד ב-1.6%, שנגחאי ירד ב-0.4%, האנג סנג ירד ב-2.3%.
חברות בארה"ב מצליחות למתן את השפעות מלחמת הסחר המחריפה מול סין. זאת, באמצעות העלאות מחירים או שינויים בשרשרות האספקה. עם זאת, הן כבר הזהירו משקיעים כי המצב עלול לקבל תפנית לרעה בשנה הבאה — על כך מדווח ה"וול סטריט ג'ורנל". המכסים ההדדיים בין סין לארה"ב האטו את קצב הייצוא של עץ ותבואות מארה"ב, הקפיצו מחירי מוצרים, מקולבים מיובאים ועד ציוד למיכון כבד, וכיווצו את שולי הרווח של יצרניות ממגוון תחומים, משבבים ועד כלי עבודה. כך על פי ניתוח נתונים שנאספו מכ־75% מחברות S&P 500 שדיווחו את תוצאות הרבעון השלישי.
הראל פיננסים: "נכון לעכשיו, השווקים נראים טוב, בדגש על ארה"ב, כשעוד עונת דוחות טובה כמעט הסתיימה, אך בהמשך ישיר לחודש אוקטובר חשוב להסתכל על התיק כולו ולחפש איזונים. המלצת ההשקעות שלנו הינה "Back To Basic", כלומר חזרה להשקעות המסורתיות שהשוק היה רגיל אליהן עד השנה האחרונה, חזרה למדדים המובילים כדוגמת S&P500 ות"א 35. כך גם בשוק האג"ח - חזרה לאג"ח מדורג גבוה וקצר יחסית, וגם חשיפה למטבע של הכלכלה החזקה בעולם - דולר ארה"ב".
בחירות אמצע כהונה בארה"ב: הבחירות יערכו מחר והתוצאות יחלו לזרום במהלך הלילה - ההערכה היא שהדמוקרטים יזכו מחדש בשליטה בבית הנבחרים לאחר סבב הבכירה הנוכחי בעוד שהרפובליקנים ימשיכו לשלוט בסנאט. "קונגרס מפוצל יקשה על הנשיא להעביר את החקיקה שהוא רוצה, וזה עשוי לגרור לחץ דובי על המטבע האמריקאי, במיוחד לקראת סוף השנה", אמר קונסטנטינוס אנתיס (Konstantinos Anthis), ראש מחלקת מחקר ב- ADSS.
נשיא סין, שי ג'ינפינג, הדגיש בנאום שנשא את מחויבותה של סין לסחר חופשי, על אף הניסיון של ארה"ב להציג תמונה שונה. בנאומו בתערוכה הבינ"ל אקספו בסין, אמר הנשיא שב-15 השנים הבאו תייבא סין מוצרים בסכום כולל של 30 טריליון דולר ושירותים בשווי של 10 טריליון דולר. בשנה שעברה ייבאה סין מוצרים בשווי של 1.74 טריליון דולר ושירותים ב-468 מיליארד דולר. "הכלכלה הסינית היא לא אגם קטן אלא אוקיינוס. רוחות חזקות וסערות יכולות לטלטל אגם, אבל לעולם לא אוקיינוס", אמר שי.
מניות מרכזיות
סרגון נטוורקס מדווחת על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2018: הכנסות 86.5 מיליון דולר, עלייה של 13.9% בהשוואה לרבעון השלישי של 2017 וירידה של 2% בהשוואה לרבעון השני של 2018. הרווח הנקי הסתכם ב-6.2 מיליון דולר, או 8 סנט למניה בדילול מלא.
עסקת פינטק מעניינת על הפרק: חברת קרדיט קארמה (Credit Karma), מחברות הפינטק המובילות בעולם, רוכשת את ספקית דירוגי האשראי הבריטית נודל (Noddle) מידי קבוצת טרנסיוניון (TransUnion). זוהי חדירה ראשונה של קרדיט פארמה, הפועלת בצפון אמריקה, לשוק הבריטי. פרטי העסקה לא נחשפו. טרנסיוניון נסחרת בניו יורק בשווי שוק של 12.5 מיליארד דולר.
הרוכשת, שבסיסה בסן פרנציסקו, תמשיך להעסיק את 35 עובדי נודל בלונדון ובלידס, ובכוונתה להכפיל את כוח האדם הבריטי ב-12 החודשים הבאים. במסגרת העסקה, 4 מיליון הלקוחות של נודל יצורפו לפלטפורמת השירותים של קרדיט קארמה, ובכך יגיע מספר המשתמשים שלה למעל 89 מיליון. העסקה נדרשת לאישור רגולטורי בבריטניה ואם אכן זה יתקבל היא תושלם עד תחילת 2019 לכל המאוחר.