החשב לשעבר של קיבוץ בית אלפא יחזיר 2.6 מיליון שקל
כביסה מלוכלכת מכבסים בבית: הקיבוץ, שחשד במעילה של החשב, הגיע איתו להסדר אזרחי מחוץ לכותלי בית המשפט. החשב הודה: "התחלתי לקזז בחיובי האשראי שהייתי אמור לשלם על הוצאותיי בקיבוץ בין 4,000 ל-5,000 שקל כל פעם, ואז הגדלתי את הקיזוז ל-40,000 שקל בחודש"
שיחת היום בחדר אוכל: החשב לשעבר של קיבוץ בית אלפא, הממוקם במזרח עמק יזרעאל, ישלם לקיבוץ 2.6 מיליון שקל לאחר שלטענת הקיבוץ הוא מעל בכספים. החשב לשעבר (יפ"ב, השם המלא שמור במערכת), הגיע להסדר גישור עם הקיבוץ, שהגיע לידי "ממון", ובמסגרתו הוחלט שישיב לקיבוץ את הסכום שגנב לטענת הקיבוץ.
"חלוקה פראית": טריק השקיות של שופרסל ודור אלון
רשות שדות התעופה נגד ארקיע: גוררת רגליים ומפרה החלטות ממשלה ובג"צ לא משתלם להיות אישה משכילה: "המעסיקים צריכים לפתוח את הראש"
הצדדים ביקשו מבית המשפט המחוזי לאשר את הסדר הגישור כפסק דין, וזאת לאחר שהגיעו אליו מחוץ לכותלי בית המשפט בפני המגשר עו"ד דוד גילת. הבקשה הוגשה במשותף על ידי קיבוץ בית־אלפא באמצעות עו"ד אחינועם זליגמן ועל ידי החשב לשעבר באמצעות עו"ד יואב סתיו. נציין שמדובר בהליך אזרחי ולא פלילי.
>>לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
ימכור ביתו בקיבוץ
באפריל 2018 פורסם בתקשורת כי בקיבוץ בית אלפא שבמועצה האזורית גלבוע פתחו בבדיקה בחשד כי חבר קיבוץ מעל בכספי הקיבוץ לאחר שנתגלו אי סדרים. כעת נחשף שמדובר בחשב לשעבר, שעסק כתמחירן וכחשב הקיבוץ, מצוין בהסדר הגישור. "ב-26 באפריל 2018 מסר יפ"ב לקיבוץ מסמך בחתימתו, בו פירט אודות מעילות שביצע בכספי הקיבוץ במסגרת תפקידו האמור", נכתב.
בהתאם לפירוט בהצהרה ערך הקיבוץ תחשיב של הסכום שהגיע ל-2.6 מיליון שקל - והחשב לשעבר "אישר את גובה החוב בחתימתו ופנה לקיבוץ בבקשה להשיב את מלוא החוב באמצעות מימוש נכסיו, ואת היתרה בפריסה לתשלומים", צוין בהסדר.
החשב לשעבר ישלם את החוב בין השאר על ידי מכירת זכויותיו בבית המגורים בקיבוץ, מכירת רכב, מימוש זכויותיו בקרן השתלמות, פדיית ימי החופש שנצברו לטובתו במסגרת תפקידו בקיבוץ ועוד, עולה מההסדר.
"התחלתי ב-4,000 שקל"
להסכם הגישור צורפה גם הצהרתו החתומה של החשב לשעבר "בדבר מעילותיו בכספי הקיבוץ" מאפריל 2018. במסגרת התצהיר מתאר החשב לשעבר את השיטה שבה מעל בכספים החל משנת 2012: "התחלתי לקזז בחיובי האשראי שהייתי אמור לשלם על הוצאותי בקיבוץ סכומים של כמה אלפי שקלים, בין 4,000 ל-5,000 כל פעם. לאחר מכן הגדלתי את הקיזוז לסכומים הנעים בין 10,000 שקל ל־40,000 שקל לחודש. כך עשיתי עד לחודש הנוכחי".
בהמשך הוסיף שבמהלך השנים 2014 ל-2016 תידלק את רכבו מבלי לחייב את התקציב במלוא החיוב: "חייבתי את תקציבי בכרבע מהסכום בו הייתי אמור להיות מחוייב בגין הדלק".
במסגרת הבקשה למתן תוקף של פסק דין להסדר הגישור צוין כי "הצדדים הסכימו על סיום המחלוקת שביניהם במסגרת הליך גישור, מחוץ לכותלי בית המשפט וטרם נקיטת הליך תביעה כנגד הנתבע".