שתף קטע נבחר
 

נובל ודלק כבר לא לבד: אקסון מוביל מצאה מאגר גז גדול מול קפריסין

החברה האמריקנית מעריכה שמדובר במאגר בגודל שבין 142 ל-227 מיליארד מ"ק; לשם השוואה, מאגר תמר מכיל כ-300 מיליארד מ"ק; עד היום מאגר הגז היחיד שהתגלה מול חופי קפריסין הוא מאגר אפרודיטה שמוחזק בידי דלק קידוחים, נובל אנרג'י ושל ההולנדית

ענקית האנרגיה האמריקאית אקסון מוביל דיווחה היום (ה') על מציאת מאגר גז גדול מול חופי קפריסין. כך על פי דיווחים בסוכנויות רויטרס ובלומברג. על פי ההערכות של החברה האמריקאית, מדובר במאגר גז בגודל שנע בשלב זה בין 5 ל-8 טריליון רגל מעוקב, או בין 142 ל-227 מיליארד מ"ק במונחי מאגרי הגז שהתגלו מול ישראל. לשם השוואה, מאגר תמר מכיל כ-300 מיליארד מ"ק.

 

משרד האנרגיה עושה עוד ניסיון להביא משקיעים שיחפשו גז בים

דלק קידוחים ונובל אנרג'י רוכשות 40% מצנרת הגז המצרית של EMG

"עם הפנים מזרחה": המשמעות של יבשת אסיה לשוק הגז הישראלי

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הגילוי המדווח שוכן בבלוק 10, היתר קידוח בו זכתה אקסון מוביל יחד עם שותפתה קאטאר פטרוליום, כאשר אקסון מחזיקה ב-60% מהרישיון.

אסדת קידוח גז תמר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אסדת קידוח גז תמר(צילום: AFP)

מקור הגילוי החדש בקידוח שני שאקסון ביצעה באזור, כאשר הקידוח הראשון לא הניב סימנים למציאת מאגר מסחרי. מי שמצוטט בידיעה על מציאת מאגר גז חדש הוא סטיב גרינלי (Steve Greenlee), נשיא אקסון שאחראי לתחום האקספלורציה, שמצוטט בפרסומים הזרים באומרו ש"מדובר בתוצאות מועדדות, כאשר הפוטנציאל החדש להפקת גז עשוי לשמש כמקור למכירת אנרגיה לאזור".

 

הגילוי החדש אינו מעודד מבחינת דלק ונובל אנרג'י. עד היום מאגר הגז היחיד שהתגלה מול חופי קפריסין הוא מאגר אפרודיטה (שידוע גם בשם בלוק 12). המאגר מוחזק בידי דלק קידוחים (30%), נובל אנרג'י (35%) ושל ההולנדית (35%).

 

במהלך 2014 דווח שהמאגר מכיל כ-4.54 טריליון רגל מעוקב, כלומר זהה או אפילו קטן בנפחו מהמאגר שעליו דיווחה היום אקסון מוביל. הגילוי החדש של האמריקאים והקטארים, אם יתברר כנכון ומסחרי, מעיד שהתחזיות שלא יימצאו יותר מאגרי גז באזורינו שוב מתבררות ככתובות על הקרח.

 

מעבר לכך מעמדה של דלק ונובל אנרג'י כמחזיקות בלעדיות של מאגר הגז הקפריסאי נחלש, והיכולת של קפריסין לייצא גז באמצעות צינור שנבנה על ידי ממשלת מצרים הופך כעת לאפשרות ממשית.

 

עוד יוזכר שישראל עוד לא חתמה על הסכמי יוניטיזציה (איחוד מאגרים) עם ישראל, כאשר שר האנרגיה יובל שטייניץ כבר הודיע בשנה האחרונה שלא יהיה ניתן לייצא מקפריסין גז למקור כזה או אחר מבלי לחתום על הסכם רשמי בין שתי המדינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אסדה קידוח גז לווייתן
צילום: AP
מומלצים