פריחה נדל"נית בקו חדרה-חיפה
הגידול המתמשך באוכלוסייה ומחירי הדיור המאמירים מושכים את מרכז הארץ צפונה, והופכים את השטחים, היישובים והערים שבין חדרה לחיפה לאלטרנטיבת מגורים עבור משפחות צעירות ממרכז הארץ
בשיתוף רוטשטיין
הגידול המתמיד באוכלוסיית המדינה, מחירי הדיור המאמירים בעשור האחרון ומיעוט הקרקעות הפנויות שנותרו במרכז הארץ - מעבים את שטחו של מרכז המדינה צפונה ודרומה. "אין ספק שההתרחבות וההליכה לכיוון צפונה מתרחשת גם בצד הדרומי של המדינה שלנו. הסיבה המרכזית היא כמובן גידול באוכלוסייה, אבל סיבה נוספת לכך היא מחירי הדיור במרכז שמאמירים כל העת", אומר אבישי בן חיים, מנכ"ל חברת רוטשטיין נדל"ן בע"מ, חברה ציבורית העוסקת ביזום וביצוע פרויקטים למגורים ברחבי הארץ.
בזכות אותה מגמת תנופה בקו חדרה-חיפה, חווה העיר אור עקיבא פריחה נדל"נית וחברתית עם הצטרפותם של תושבים חדשים לשכונות בעיר, ושובם של צעירים תושבי העיר החוזרים לגור בסמוך להוריהם. "אור עקיבא נמצאת במיקום אסטרטגי - זאת העיר היחידה שיש לה יציאה מצד מערב לכביש החוף, ומצד מזרח לכביש 4, ולכן המדינה רואה באור עקיבא אזור פוטנציאלי להגדלת האוכלוסייה", מסביר האדריכל שגיא מורשטיין, ממשרד האדריכלים ברעלי לויצקי כסיף.
שכונת היובל באור עקיבא, הצופה על חוף ימה של קיסריה, היא ביטוי לצמיחה באזור. "מה שמיוחד בשכונה הזו היא המרקם הייחודי שלה - בשכונה יש בניינים נמוכים של שבע ושמונה קומות, לצד אותם בניינים יש שכונת וילות ומגדלים גבוהים יותר. השכונה היא מאוד מגוונת, גם מבחינת האוכלוסייה שלה וגם מבחינת הבינוי שלה", מפרט האדריכל מורשטיין.
"שכונת היובל שמשקיפה למעשה על קיסריה ממוקמת בצפון אור עקיבא. בגלל שזו שכונה חדשה הכל תוכנן בחשיבה מוקדמת - יש פה מוסדות ציבור עומדים, גנים וכמובן נוף מדהים. בצד המזרחי רואים את רכס הכרמל ובצד המערבי של השכונה צופים בים של קיסריה. אני חושב שיש פה כל מה שדייר יכול וצריך לבקש", מוסיף בן חיים.
"יש הרבה שטחים ירוקים בשכונה ובאזור, גם בפרויקט שאנחנו תכננו העלינו את הבניינים לגובה של 16-17 קומות, על ידי זה פתחנו בעצם שטח ירוק מאוד גדול וכל הבניינים יושבים בתוך תא שטח ירוק. בעצם יש כאן מגוון גדול של דירות שמייצר תמהיל ושימושים רבים לדירות האלה", אומר בן חיים.
שכונת היובל שהחלה להתאכלס כבר בשנת 2010 - עתידה לאמץ בשנים הקרובות בעיקר משפחות צעירות, זוגות צעירים ובני הדור השלישי שעוזבים צמודי קרקע באזור. "אני מאמין שבעוד חמש שנים נראה את השכונה הזו מתאכלסת במשפחות צעירות, בני הדור השלישי, וגם באוכלוסייה שעזבה את אור עקיבא הוותיקה או את קיסריה לטובת שכונה חדשה וצעירה. חלק יגורו במגדלים וחלק בבניינים נמוכים יותר, יהיה כאן שילוב מעניין של אוכלוסיות מכל סוגי הגילאים. זו תהיה שכונה מעורבת, חיה ותוססת", מציין בן חיים.
"בסופו של דבר האנשים הם אלה שיאפיינו את השכונה ולא הבניינים, השכונה תקבל אופי של אותם אנשים שהגיעו מכל המקומות, מכל רחבי הארץ, ואני חושב שהאופי והמרקם של השכונה יקבע על ידי האנשים שיגורו בה. כך שעוד כמה שנים שנלך פה, נראה ילדים קטנים שיורדים מהבית אל הגינה, סבים וסבתות שגרים סמוך לנכדים וזוגות צעירים מהאזור", אומר האדריכל מורשטיין.
ומה צופן העתיד לאזור אור עקיבא והסביבה, לעניות דעתו של בן חיים המעגל רק ימשיך ויתרחב. "אני חושב שהצמיחה הזאת תגרום לכך שהמעגל יתרחב סביב אור עקיבא - אני חושב שהמקומות שהיינו רגילים לבנייה צמודת קרקע, כמו זכרון או בנימינה, יתפסו תאוצה ויתחילו לבנות שם בנייה סמי רוויה של שלוש וארבע קומות", מסכם בן חיים.
בשיתוף רוטשטיין