שתף קטע נבחר
 

מבנייה להיי-טק: ענף הנדל"ן מחשב מסלול

ענף הבנייה המסורתי מדביק את הפער: מערכות מידע שמוטמעות בנייד האישי של העובדים מעניקות פתרון טכנולוגי להתייעלות הביצוע ולקיצור הזמנים בשטח, ומאפשרות ניהול שוטף של נכסים בלחיצת כפתור ומזעור טעויות הרות גורל בפרויקטי נדל"ן. יצאנו לשטח לבירור הסוגיה

בשיתוף Top Group

איך הטכנולוגיה משנה את פני ענף הנדל"ן?    (ירון שרון, אורי דוידביץ', באדיבות טופ גרופ)

איך הטכנולוגיה משנה את פני ענף הנדל"ן?    (ירון שרון, אורי דוידביץ', באדיבות טופ גרופ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נראה כי ענף הבנייה המסורתי מדביק את הפער על ידי שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לצורכי ייעול העבודה השוטפת - אם בעבר תוכניות עדכניות לא היו "יורדות" לשטח בזמן, וכתוצאה מכך הצטברו טעויות קריטיות בפרויקטים, כיום יש פתרונות טכנולוגיים שמסייעים לפתרון הסוגיה. "בעידן הטכנולוגיה והמחשבים הבינו גם בענף הבנייה שיש צורך להתנייד בתוך מערכות מידע מסודרות", אומר אלעד ברקאי, מנכ"ל זיו מערכות. כמויות המידע בפרויקטים סבוכים עלולות להגיע למאסות שמקשות על התנהלות יעילה בשטח. "המחשוב מגיע מהצורך להתייעלות - כדי לאפשר צמיחה והתפתחות של חברות, ולהגיע לרמות ביצוע טובות וגבוהות מאלה שהיו בעבר", מוסיף ברקאי.

 

 

טופ גרופ (צילום: ירון שרון )
טכנולוגיה בשירות הבנייה: "גם בענף הנדל"ן הבינו את הצורך במערכות מידע"(צילום: ירון שרון )

אחד האלמנטים שהופך פרויקט בנייה למורכב וסבוך הוא מספר המעורבים במיזם. מדובר בשרשרת ארוכה של כוח עבודה, החל במתכננים, יועצים, קבלנים, מנהלי פרויקטים, מפקחים, פועלים ועוד. "בניגוד לעולמות אחרים, בפרויקט בנייה מעורבים המון אנשים. תחשבו על זה - כל העובדים מבוזרים, ולא מכירים זה את זה", מסביר דרור שגב, מנכ"ל רמדור פתרונות תוכנה. לשיטתו של שגב, מערכות המידע שינו את אופן ההתנהלות בשטח. "בעזרת מערכות לניהול מידע העובדים החלו להעביר מיילים ומידע עדכני, ולמעשה כולם עובדים במערכת ארגונית אחת, על אף שהם לא ארגון מאוחד".

טופ גרופ (צילום: ירון שרון )
עובדים כארגון אחד: מערכות מידע מסייעות לזרימת המידע בשטח(צילום: ירון שרון )

 

ואיך למעשה עובדת המערכת? דרך אפליקציה או ממשק ייעודי שמותקן על טלפון העובד ניתן לשמור תוכנית בנייה עדכנית ו"לדרוס" תוכניות ישנות - בכך למעשה מונעים טעויות שהיו נפוצות בענף. "הנגשת המידע דרך הטלפון החכם ישירות לעובדים בשטח הביאה הן לצמצום הטעויות בשלבי הביצוע, והן לקיצור זמנים בפרויקטים שאורכים זמן ועולים הרבה מאוד כסף", אומר שגב.

 

טופ גרופ (צילום: ירון שרון )
מעודכנים בזמן אמת ומקצרים זמנים - טכנולוגיה מייעלת את ענף הבנייה המסורתי(צילום: ירון שרון )

 

"מערכת המידע למעשה עוטפת את כל פעילות הארגון שלנו", מעיד אביב סגס, סמנכ"ל ארגון ושיטות בחברת י.ח דמרי, שהטמיעה מערכת מידע בארגון. "לצורך העניין החברה שלנו היא חברה ציבורית, אז כל הנושאים הפיננסיים כולל דו"חות מנוהלים גם דרך המערכות. הצד הנוסף של השימוש שלנו במערכת הוא ניהול נכסים מניבים - בין אם בשלב הביצוע של הפרויקטים, ובין אם בשלב ההשכרה והחוזים מול הלקוחות", מתאר סגס את העבודה השוטפת מול מערכות המידע.

 

"לא מדובר במדע בדיוני אלא ממש בטכנולוגיה שמסייעת בשטח. אם הייתי אומר לפני עשרים שנה כי בעתיד יהיה רכב בלי נהג, היו אומרים לי כי אני עוסק במדע בדיוני. אבל השלב הבא של ההתפתחות הטכנולוגית בענף הוא בניין בלי פועלים. אני מעריך שייקח עשרים עד שלושים שנה עד שנגיע למדע הבדיוני הזה - אבל באשר להיום, אנחנו עוסקים במערכות מידע מתקדמות שמקדמות את הענף", מסכם שגב.

 

בשיתוף Top Group

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון
טופ גרופ פסגת הנדל"ן נדל"ן טכנולוגיה מערכות מחשוב
צילום: ירון שרון
מומלצים