שתף קטע נבחר

המקרר מקפיא את הירקות? כך תתמודדו

שוב החסה והמלפפונים קפאו? ייתכן שמדובר רק בכיוון לא נכון של התרמוסטט, או כיוון של המקרר. ואולם, אם יש תקלה באיטום הדלתות, במערכת הניקוז או בלוח הבקרה – כדאי לא להתעלם מכך. מה הסיבות לתקלה, מה תוכלו לעשות בעצמכם ומתי תידרש להזמין טכנאי? אתר "המקצוענים" עם המדריך

בעונה הקרה, יש צורך לכוון את התרמוסטט של המקרר לטמפרטורה נמוכה יותר, בגלל שקר יותר וכן תדירות פתיחת דלתות המקרר נמוכה יותר. ואולם, הסיבה לכך שחלק מהמוצרים במקרר קופאים יכולה להיות תקלה באחד מרכיבי המקרר, בעיית איטום או שהמקרר אינו מאוזן. מהן כל הסיבות, וכיצד תאתרו את מקור התקלה? בדקנו.

 

לפני הכל – בדקו לאיזו עוצמה מכוון התרמוסטט

התרמוסטט ממוקם בחלקו הפנימי של המקרר. לרוב, בקיר הפנימי האחורי שלו. ודאו שהתרמוסטט אינו מכוון לעוצמה גבוהה מדי, שכן אז בהחלט יכול להיות מצב של הקפאת פירות וירקות. "לכל מקרר אמנם יש טמפרטורת הפעלה אידיאלית, אך בכל מקרה, בעונת החורף כדאי להנמיך את העוצמה", ממליץ אריה ויחנסקי מו.ו. פרוסט מקררים באתר "המקצוענים". "זאת, משום שממילא הטמפרטורה שמחוץ למקרר נמוכה יותר וכך גם תדירות פתיחת דלתות המקרר. לעתים, בעת הזזת מוצרים במקרר, בטעות מזיזים את כיוון התרמוסטט. לכן, מדי פעם בדקו שהוא אכן מכוון לעוצמה הרצויה. אם מספר שעות לאחר הורדת העוצמה עדיין אין שינוי במצב המוצרים במקרר, כנראה שהבעיה אינה בתרמוסטט".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

דלתות המקרר אינן נסגרות היטב? המוצרים יקפאו  

"הסיבה הכי נפוצה לכך שהמוצרים במקרר קופאים היא בעיית איטום של דלתות המקרר", מסביר ויחנסקי. "זה קורה כי לא מקפידים לסגור היטב את הדלתות, מעמיסים יותר מדי מוצרים במקרר ואז זה לא מאפשר סגירה תקינה של הדלתות. כמו כן, בלאי של הגומיות של הדלתות יכול לגרום לכך שהן יסגרו אך שעדיין יחדור אוויר אל תוך המקרר".

 

לדבריו, "ברגע שנכנס אוויר, למעשה מערכת הקירור עובדת שעות נוספות, כדי לשמור על הטמפרטורה הנמוכה הנדרשת. הדמפר (התקן המווסת את הכנסת האוויר למקרר) ממוקם בין המקרר למקפיא. תפקידו להכניס אוויר קר לחלל הקירור, אך אם הוא נשאר פתוח הוא מכניס יותר מדי אוויר קר למקרר, עד כדי כך שחלק מהמוצרים קופאים. זה משבש את היכולת שלו להגיע לטמפרטורה הרצויה ולהפסיק להכניס אוויר. זה גורם להיווצרות קרח על הדמפר. לאורך זמן, זה יכול לגרום לתקלות במערכת הבקרה המפעילה את הדמפר. ואז, הוא יכול להיתקע במצב פתוח ולהתקלקל".

 

סיבה נוספת שמונעת סגירה הרמטית של הדלתות היא שהמקרר אינו מכוון כמו שצריך. כשהמובילים מביאים את המקרר לביתכם, חשוב שתוודא שהם מכוונים את הרגליים הקדמיות שלו כך שהוא יהיה בשיפוע קל אחורנית. זאת, כדי שהדלתות יסגרו בקלות רבה יותר. ויחנסקי: "פעמים רבות אני מגיע לתיקון ומגלה שהדלתות אינן נסגרות היטב פשוט כי המקרר אינו מכוון כמו שצריך".

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה  

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם 

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

כיצד יודעים אם הדלת אטומה?

ויחנסקי: "סוגרים את דלת המקרר על דף נייר ומנסים להעביר לאורכו גומייה. אם קל להעביר את הדף, סימן שאיטום הדלתות אינו מספק".

 

אם אכן יש בעיה באיטום הדלתות בשל בלאי של הגומיות, יש פתרון ביתי שתוכלו לנסות אותו תחילה בעצמכם. לפני שאתם ממהרים להחליף גומיות (תיקון שעלותו 400-1,000 שקל, בהתאם לדגם המקרר), נסו תחילה לשפוך בזהירות מעט מים רותחים לכל אורך הגומיות של המקרר או חממו אותן בעזרת מייבש שיער. ויחנסקי: "זה מנפח אותן ומשפר את איכות האיטום ומומלץ לעשות זאת אחת לחצי שנה".

 

המקרר אינו מאוזן? תקלה בניקוז המים תגרום להצטברות קרח

תקלה נוספת שנגרמת במצב שבו המקרר אינו מכוון היטב, היא בעיית ניקוז. ויחנסקי: "אם המקרר אינו מאוזן כנדרש, השיפוע לא יהיה תקין והמים לא יתנקזו כמו שצריך. הדבר יגרום להצטברות של קרח על המגש שאמור לנקז את המים. במקרה כזה, תהיה בעיה של עודף אוויר קר במקרר. לטווח רחוק, זה יכול לגרום לתקלות ביתר רכיבי המקרר".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

גם לסידור המוצרים במקרר השפעה על רמת הקירור שלהם

החלק שקרוב לקיר האחורי של המקרר הוא הקר ביותר. לכן, מאוד מומלץ להימנע מלשים בקרבת קיר זה ירקות (בייחוד חסות ומלפפונים). זאת, משום שהם עלולים לקפוא. ויחנסקי: "כדאי לדעת שלמגירות האחסון יש 3 מצבים שמשפיעים על רמת האוורור שלהן. אם למשל אתם מכניסים למגירות אלו ירקות, חשוב מאוד שהמגירות יהיו מכוונות למצב של אוורור. אחרת, תצטבר בתוכן לחות שתגרום לירקות להתקלקל מהר יותר. הסיבה: החלק הקדמי של המקרר הוא האזור שבו מצטברת כמות גדולה יותר של לחות הגורמת לרטיבות במגירות אלו, אם הן אינן מאווררות".

 

תקלה בלוח הבקרה? מדובר בתיקון פחות נפוץ אך יקר יחסית לתיקון  

אמנם לא מדובר בתקלה נפוצה יחסית, אך תקלה במערכת האלקטרונית (לוח בקרת טמפרטורה או לוח בקרה ראשי), המקרר לא יפעל בצורה תקינה. בייחוד בעונת החורף, כדאי להיות ערניים למצב של הפסקות חשמל שיכולים לגרום להרס של הכרטיס האלקטרוני.

 

מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "זהו תיקון לא זול במיוחד, שכן לא תמיד ניתן לתקן את הכרטיס ולעתים יש להחליפו. כמו כן, אם המקרר ישן יחסית, לא תמיד התיקון ישתלם, שכן רכיבים אחרים יכולים להתקלקל בנוסף, ואז עליכם להחליף בלית ברירה מקרר. כדי להימנע מכך, מוטב להתקין מגן ברקים שתפקידו להשהות את חיבור המקרר לחשמל מיידית לאחר שנותק, במקרה של קצר או הפסקת חשמל.

 

ויחנסקי: "למי שאין מגן ברקים, והוא נמצא בבית בעת הפסקת החשמל, חשוב לנתק מיידית את המקרר ורק לאחר 3-4 דקות שהחשמל חוזר לחבר אותו שוב לחשמל".

 

צריכים טכנאי מקררים? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים