שתף קטע נבחר
 

קצב הצמיחה בסין - הנמוך ביותר מאז 1990

כלכלת סין צמחה ב-6.6% ב-2018, וזאת לעומת שיעור של 6.8% בשנת 2017; ברבעון הרביעי מדובר בצמיחה של 6.4%; הייצור התעשייתי מספק נקודת אור והוא צמח בדצמבר ב-5.7% - מעל הצפי

שיעור הצמיחה בכלכלת סין עמד בשנה שעברה על 6.6%, כך לפי נתונים שמפרסמת הממשלה היום (ב'). שיעור צמיחה זה תאם לתחזיות האנליסטים, ומהווה ירידה לעומת שיעור של 6.8% שנה קודם לכן. ברבעון הרביעי הכלכלה צמחה ב-6.4%, גם פה בהתאם לתחזיות, וירדה מ-6.8% ברבעון הרביעי של 2017.

 

ארצות הברית: לא נטיל מכסים חדשים על סין

מלחמת הסחר נמשכת: "סין לא שינתה את הפרקטיקות הלא הוגנות"

המתיחות בין סין לארה"ב גוברת: בייג'ינג ביטלה שיחות תיאום צבאיות ונזפה בשגריר

 

עם זאת, מנתונים נוספים עולה כי הייצור התעשייתי צמח בדצמבר ב-5.7% לעומת השנה הקודמת (הצפי עמד על 5.3%) ורשם עלייה מ-5.4% בנובמבר. עוד חדשות טובות הגיעו מחזית המכירות הקמעונאיות, שעלו בדצמבר בשיעור שנתי של 8.2%.

סין (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סין(צילום: shutterstock)
 

"מה שאנחנו רואים ברבעון הרביעי הוא שבעוד שהכלכלה מאיטה, עדיין יש תמיכה מסוימת במרבית הרבעונים מכיוון תחומים הקשורים לייצוא", כך הגיבה הלן ז'ו מקרן בלאקרוק. זאת בהתייחסה לכך שיצואנים רבים מיהרו לשלוח סחורות מסין לפני כניסתם לתוקף של המכסים שהטילה ארה"ב, כשלאחר מכן הוטלו מכסים נגדיים מצד סין. עם זאת, להערכתה של ז'ו, שיעור הצמיחה השנה יהיה נמוך לעומת 2018.

 

הממשלה הסינית מנסה להפחית את התלות בחובות

נינג ג'יזהי, שעומד בראש לשכת הסטטיסטיקה המרכזית בסין שפרסמה את הנתונים, אמר בתדרוך לעיתונאים כי משבר הסחר עם ארה"ב השפיע על הכלכלה המקומית, אך ההשפעה ניתנת לשליטה. לדבריו, סין הציגה בחודשיים האחרונה מגמת האטה אך גם יציבות, והיא עדיין מושפעת במיוחד מהביקוש המקומי.

 

מלבד זאת, הממשלה הסינית נלחמת נגד רמות החוב הגבוהות ומנסה לשמור על צמיחה גבוהה. בעוד שהפחתת התלות בחובות תשפר את הכלכלה בטווח הארוך, קרוב לוודאי שתוביל לקצב צמיחה נמוך מכפי שהתרגלה המדינה בשנים האחרונות.

 

בינתיים, חלה התקדמות בשיחות בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם. לפי דיווח מסוף השבוע, סין הציעה לארה"ב להגדיל את הייבוא שלה מהמדינה בשש השנים הבאות בטריליון דולר. סגן ראש ממשלת סין, ליו הי אף אמור לבקר בוושינגטון בסוף החודש לפגישות עם שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין ובכירים נוספים.

 

 

במקביל, הממשלה הסינית השיקה צעדים להמרצת הכלכלה, והאנליסטים מעריכים כי צפויים צעדים נוספים בהמשך. להערכתו של טאו וונג מ-UBS, צעדי מדיניות כמו קיצוצי מסים והוצאות על תשתיות יעזרו לייצב את הצמיחה הסינית כך שהכלכלה תשיג "נחיתה רכה". ב-UBS מעריכים כי הצמיחה תעמוד ב-2019 על 6.1%.

 

ארה"ב מודאגת מחדירת טכנולוגיות סיניות לישראל - צפו בדיון באולפן ynet    (צילום: אלי סגל עמית הובר)

ארה"ב מודאגת מחדירת טכנולוגיות סיניות לישראל - צפו בדיון באולפן ynet    (צילום: אלי סגל עמית הובר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים