שתף קטע נבחר
 

חנות ניידת לפרות ואמא מרציפן. תחרות עסקים קטנים 11

אב ובנו מהיישוב בית גמליאל מנהלים עסק של חנויות ניידות המספקות את כל הציוד הנדרש לרפת ולדיר וגם מפעל "שקד תבור" המספק מאות מוצרי טבע ובריאות לכל הארץ, לצד מוזיאון מרציפן קטן ונוסטלגי. שני מתמודדים בתחרות "עסקים קטנים 11"

בשיתוף בנק הפועלים

 

הכל כלול

שם העסק: אשל שירותים וטרינריים  

מיקום: בית גמליאל

בעלים: עמרי (32) ומרדכי אשל (57)

תחום פעילות: חברה המתמחה בציוד לענף הרפת והדיר

מספר עובדים: 16

 

עמרי אשל, בן 32, נשוי לסיוון ולהם שלושה ילדים. הוא אחראי על המכירות והתפעול בחברת אשל שירותים וטרינריים. את העסק הוא מנהל יחד עם מרדכי אשל בן ה-57, בעלי החברה ואבא שלו. העסק הוקם בשנת 1990, כשמרדכי התחיל בתור שכיר בחברה שעסקה ביבוא מוצרי חקלאות. הבוס של מרדכי רצה לסגור את העסק בגלל בעיות כלכליות, אך מרדכי החליט לרכוש אותו. "כשהבוס החליט שהוא פורש לגמרי החלטתי לקחת על עצמי את המשימה להמשיך את העסק", מספר מרדכי. "זה היה לי חשוב מאוד ולא יכולתי לראות אותו נסגר. מכאן החלטנו, עמרי ואני, לפתח את החברה לכל מיני כיוונים ולהרחיב את שטח הפעילות".

 

מוטי ועמרי אשל  (צילום: יובל חן)
עמרי ומרדכי אשל (צילום: יובל חן)

 

החברה של מרדכי ובנו נותנת מענה מקיף לחקלאי מכף רגל ועד ראש, לו ולבעל החיים אותו הוא מגדל באמצעות משאיות ממותגות שמגיעות לכל מקום בארץ. רוב הלקוחות שלהם הם בעלי רפתות בקר ודירים של צאן. המוצרים שנמכרים מובאים בכלי רכב מיוחדים הנוסעים בכל הארץ לכל רפת ודיר, והם כוללים בתוכם את כל מה שחקלאי חולם עליו - ביגוד, ציוד, מכונות חליבה וגם מברשות ענקיות שבהן הפרות אוהבות להתגרד. "אנחנו מנסים לדאוג ככל האפשר לרווחת בעלי החיים", משתף עמרי. "בשנתיים האחרונות התמקדנו בסל מוצרים שנותן מענה לחיות, כמו מברשות הפינוק לפרות שמורכבות ברפת או בדיר, והפרות יכולות להתגרד בהן כדי להוריד לחץ וסטרס. זה משפיע על תנובת החלב ועל מצב הרוח של הפרות. זה מוצר שאנחנו מקדמים ובעלי הרפתות הבינו את החשיבות שלו בזכותנו".

 

בנוסף לציוד החקלאי, העסק של עמרי ומרדכי קיבל לפני שנה רישיון לניפוק תרופות ומאז הם משמשים כבית מרקחת שבו, על ידי מרשם מווטרינר, ניתן לקבל תרופות לבעלי החיים. "אנחנו נותנים מענה מא' ועד ת' בכל מה שקשור במשק החקלאי. בזמן האחרון יש בעיה רצינית של רעלת היריון אצל הצאן והבקר, ממש כמו שקורה לנשים בהיריון. בשביל זה אנחנו מייצרים מוצרים מיוחדים שהכבשה יכולה לעכל וזה ימנע ממנה להפיל".

 

מה מייחד אתכם מחברות אחרות בתחום החקלאי?

"אנחנו מתנהלים במציאות משתנה ודינמית ולכן אנחנו חייבים להיות הכי מהירים שיש ולתת את המענה הכי טוב בזמן שנתון לנו. כמו שילד חולה וצריך טיפול דחוף, ככה גם בעלי החיים, וברגע שהן צריכים אותנו אנחנו שם, שבתות וחגים לילה ובוקר".

 

אמא מרציפן 

שם העסק: שקד תבור 

מיקום: כפר תבור

בעלים: תמיר פלד (42)

תחום פעילות: ייצור ושיווק מוצרי בריאות וטבע

מספר עובדים: 22

 

לג'יליאן פלד היה בשנת 1998 מפעל קטן לייצור מרציפנים בעפולה. הזמנים היו קשים, הפרנסה דחוקה והיא החליטה לסגור אותו. הבן שלה, תמיר, אז חייל צעיר משוחרר, התקשה להשלים עם רעיון הסגירה. "כשאמא שלי נכנסה לצרות כלכליות בדיוק השתחררתי מהצנחנים. המשווק והספק הראשי שלה פשט את הרגל וזה קבר אותו. החלטתי שאני יושב עם אמא שלי וחושב על דרך להציל את המפעל. נזכרתי שבילדותי, בכפר תבור, הדבר שהכי אהבתי לעשות היה לטייל במטעי השקדים. הייתי רץ שם ממקום למקום ואוכל את השקדים שעל העצים".

 

תמיר פלד עם כמה מהמוצרים (צילום: אלעד גרשגורן  )
תמיר פלד עם כמה מהמוצרים(צילום: אלעד גרשגורן )

 

השלב הבא היה לקשר בין השקדים במטעים למה שג'יליאן ידעה לעשות הכי טוב - מרציפן. וכך הקימו הבן והאם בכפר תבור את מוזיאון המרציפן. במוזיאון הסבירו על תהליך ייצור המרציפנים, פיסלו בעיסת השקדים המתוקה ושילבו אטרקציות נוספות לכל המשפחה. בשנת 2008, כשתמיר סיים תואר ראשון בהנדסה, הוא חיפש אופק כלכלי שיוכל להתבסס עליו לשנים קדימה, כדי לפרנס את משפחתו בכבוד. כך הגיע להחלטה להקים את חברת "שקד תבור", שתיבנה על אותם ערכים ועקרונות של העסק הקודם, אך תתרחב למכירת מוצרים בשוק הבריאות והטבע. "התחלנו ממרציפן ושקדים ולאט לאט הוספנו עוד קטגוריות כמו שוקולד, גרנולה וממרחים. וכך, ממפעל שבשנת 2010 היה לו רק מרציפנים - היום יש לנו 100 מוצרים שונים בעשר קטגוריות שונות", מספר תמיר בגאווה. העסק המשפחתי מוכר מעל למאה אלף מוצרים בחודש בלמעלה מחמש מאות חנויות בכל הארץ. אמא ג'יליאן עדיין עובדת במוזיאון ומתעסקת ביצירה ובסיורים ואבא פלד עוזר בתפעול ובניהול העסק יחד עם הבן.

העסק בכפר תבור (צילום: אלעד גרשגורן  )
העסק בכפר תבור(צילום: אלעד גרשגורן )
 

 

מה הערך המוסף שלכם?  

"מהיחס שלנו למוצרים, ליחס שלנו לחנויות ולבסוף היחס שלנו לצרכן. אנחנו עושים את הדברים בצורה הטובה ביותר".

 

בשביל מה הצטרפתם לתחרות העסקים הקטנים?

"בזמן האחרון אנשים מסתגרים בקניונים או מול המסכים, וקשה להוציא אותם מהבית. אני רוצה לתת לאנשים את האופציה לראות את הטבע כמו שאני רואה אותו, שיצאו מהבית ויבואו עם המשפחות שלהם לכפר תבור, לנשום אוויר צח וליהנות מהמוזיאון ומהמוצרים שלנו. אין לזה תחליף ואני בטוח שהחשיפה תעזור לי במשימה".

 

בשיתוף בנק הפועלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
עמרי ומרדכי אשל
צילום: יובל חן
מומלצים