תקלה במקרר או במדיח? אל תמהרו להזמין טכנאי
לא חבל על הכסף? יש לא מעט קריאות שירות מיותרות, שבהחלט יכולתם לפתור בעצמכם מבלי להיפרד מכמה מאות שקלים. אתר "המקצוענים" עם כמה תקלות נפוצות במקרר או במדיח שבהחלט תוכלו לפתור בעצמכם
מדי יום טכנאים מקבלים לפחות 2 שיחות טלפון מלקוחות שנתקלו בתקלה שבהחלט אינה מצריכה הזמנת בעל מקצוע. ההגונים שבהם ישאלו מספר שאלות בטלפון וינחו את הלקוח מרחוק כיצד לפתור את התקלה מבלי לשלם להם דמי ביקור מיותרים. הם ירוויחו את האמון שלהם, וכשתהיה תקלה רצינית יותר, תזמינו אותם לתקן אותה. ואולם, לא כל בעלי המקצוע הם כאלו. מהן התקלות הנפוצות במקרר או במדיח שבהחלט תוכלו להתמודד איתן בשתי ידיכם, מה כדאי לברר מראש ובאילו מקרים התיקון כלל לא ישתלם? לפניכם המדריך.
תקלה במקרר? אלו התקלות שתוכלו לפתור בעצמכם
יש קרח במקפיא: לפני שממהרים להזמין טכנאי כדי שיפתור תקלה זו, כדאי לדעת מה גורם לה. "הסיבה העיקרית להצטברות של קרח במקפיא היא בעיה באיטום המקרר, אשר גורמת להצטברות של לחות בחלל המקפיא", מסביר לירן ישי מקירור לירן באתר "המקצוענים". "זה יכול להיות כיוון שלא סוגרים את דלת המקפיא עד הסוף, או שיש תקלה בגומיות שעל הדלת שמונעת סגירה הרמטית שלה".
לדבריו, "תחילה ניתן לנסות להמיס באופן עצמאי את הקרח. ניתן לעשות זאת על-ידי ניתוק של המקרר למשך מספר שעות והפשרתו או על-ידי המסת הקרח בזהירות באמצעות מייבש שיער. אם משתמשים במייבש כדאי להיזהר לא להמיס חלקים רגישים במקרר, ולא להצמיד את המייבש לאותה נקודה למשך זמן ממושך. בהמשך, יש להקפיד במשך מספר ימים על סגירה הדלת ביסודיות. ניתן לוודא אם מקור התקלה הוא בגומיות, על-ידי העברת דף נייר לאורך הדופן, כשהדלת סגורה. אם הדף עובר בצורה חלקה סימן שהגומיות התבלו ואכן יש צורך להחליף אותן. אם לא, סימן שפשוט אינכם מקפידים על סגירה יסודית של הדלת – במקרה כזה הזמנת טכנאי מיותרת".
מה לא כדאי לעשות? ישי: "מאוד לא מומלץ לנסות לגרד את הקרח עם סכין, שכן זה יכול לגרום להרס המקרר. כמו כן, מאוד לא מומלץ לשפוך מים רותחים על הקרח, שכן הדבר יכול לגרום לסכנה של ממש, בשלב השילוב הקטלני בין מים למערכת חשמלית. כמו כן, מים רותחים יכולים להרוס את רכיבי הפלסטיק של המקרר, אשר לא ניתנת עליהם אחריות מהיצרן".
המוצרים בתא הקירור קופאים: לתקלה זו כמה סיבות שונות, אך העיקרית שבהן היא כיוון לא נכון של התרמוסטט. זהו כפתור שהממוקם בחלק הפנימי של המקרר, וזו פעולה שגם ילד יכול בעצמו לבצע, ולא מצריך הזמנת טכנאי מקררים. ישי: "לכל מקרר טמפרטורת הפעלה אידיאלית המצוינת בהוראות היצרן. ואולם, בעונת החורף, פעמים רבות יש צורך להנמיך את העוצמה בשל תדירות נמוכה יותר של פתיחת דלתות המקרר וכן משום שהטמפרטורה שמחוץ למקרר ממילא נמוכה יותר. כמו כן, לעתים בעת סידור המוצרים בתוך המקרר, הדבר גורם להזזה מקרית של כפתור התרמוסטט. הנמכת עוצמת התרמוסטט, פעמים רבות תפתור את הבעיה של הקפאת המוצרים, ותרגישו בהבדל תוך מספר ימים. רק אם התקלה נמשכת, ורק אם בדקתם שאין תקלה בגומיות האיטום שעל דלתות המקרר, הזמינו טכנאי".
מה עושים במקררים דיגיטליים? ישי: "שם יש צורך לכוון את המקרר לטמפרטורה מסוימת. בחודשי החורף ההמלצה היא שתא הקירור יכוון לטמפרטורה של 5 מעלות ואילו תא ההקפאה יכוון לטמפרטורה של מינוס 17 מעלות".
המקרר מרעיש: לעתים, תוכלו לפתור את מקור התקלה בעצמכם. ישי: "פעמים רבות הסיבה לרעש היא שהמאוורר שתפקידו לקרר את המדחס נוגע בחפץ כלשהו. הזזת המקרר, או החפץ שעל כנפי המאוורר, יכולה לפתור את התקלה. כמו כן, אם המקרר ישן, כדאי לבדוק שהבורג שמחבר בין קערת האידוי למדחס אינו רופף. אם הוא אינו סגור היטב, חיזוק שלו עם מברג יכול לפתור את התקלה".
עוד כתבות בנושא:
מה גורם לריח רע במקרר?
לתקן או לא לתקן? זו השאלה
הכל על תיקון מקררים ומקפיאים
המדיח התקלקל? אולי צריך להזמין אינסטלטור
כל הכלים נשארים מלוכלכים לאחר ההדחה: פעמים רבות הסיבה לכך היא פשוט סתימה של הפתחים הזעירים של ממטרות המדיח. "פתחים אלו נסתמים בקלות בגלל שמכניסים כלים מלוכלכים מדי אל המדיח", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".
"במצב כזה, שיירי מזון כמו גלעינים, שאריות אורז או פתיתים מצטברים במסננת שבתחתית המדיח. לכלוך זה נשאב יחד עם המים אל תוך הממטרות וגורם לסתימה שלהן. ברגע שהממטרות נסתמות הן לא יכולות לפזר את המים בצורה תקינה והכלים נותרים מלוכלכים גם לאחר הדחה. תקלה זו לרוב לא מצריכה קריאה של טכנאי. כל שיש לעשות הוא לשלוף את הממטרות מהמדיח, לנקות את הפתחים שלהם באמצעות סיכה ולהחזירן למקומן".
חלק מהכלים נותרים מלוכלכים לאחר ההדחה: אם רק חלק מהכלים נקיים, בייחוד אלו שקרובים אל הממטרה, ייתכן שהסיבה היא שהממטרה אינה מסתובבת, ולכן פיזור המים בחלל המדיח אינו אחיד. מוקד השירות: "גם במקרה זה, אין צורך לקרוא לטכנאי. כל שיש לעשות הוא להקפיד על סידור הכלים באופן שלא ימנע מהממטרה להסתובב. יש לוודא לפני כל הפעלה של המדיח שהממטרה מצליחה להסתובב".
הקצפה של סבון או הצפת מים: המדיח התמלא בקצף ופעולת ההדחה נפסקה באמצע או שהחלה הצפת המים? ישנן שתי סיבות עיקריות לכך. האחת, היא הכנסת סבון כלים או נוזל הברקה אל חלל המדיח. "זה יכול להיות אם הכנסתם כלים עם שאריות של סבון כלים, או אם שפכתם נוזל כלים אל תא חומרי הניקוי, במצב שבו נגמר לכם חומר הניקוי הייעודי למדיח", מסבירים במוקד השירות. "במצב של כניסת סבון כלים, במצב של מגע עם מים קרים הוא יגרום להקצפה שתוביל להצפת מים. לא תמיד צריך למהר להזמין טכנאי, אלא ניתן להוציא את המדיח מהנישה, ולהטות אותו לאחור (על שתי רגליו האחוריות). תיאלצו להזמין טכנאי, רק במצב שבו מדובר במדיח אינטגרלי – והתיקון יסתכם בדמי ביקור".
סיבה נוספת להצפת מים היא סתימה בצנרת של כיור המטבח, הסמוך למדיח. "במצב זה, יש לתקן את הסתימה בכיור", אומרים במוקד השירות. "לעתים, זה כרוך רק בניקוי הסיפון, פעולה שרבים יכולים לבצע בעצמם. אם מדובר בסתימה מורכבת יותר, גם במקרה כזה, אין טעם למהר ולהזמין טכנאי, שכן תצטרכו להזמין בנוסף גם אינסטלטור, מה שייקר לשווא את עלות התיקון – שכן תחויבו בעלות דמי ביקור לטכנאי המדיחים, על עצם הגעתו. לכן, במקרה של חשד לסתימה בכיור, הזמינו ישירות אינסטלטור".
כמה יעלה טכנאי ובאילו מקרים לא משתלם לתקן?
מוקד השירות: "דמי ביקור של טכנאי מקררים או טכנאי מדיחים, גם אם לא ביצע שום תיקון משמעותי בביתכם הם בטווח של 150-250 שקל".
חשוב מאוד שתבררו כבר בשיחת הטלפון מהו גובה דמי הביקור, כדי שלא תיקלעו למצב לא נעים של דמי ביקור גבוהים מדי, לאחר שהטכנאי כבר בביתכם. ישנם טכנאים הגונים רבים שימנעו גם את עלות הביקור במקרה שתוכלו לפתור את התקלה בעצמכם, וינחו אתכם טלפונית מה לעשות.
מכיוון שלא ניתן לאמוד מראש את סוג התקלה, לא תוכלו לדעת מהו המחיר הצפוי לתיקון. ואולם, כדי לא למצוא את עצמכם משלמים סכום מופקע, הקפידו להתעדכן במחירונים השונים הנהוגים בשוק.
מוקד השירות: "תיקון בסיסי במדיח יעלה 200-300 שקל (למשל, פתיחת סתימה במשאבת המים). לעומת זאת, החלפת רכיב שהתקלקל יעלה החל מ-200 שקל עבור צינור ניקוז, 450-550 שקל עבור החלפת גוף חימום ויכול להגיע עד לסכום של 700 שקל עבור החלפת כרטיס פיקוד דיגיטלי בחלק מהדגמים (בדגמים זולים יותר, החלפת הכרטיס תעלה 400 שקל)".
לגבי תיקון תקלות במקררים, הרי שגם כאן הפער במחיר גדול, בהתאם לסוג התקלה ולבעל המקצוע שתזמינו. מוקד השירות: "תקלה זולה יחסית היא של פתיחת סתימה בצינור הניקוז (250-350 שקל), החלפת פילטר מים (300-400 שקל) ואילו ישנן תקלות יקרות יותר כמו החלפת כרטיס פיקוד דיגיטלי (800-1,300 שקל) או החלפת מדחס (1,200-1,500 שקל)".
מתי לא משתלם לתקן? אם המכשיר החשמלי נמצא כבר זמן רב בביתכם, קחו בחשבון שגם אם תפתרו תקלה אחת יכולה להיגרם תקלה נוספת בקרוב, מה שיהפוך את כלל הסכום שתוציאו עבור תיקונים ללא משתלם. כלל האצבע צריך להיות שאם עלות התיקון מתקרבת למעל למחצית משווי של קניית מוצר חדש הזהה מבחינת הרמה או הדגם – מוטב להחליף ולא להשקיע בתיקון.
צריכים טכנאי מקררים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"