הרדור נמכרה: הלקוחות יצטרכו להוסיף כסף כדי לקבל את מה שהזמינו
חברת ארונות ההזזה שקרסה נמכרה למנהל הרשת לשעבר. הרוכש התחייב לספק את כל ההזמנות, בתוספת מחיר של עד 50%, תלוי בסטטוס ההזמנה. לחברה קיימות הזמנות של 800 לקוחות שלא סופקו
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
סניפי רשת הארונות הרדור נסגרו במפתיע
70 עובדי חברת הרדור הגישו בקשה למינוי מפרק זמני
ביהמ"ש אישר להוציא את חברת הרדור למכירה
שתי חברות רהיטים נסגרו בשבוע אחד: צרכנים שקנו בשתיהן איבדו עשרות אלפי שקלים
תחילה ישולמו במזומן 300 אלף שקל ותינתן ערבות בנקאית של 200 אלף שקל, ומספטמבר ישולמו 200 אלף שקל בחודש. הרוכשים יעסיקו 50 עובדים לפחות.
והלקוחות? רוכשי הרשת התחייבו לספק את כל ההזמנות, בתוספת מחיר של 10%-50%, תלוי בסטטוס ההזמנה. לאחרונה ציין המפרק, עו"ד יצחק יונגר, כי לחברה קיימות הזמנות של 800 לקוחות שלא סופקו.
להרדור שמונה סניפים ברחבי הארץ. שופטת המחוזי-מרכז, עירית וינברג-נוטוביץ, אישרה את המכר בשבוע שעבר.
"הפרשות לפנסיה לא הופרשו מעל לחמישה חודשים"
עובדי הרדור הגישו בינואר בקשה למנות לחברה מפרק זמני. הם טענו, באמצעות עו"ד ליטל גל, כי לחברה חוב כלפיהם בסך של כמיליון שקל.
הרדור היא חברה לייצור והרכבה של דלתות הזזה, והייתה מהמובילות בתחומה בארץ. העובדים שהגישו את בקשת הפירוק נגד החברה טענו כי היא "חייבת לעובדים כבר עתה מחצית משכר העבודה האחרון והפרשות לפנסיה שלא הופרשו מעל לחמישה חודשים. חוב החברה למבקשים עומד על סך של כמיליון שקל, ללא פיצויי פיטורים, דמי הבראה ועוד".
מכתבי פיטורים חולקו לעובדים ב-14 בינואר. בהמשך מינתה השופטת את עו"ד יונגר כמפרק זמני, שהוסמך לפעול למכירת החברה. המפרק ציין בדוח שהגיש לבית המשפט כי ברכישת החברה התעניינו 12 גורמים, אך בסופו של דבר הוגשו לו שתי הצעות - של חברת "מפעלי בית הספה ייצור ספות", וההצעה שזכתה לבסוף.
מדוח ראשוני שהגיש לאחרונה עו"ד יונגר עולה כי סך חובות החברה כיום עומדים על כ-40 מיליון שקל.