שתף קטע נבחר
 

לראשונה: המדינה תממן מעבדת סטארט-אפים סביבתית

ל-ynet נודע כי בעקבות מחסור במיזמים טכנולוגיים בתחום הגנת הסביבה והקיימות, ישקיעו רשות החדשנות, המשרד להגנת הסביבה ומשרד הכלכלה כ-14 מיליון שקל בהקמת מעבדה שתעסוק בהפחתת זיהום האוויר וייצור אנרגיה נקיה

המדינה תממן לראשונה מעבדת סטארט-אפים סביבתית: ל-ynet נודע כי מעבדה שתקלוט חברות סטארט-אפ ותעסוק בהפחתת זיהום אוויר מתעשייה ותחבורה, בהפחתת ומניעת חומרים מסוכנים ובייצור ואגירת אנרגיה נקייה, תוקם ב-14 מיליון שקל. זאת במסגרת קול קורא לתאגידים שיפרסמו השבוע רשות החדשנות, המשרד להגנת הסביבה ומשרד הכלכלה.

 

תמרור אלקטרוני יזהיר מפני התנגשות משאיות בגשרים

משלחת מתאילנד באה ללמוד איך מגדלים קנאביס רפואי

זרעי המהפכה: הסטארט-אפ הישראלי שיסייע להתגבר על בעיית הרעב בעולם

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הקול הקורא מזמין תאגידים להתמודד בהליך תחרותי על הקמת מעבדת חדשנות טכנולוגית בתחומי הגנת הסביבה והקיימות, והזוכים יקבלו מימון להקמת התשתית הטכנולוגית והתפעול השוטף של המעבדה. תאגידים יוכלו להגיש עד יוני הצעות כקונסורציום (קבוצה של מספר תאגידים שישתפו יחד פעולה פיננסית) ומי שייבחר ישמש זכיין שיפעיל את המעבדה למשך שלוש שנים.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

מדובר במעבדת חדשנות סביבתית ראשונה שמקימה המדינה. המהלך הוא ניסיון של רשות החדשנות, המשרד להגנת הסביבה ומשרד הכלכלה לייצר טכנולוגיות בתחום שבו כמעט לא קיימות יזמויות כיום. בתחום הקלינטק והגנת הסביבה לא נולדים פרויקטים רבים והמעבדה צפויה לסייע בהאצת התאמת רעיונות אפקטיביים לבעיות קיימות בתחומים הסביבתיים.

 

אם המעבדה תוקם בפריפריה - יעלה שיעור התמיכה ב-50%

המעבדה תאתר סטארט-אפים בתחומי הגנת הסביבה והקיימות ותקלוט אותם לביצוע הוכחת היתכנות (בדיקת ההיתכנות של הרעיון של היזם או התאמת הפתרון שהוא מציע לבעיות שקיימות, שלאחריה ניתן יהיה לגייס לרעיון כסף). היא תספק להם גישה לתשתית טכנולוגית, סיוע בבדיקת ישימות עסקית, סיוע בביצוע פרויקטים ובאיתור ערוצי שיווק, תחשוף אותם לידע, מומחיות וקשרים למשקיעים, שותפים ולקוחות של התאגידים שמפעילים את המעבדה.

 

חברות הסטארט-אפ שייקלטו במעבדה יעסקו בהפחתת זיהום אוויר מתעשייה, תחבורה ומשריפות בשטחים פתוחים, מניעה והפחתה של זיהומים וסיכונים מחומרים מסוכנים ואופטימיזציה של תהליכי ייצור להקטנת פליטת מזהמים.

 

תחומים נוספים בהם תעסוק המעבדה הם טיפול וניקוי סביבה שזוהמה, בקרה והפחתה של מפגעים כמו רעש וריח, ניטור ובקרה של זיהום, פיתוח הייצור של מוצרים ידידותיים יותר לסביבה כמו בנייה ירוקה, פיתוח שירותים סביבתיים כמו ניהול פסולת, ניהול משאבי מים ושפכים, מיחזור, התייעלות אנרגטית וייצור ואגירת אנרגיה נקייה.

 

הזכיין יקבל תמיכה כספית בשיעור 33% מהוצאות הקמת התשתית הטכנולוגית, אולם אם המעבדה תוקם בפריפריה, יעלה שיעור התמיכה ל-50%, וזאת עד ארבעה מיליון שקל. בנוסף תינתן תמיכה בשיעור 50% מהוצאות התפעול השוטף של המעבדה עד תקרה של חצי מיליון שקל בשנה למשך שלוש שנים. שאר הכסף ינותב לפרויקטים במעבדה בתקציב של עד מיליון שקל לפרויקט.

 

צפו: העמותה שמשלבת את יוצאי אתיופיה בהייטק    (צילום: אבי חי)

צפו: העמותה שמשלבת את יוצאי אתיופיה בהייטק    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים