תעודת הצטיינות
מתוך מאות עסקים שהגישו מועמדות בתחרות "עסקים קטנים" שמתקיימת זו השנה ה-11, בחרו השופטים את שלושת הזוכים הסופיים. יחד איתם נבחרו גם העסק החברתי וחביב הקהל של קוראי "ידיעות אחרונות" וגולשי ynet. זה היה הטקס שלהם
בשיתוף בנק הפועלים
"זו השנה ה-11 ברציפות שאנחנו שותפים בפרויקט תחרות 'עסקים קטנים' עם 'ידיעות אחרונות' ו-ynet, ובכל שנה אני מתרגש מחדש לראות את האיכות, האומץ, היצירתיות והחדשנות שמאפיינים את העסקים שמגיעים לשלב הגמר. מספיק להסתכל על העסקים היושבים איתנו כאן הערב: דורות של אילתים שעוסקים בספורט ימי ומעבר לו, בני זוג שהם גם יצרני שוקולד ירושלמים, שותפות ערבית־יהודית שמייצרת גלידה בגליל העליון ועוד. הפסיפס הישראלי המיוחד הזה מייצג את כל מה שטוב במשק שלנו, שילוב של יזמות בלתי מתפשרת עם חריצות, עקשנות, התמדה וחדשנות יומיומית". כך אמר השבוע מנכ"ל בנק הפועלים אריק פינטו לעשרת העסקים הקטנים שהגיעו לטקס סיום התחרות בתל-אביב.
מאות עסקים הגישו את מועמדותם לתחרות לפני כשלושה חודשים ומתוכם נבחרו שלושה זוכים סופיים על ידי השופטים בפאנל. עסק נוסף נבחר ל"עסק החברתי" הטוב ביותר מתוך שלושה עסקים חברתיים, והעסק הזוכה האחרון הוא "חביב הקהל" שנבחר על ידי הצבעות אינטרנטיות של קוראי העיתון ו-ynet.
בטקס נכח גם מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן, שאמר: "המפגש הזה מאוד מרגש אותי. אני מודה לכם שבחרתם בשופרסל ובי להיות חלק מהשופטים שמלווים את הפרויקט. זו זכות גדולה לקחת חלק בפרויקט הזה. הנקודה היפה היא שבסופו של יום היזמים פה הם אנשים שמחדשים ומחפשים לעשות משהו שמבדל אותם משאר העסקים. 60% מהמוצרים שלנו במותג הפרטי הם ישראלים. חלק ניכר מהם מהפריפריה, כמעט כולם אלו עסקים קטנים ובינוניים שקיבלו מקום בשופרסל".
"להנגיש ידע"
אריק פינטו סיפר על מערך ההדרכה שקיבלו העסקים המתחרים, וכלל ליווי ממיטב המנטורים ומבנק הפועלים. הוא אמר שלעסקים קטנים יש מחסור מרכזי בחניכה בתחום השיווק והניהול ובגלל זה התחרות נותנת כלים מיוחדים, מערך למידה מאורגן ושיטתי של כלים וידע מקצועי. "בעלי העסקים הקטנים הם בדרך כלל הצגה של איש אחד או שניים, אולם גם אם יש לו רעיון נהדר וחזון לא כולם נולדו עם כישרון טבעי בשיווק או בניהול אך אלה ניתנים ללמידה", הדגיש פינטו. "נוכח תובנה זו החלטנו להעמיד לרשות בעלי העסקים את 'המרכז לצמיחה פיננסית', שמציע לבעלי עסקים, לקוחות כל הבנקים, מגוון הדרכות וקורסים באינטרנט ובמפגשים פרונטליים. תחרות עסקים קטנים שבה אנחנו משתתפים היא חלק מאותה מעטפת תמיכה שאנו מספקים למגזר חשוב זה ודרכה אנחנו מנגישים את הידע, את הרעיונות ואת היצירתיות גם לכלל האוכלוסייה בישראל וגם חושפים את העסקים הקטנים. גייסנו את המנהלים הטובים ביותר במשק, כל אחד מהם תרם לכם מניסיונו רב השנים שאין לו תחליף".
הראשונים שעלו לקבל את הפרס היו אדם זיו ועלאא סויטאת, הבעלים של גלידה בוזה שחרטה על דגלה את סמל הדו־קיום והוכיחו שאפשר לנהל עסק משותף של ערבים ויהודים יחד. את הפרס העניק להם אריק פינטו.
אחריו עלה לקבל את הפרס יובל המבורג, הבעלים של פרפורמנס רוק, רשת קירות הטיפוס המובילה בארץ. את הפרס העניק לו העורך הראשי של "ידיעות אחרונות", נטע ליבנה.
השלישית שעלתה לקבל את הפרס הייתה דנה רפפורט, הבעלים של רשת זוהרה טייטס המשווקת ומייצרת גרביוני נשים בהדפסים, צבעים ובדים מכל הסוגים ומכל הצבעים. את הפרס העניק לה איציק אברכהן.
העסק הבא שעלה לבמה הוא הזוכה בקטגוריית העסק החברתי: "איתן - כל אחד יכול" שהוקם על ידי החברים יניב בניאן והודאל יחזקאל. העסק פועל להעצמה באמצעות ספורט מקצועי המשלב בין אנשים בעלי מוגבלויות לבין אנשים ללא מוגבלויות שמתאמנים יחד ומאמנים יחד. את פרס העסק החברתי העניק אבי בן טל, מנכ"ל ynet.
פרס חביב הקהל הוענק לזוג דניאל ואליה ברקת שהקימו את מפעל השוקולד הטבעוני הראשון מסוגו בארץ, "שוקולד פנדה". העניק להם את הפרס עו"ד רועי כהן, נשיא להב. כל אחד מהעסקים הזוכים יקבל חבילות פרסום ב"ידיעות אחרונות" ו־ynet ומענק יזמות.
בשיתוף בנק הפועלים