שתף קטע נבחר
 

לא רק קירות בטון: חוויית המגורים החדשה בישראל

הבנייה הישראלית למגורים עברה שינויים חדים עם העלייה ברמת החיים - אם בעבר הסתפקנו בארבעה קירות בטון שהגדירו את ביתנו, כיום חוויית מגורים עשירה היא חלק בלתי נפרד מהאדריכלות השלטת בשוק. לערך המשפחתיות, שהיה דומיננטי בתחילת שנות האלפיים, הצטרפו בשנים האחרונות הבישול והאירוח כערכים מרכזיים בחוויית המגורים הישראלית

בשיתוף קרסו נדל"ן

צפו: כיצד השתנתה חווית המגורים הישראלית?

צפו: כיצד השתנתה חווית המגורים הישראלית?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מארבעה קירות בטון ועד לחוויית מגורים עשירה ותכנון אורבני מוקפד - חוויית המגורים הישראלית, שהחלה מכורח השעה לשכן כמויות גדולות של עולים חדשים באזורים נרחבים ברחבי הארץ, עברה תהפוכות ושינויים גדולים לאורך השנים בזכות העלייה ברמת החיים. אם בעבר הסתפקנו בארבעה קירות בטון שהגדירו את ביתנו, כיום נבנים פרויקטים שלמים הסובבים סביב חוויית מגורים קונספטואלית. "האגדה מספרת שהתנהלו פה בצורה אחרת בשנות ה-20 וה-30 של המאה הקודמת. מאז עברנו כברת דרך בתחום חוויית המגורים", מספר דן פרנס, מנכ"ל קרסו נדל"ן, קבוצה יזמית העוסקת בכל תחומי הנדל"ן המרכזיים בישראל.

  

קרסו נדל
מארבעה קירות בטון לתכנון אורבני מוקפד - חוויית המגורים הישראלית עברה מהפך(באדיבות קרסו נדל"ן )

 

"בעבר הבניינים לא היו גבוהים מדי ולא הייתה גם מעלית - אז תחשבו שמספר הקומה של הדירה היה חסר חשיבות בחוויית המגורים. הסוגיה המרכזית סביב חוויית המגורים הייתה לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן, והמפרט של הדירות לא היה מגוון ועשיר כמו היום. חוויית המגורים הישראלית התפתחה מאוד בשנים האחרונות", מוסיף פרנס.

 

קרסו נדל
הבנייה שאפיינה את ישראל של שנות השישים - ללא מפרט עשיר כמו היום(צילום: אורי דוידוביץ' )

 

את שרידי השכונות שאפיינו את ישראל של שנות ה-60 אנחנו יכולים לראות כיום בדמות בנייני שיכונים (רכבות) שהם המועמדים הבולטים ביותר להליכי התחדשות עירונית במרכזי הערים. "במהלך השנים חלו שינויים תפיסתיים בכל הקשור לתכנון אורבני - השכונות של היום כלל לא נראות כפי שהיו השכונות הישראליות בעבר", אומרת פרופ' רינה דגני, מנכ"לית מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה, מתכננת ערים וחברת איגוד המתכננים. "פעם דירות היו של שלושה חדרים, עם השנים הפכנו ליותר עשירים ובנינו דירות ארבעה חדרים ומי שעוד יותר עשיר רצה חמישה חדרים. זאת אומרת, אנחנו מגדילים את שטח הדירה כל הזמן - זאת בעצם תופעה של כסף, יש לנו יותר אמצעים", מוסיפה פרופ' דגני.

 

חברת קרסו נדל
רמת החיים עלתה, ובהתאם לכך הדרישה למגורים(צילום: ירון שרון)

 

לשיטתו של פרנס, בשנות האלפיים חוויית המגורים הישראלית סבבה סביב ערך המשפחתיות. "כשבנינו את פרויקט גן המושבות בפתח תקווה, היו בו שני חידושים: ראשית, 20 קומות בפתח תקווה לא היה דבר מובן מאליו, ושנית, הרעיון היה לייצר פה מרכז שבו הילדים יכלו לרדת מהבית ולהגיע לחוג או לג'ימבורי, ולאחר מכן לחזור הביתה במרחק של מספר מטרים".

 

חברת קרסו נדל
שכונה למשפחות - מרכז ילדים מתחת למבני המגורים(צילום: ירון שרון)

 

בעשור האחרון עלתה רמת החיים בישראל ביחס למדינות החברות בארגון OECD, בשל העלייה בשכר וירידה ברמת המחירים. ענף הנדל"ן למגורים מושפע ישירות מתהליכים אלה, כאשר לישראלים שמרבים לטייל בעולם דרישות לאיכות בנייה, עיצוב אדריכלי וערכים נלווים כחלק מחוויית המגורים. "אם אנחנו מסתכלים על מה שקורה כיום בישראל, האדריכלות והעיצוב מגיבים לנדל"ן, לשוק, לכלכלה. אני לא חושבת שהאדריכלות והעיצוב מובילים את צורת החשיבה, אלא להיפך, אנחנו מגיבים אליה", מתארת האדריכלית שרון הירש ממשרד האדריכלים יסקי-מור-סיוון.

  

קרסו נדל
עולים ברמת החיים והנדל"ן - הדמיה לפרויקט "אומימי" בקריית אונו(באדיבות קרסו נדל"ן )

 

לערך המשפחתי ששלט בחוויה הישראלית בשנות האלפיים מצטרפים בשנים האחרונות הבישול והאירוח כערכים מרכזיים בסגנון החיים הישראלי-מודרני. אותם ערכים מיושמים בימים אלה בפרויקט המגורים "אומימי" העתידי בקריית אונו. "נושאי הבישול והאירוח מוטמעים באופן חזק בתרבות הישראלית. סביב זה בנינו את חוויית המגורים בפרויקט אומימי בקריית אונו, והתאמנו אותו בעצם לאותם אנשים, לפודיז", אומר פרנס. הפרויקט, שבו ייבנו שישה בניינים בגובה 31 קומות, יכיל פארק רחב ידיים, בוסתן עצי פרי וחדרי אחסון יין, ופנים הדירה יקדש את המטבח כאלמנט המרכזי בחוויה.

 

קרסו נדל
האירוח והבישול הפכו לחלק אינטרלי משגרת חיינו - פארק ירוק בין הבניינים(באדיבות קרסו נדל"ן)

"בפרויקט זה אני לא מוותרת על המרחב הפרטי שלי, אני בעצם מתייחסת אליו בצורה אחרת – אני מנסה לתת לו ערכים נוספים ואחרים. אני מנסה לראות מה בישראל מעניין את המשפחות. בממשק של הדירה אלה הדברים המרכזיים: המטבח, שטחי האירוח, הקיר הירוק עם התבלינים. כל זה כמובן צריך להתחבר גם לערכים האדריכליים, שהם מחויבים בכל פרויקט כדי שהוא יהיה טוב", מוסיפה האדריכלית הירש.  

 

בשיתוף קרסו נדל"ן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות קרסו נדל"ן
איך השתנתה חוויית המגורים הישראלית לאורך השנים?
באדיבות קרסו נדל"ן
מומלצים