עידן עופר מוכר את כל החזקותיו ברשת ולא יפעל בתחום התקשורת במשך 25 שנה
על פי המתווה, הקבוצה של עופר תצא מתחום התקשורת ולא תפעל בו גם בעתיד. לאחר מכירת כל החזקות הקבוצה בתחום התקשורת תוכל הקבוצה לקבל רשיונות לייצור חשמל
ועדת הריכוזיות הודיעה לפני זמן קצר (ד') כי הגיעה להסכמה מול עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל ובקנון, להפחתת הריכוזיות הכלל-משקית של הקבוצה. על פי המתווה, הקבוצה תצא מתחום התקשורת ולא תפעל בו גם בעתיד. לאחר מכירת כל אחזקות הקבוצה בתחום התקשורת תוכל הקבוצה לקבל רישיונות לייצור חשמל.
כיל תחויב במחיר מינימום, או שמפעלי ים המלח יולאמו
"מגן צפוני": התשלום לעובדים אזרחיים מוערך בכ-25 מיליון שקל
כזכור, באוגוסט 2017 המליצה ועדת הריכוזיות לרשות החשמל שלא להקצות לחברת צומת אנרגיה שנשלטת על ידי עידן עופר רישיון מותנה לייצור חשמל משיקולים של ריכוזיות כלל-משקית. רשות החשמל קיבלה את המלצת ועדת הריכוזיות ולא אפשרה לקבוצה לקבל את הרישיון המבוקש.
בעקבות זאת, קיימה קבוצת עידן עופר מגעים ממושכים עם הוועדה בסופם הגיעו למתווה. כלפי רשות ההגבלים "עידן עופר התחייב למכור את מלוא זכויותיו ברשת מדיה בע"מ לגוף שאינו גורם ריכוזי ושאינו קשור אליו – גם לא לאהוד (אודי) אנג'ל שעימו יש לו קשרים עסקיים - והתחייב שלא להחזיק החזקה כלשהי בתחום התקשורת ב-25 השנים הבאות".
זה כולל גם איסור החזקה "בגורם בעל השפעה בתחום השידורים או העיתונות הכתובה, בחברות רכש מדיה ובאתרי אינטרנט (או מדיה אלקטרונית אחרת) שעוסקים בתחומי החדשות או האקטואליה. ההתחייבות אף מגבילה את הקבוצה ביחס להחזקות בכלי תקשורת זרים. התחייבות זו, שאותה דרשה הוועדה, נועדה לנטרל כל השפעה תקשורתית של קבוצת עידן עופר".
תחנת הכוח "צומת" היא תחנת כוח פרטית שתוקם בדרום ותפיק כ-360 מגה-וואט, שהם כ-3.5% מכוח הייצור המקסימלי של חברת החשמל.
לעופר יש כבר היום דרך אחזקותיו השונות כמה תחנות כוח, לרבות OPC שבמישור רותם (כ-440 מגה וואט), תחנת כוח בבתי הזיקוק בחיפה (כ-40 מגה וואט, בהרחבה ל-140 מגה וואט), תחנת כוח במפעלי כיל בים המלח (כ-250 מגה וואט) ועוד אחת בנייר חדרה (בהרחבה ל-120 מגה וואט).
ועדת הריכוזיות פועלת מאז כניסת החוק לתוקף מסוף דצמבר 2014 ובראשה עומדת עו"ד מיכל הלפרין, הממונה על הגבלים עסקיים, וחברים בה פרופ' אבי שמחון, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה ומר שי באבד, מנכ"ל משרד האוצר.