החדשנות העירונית בשיאה
ועידת השלטון המקומי לחדשנות, ה-Muni-Expo, שהתקיימה בשבוע שעבר הציגה את החדשנות העירונית בשיאה. לצד פיתוחים חדשניים שיתרמו לאיכות חיי התושבים, התקיימו פאנלים מקצועיים בנושא גישור על פערים כלכליים וחברתיים, חיסכון באנרגיה ובכסף, שיוויון חברתי ועוד. סיכום כנס הוועידה לשנת 2019
בשיתוף ועידת השלטון המקומי לחדשנות
ועידת השלטון המקומי לחדשנות, ה-Muni-Expo, התקיימה בשבוע שעבר במרכז הירידים בתל אביב. במסגרת הועידה, שהתפרסה על פני יומיים (27-28.2), התקיימו שלושה כנסים; כנס חדשנות- בהשתתפות חברות טכנולוגיה בולטות במשק, כנס פוליטי בהשתתפות שרים וראשי הרשויות המקומיות בכל הארץ, וכנס בינלאומי בו השתתפו ראשי ערים מהעולם, נציגים מהאו"ם, ראשי חברות מחו"ל ועוד.
ועידת השלטון המקומי לחדשנות של מרכז השלטון המקומי התקיימה זו השנה השלישית במתכונת הנוכחית. את הרעיון הגה לראשונה יו"ר המרכז, חיים ביבס. מטרת הכנס ליעל את פעולות השלטון המקומי ברחבי הארץ ולהוביל ניהול ערים חכם ברשויות המקומיות. "כאומת הסטארט אפ, ישראל מייצאת את פיתוחיה למדינות רבות בעולם אשר משתמשות בהם במסגרת ניהול הערים. מדוע אם כך, שלא נשתמש בטכנולוגיה הקיימת גם פה בישראל?" אומר ביבס.
בכנס הוצגו חידושים רבים שיקלו על שגרת החיים של התושבים; החל מחניון רובוטי של חברת "YSB" שמחנה את המכוניות באופן אוטונומי ובכך חוסך זמן ומקום ועד אפליקציית "תיק תק" של חברת "מטרופולינט" שתאפשר לכם לשלם ארנונה ולרשום את ילדיכם לגנים בלחיצת כפתור בטלפון הנייד.
"זוהי ועידת השלטון המקומי השמינית, אך רק בשלוש השנים האחרונות הכנסנו את נושא החדשנות, והשנה נתנו לזה ביטוי משמעותי יותר גם בבינלאומי וגם בלאומי", אמר חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי בישראל. "כאשר ההסתכלות היא על התושב וניהול ערים חכמות, שבסוף יביאו להתייעלות, ובכך לתת את השירותים הטובים ביותר למדינת ישראל".
בנוסף התקיימו בוועידה מספר פאנלים מקצועיים ביניהם: פאנל שעסק בהכפלת מספר הנשים בצמרת הרשויות המקומיות, פאנל בנושא ערים מעורבות, פאנל אנרגיה סולארית, פאנל על קידום חדשנות ברשויות הערביות, פאנל צעירים - עם ראשי הרשויות הצעירים ביותר ועוד.
האם ישראל יכולה להגיע למונדיאל?
את אחד הפאנלים שהתקיימו הנחו אופירה וברקו. הפאנל, עסק בתחום הספורט ובמסגרתו גם בשאלה: האם ישראל יכולה להגיע למונדיאל. "הכסף לספורט נמצא בעיריות וטוב שכך, כי ראשי הערים קובעים איזה שטח ייתנו, איזה ענפי ספורט יהיו וכדומה, מי יעשה את זה אם לא הם?", אמר ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק. "מה שכן, צריך לבטל את משרד הספורט, הספורט צריך להיות בתוך החינוך", הוסיף קוניק.
משתתפי הפאנל נשאלו לגבי מצב הכדורגל בארץ וכיצד ניתן לשפר אותו. בתגובה השיב אייל ברקוביץ': "חסרים מתקנים להכיל את כל הילדים, חסרים מאמנים והכשרה למאמנים כי הרמה שלהם בישראל היא מהנמוכות בעולם. אם יהיו לנו מגרשים ומאמנים נוכל להביא אלפי ילדים לכדורגל".
אבי נמני, שחקן עבר ומייסד נימ-גרופ ציין, כי אנחנו המדינה היחידה בעולם שהכדורגל לפני 20 שנה הוא פחות או יותר אותה רמה כמו היום. "תראו איפה נמצאת לוקסמבורג שהיינו מנצחים אותם בקלות, איסלנד ושוויץ שעשו מהפכות מדהימות ונמצאות בראש הטבלאות שלא לדבר על מדינות המפרץ. כי הם משקיעים ובסוף יש תוצאות".
בברלי הילס - "מודאגים מאיומי טרור"
השנה, לצד הועידה המסורתית נערך כאמור גם כנס בינלאומי בשיתוף CTED - ועידת הטרור של מועצת הביטחון של האו"ם. הכנס הבינ"ל, התמקד בנושאי ביטחון עירוני והתמודדות עם מתקפות טרור. זו הפעם הראשונה שוועדה זו מקיימת כנס רשמי מטעמה בישראל. בין המשתתפים ראשי רשויות בולטות מן הארץ והעולם.
בפאנל שעסק בנושא טכנולוגיות ושיטות מתקדמות להגברת הביטחון במרחב הציבורי אמר ג'ון מיריש, סגן ראש העיר בברלי הילס שגם התושבים בעירו מוטרדים מאנטישמיות ומאיומי טרור. "אנו רחוקים פיזית, אבל קרובים למרכז ישראל מבחינה רגשית. אנו העיר היחידה כמעט מחוץ לישראל בה יש רוב יהודי. בעיר מודאגים מאיומי טרור", ציין מיריש. "ראינו שגם בארגנטינה תקפו רב, ובין אם זו תקיפה אנטישמית או לא, צריך לעצור התקפות גזעניות".
מריבת' קליהר, יועצת בכירה בסוכנות למלחמה בטרור במזכירות המדינה האמריקאית הבהירה כי "הגנת מטרות רכות היא אחריות משותפת, טרוריסטים תוקפים מטרות פתוחות ונגישות, ואנו רוצים לשמור עליהם כך ולהגן על אותן מטרות". קליהר ציינה כי בארה"ב עובדים בשיתוף פעולה עם עשרות מדינות בפורום אנטי-טרור בינלאומי ומפרסמים המלצות עדכניות להגנת מטרות רכות. לדבריה, התכניות כוללות שיתוף פעולה בין הסקטור הפרטי והציבורי וחשיבות שילוב בעלי עסקים.
ישראל נערכת למעבר לדור חמישי
במסגרת הוועידה נערך פאנל ערים חכמות. הפאנל התמקד במהפיכה עם המעבר לדור הבא בעולם התקשורת. מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, ציין כי ישראל נערכת בימים אלה לעידן הדור החמישי בתקשורת. כהן, שחזר זה עתה מכנס המובייל השנתי בברצלונה, הסביר כי אנו נמצאים בעידן של מעבר בין דורי, בין דור 4 לדור חמש וכי מדובר במהפכה שתכסה את כלל אורחות החיים. כדי שזה יקרה המשרד נערך להכנת התשתיות של המדינה לקראת העידן הבא, מתמקדים בפריסה של סיבים אופטיים, והעברה לעידן הדור החמישי - בימים הקרובים ייצא המשרד למכרז שיזרז ויתמרץ את כלל החברות שיגיעו ליעד.
"המכרז לדור החמישי מגיע מתוך כוונה להאיץ בצורה דרמתית את ההתפתחות בתחום וכדי להבין בצורה משמעותית מה יגרום להאצת התחרות כדי שתהיה יכולת לפרוס תשתיות בצורה רחבה", ציין כהן. "נרצה לשפר ולשדרג את רשתות הסלולר והתשתיות וקידום התחרות - נתמרץ חברות". מבחינת לוחות זמנים, אמר כהן כי השאיפה היא שב-2020 כבר תהיה פריסה משמעותית של היכולות הללו, כך שיהיה כבר ניתן להשיק את הדור החמישי בפריסה ארצית. "ב-2023 כבר נהיה במקום אחר ונוביל משמעותית את תחום הדור החמישי בעולם".
בשיתוף ועידת השלטון המקומי לחדשנות