שתף קטע נבחר

 

בשורה למשפחות נפגעי טרור: הפנסיה לא תקוצץ

על פי הצעת חוק שאושרה בוועדת העבודה והרווחה, משפחתו של אדם שנהרג בפיגוע טרור והיה זכאי לפנסיה תקציבית מהמדינה, לא תיאלץ עוד לבחור בין קבלת הפנסיה לקבלת תגמולים למשפחות חללי פעולות איבה. המשמעות: היא תהיה זכאית לקצבת פנסיה בשיעור גבוה מהקיים היום

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה הבוקר (ד') לקריאה שניה ושלישית הצעת חוק, לפיה משפחתו של אדם שנהרג בפיגוע טרור והיה זכאי לפנסיה תקציבית מהמדינה, לא תיאלץ עוד לבחור בין קבלת הפנסיה לבין קבלת תגמולים למשפחות חללי פעולות איבה.

 

לעוד כתבות בנושא חיסכון פנסיוני

 

כיום, בני משפחתו של אדם שנהרג בפיגוע וזכאי לפנסיה תקציבית נאלצים לבחור בין המשך הזכאות לפנסיה לבין תגמולים חודשיים לנפגעי פעולות איבה. בחירה בקבלת תגמולים מלאים מבטלת לגמרי את הזכאות לפנסיה תקציבית ואילו בחירה בקבלת הפנסיה המלאה, מותירה למשפחה זכאות של 25% בלבד מגובה התגמולים להם היא זכאית.

יוזמת החוק, ח"כ שולי מועלם (הבית היהודי) (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
יוזמת החוק, ח"כ שולי מועלם (הבית היהודי)(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

 הצעת החוק שאושרה בוועדה מבטלת את הצורך לבחור בין הזכאויות ומסדירה את האופן בו יקבע גובה התשלום למשפחות.

 

על פי המתווה החדש, המשפחות יקבלו את מלוא הגמלה שמעניקה המדינה לנפגעי פעולות האיבה, על פי זכאותן ואילו מהפנסיה התקציבית יקוזז סכום השווה למחצית גובה הפנסיה או הגמלה, על פי הנמוך ביניהם. סכום סך שני התשלומים יחד לא יעלה על המשכורת הקובעת המשוקללת של העובד שנהרג.

 

החוק, שיכנס לתוקף אחרי האישור במליאה, יחול על כלל משפחות חללי פעולות האיבה והתשלומים יועברו בפועל 60 יום לאחר יום תחולת החוק.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), ויוזמת החוק ח"כ מועלם רפאלי (הבית היהודי), ביקשו לבחון לפני אישורו הסופי גם אפשרות להחלה רטרואקטיבית, אשר תאפשר למשפחות לקבל בדיעבד כספים שעליהם נאלצו עד היום לוותר.

 

לדברי ח"כ אלאלוף, "אנחנו צריכים להסתכל בעיניים של אישה שיש לה ילדים וקרה לה אסון בגלל שהיא חיה במדינה הזאת. מעבר לקושי האישי הגדול אותה אישה צריכה עכשיו להתמודד עם הדבר הזה גם כלכלית, יש לה משכנתה ותשלומים. לכן החישובים לא מעניינים, מעניינת השורה התחתונה. אחריות המדינה לוודא שהכנסת המשפחה לא תיפגע. כולנו כאן מסכימים שהייתה כאן טעות שצריך לתקן אותה, ולכן יש מקום גם לתת להם רטרואקטיבית את מה שנלקח מהם שלא בצדק".

 

ח"כ מועלם רפאלי אמרה כי "התיקון יאפשר ליישם את רוח החקיקה, הרואה באלמני פעולות האיבה שווים ושוות לאלמנות צה"ל. כולנו מוקירים תודה וחולקים את ההבנה שמסירות הנפש לטובת תקומת עם ישראל ומדינת ישראל מחייבת אותנו לסייע לאותן משפחות להמשיך לחיות ולהשתקם".

 

עלי בינג, רכז ביטחון באגף התקציבים של משרד האוצר, חיזק את דבריה ואמר: "עיקרון היסוד שהגדירה המדינה הוא להתייחס לחללי פעולות האיבה באופן שווה לחללי צה"ל. המצב הקיים בחוק אכן יצר אפליה ולכן התיקון הזה נדרש, כדי להשוות את הזכאויות".

 

בדיון נכח גם ד"ר דוד בן דור שגיסו יעקב דון נרצח בפיגוע טרור באלון שבות ב-2015. בן דוד סיפר כי "גיסי היה מחנך מסור. לאחר שנרצח לקחו מהמשפחה את כל הפנסיה התקציבית והשאירו רק את התגמולים. כשגילינו את זה היינו בהלם, שכן אם הוא היה עורך דין שעושה לביתו הוא היה מקבל גם וגם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים