למפות את שבילי הנרקוס: סופרקום הישראלית תסייע לקולומביה ביישום הסכם השלום
במסגרת הסכם שלום שנחתם בין ממשלת קולומביה לארגון FARC, הוחזרו אדמות למאות אלפי אזרחים. סופרקום הנסחרת בנאסד"ק ומתמחה במתן פתרונות זיהוי וניהול מידע משתתפת במהלך, לאחר שחתמה על הסכם לפרויקט ניהול הקרקעות במדינה, בעסקה ששוויה יותר מ-32 מיליון שקל
האטה גלובלית: ה-OECD הוריד את תחזית הצמיחה העולמית
כלכלת הגדה צועדת על חבל דק הלוחם מספר 1 בסיגריות האלקטרוניות התפטר
חשיבות הפרויקט מקבלת משנה תוקף, מאחר והסדרת הקרקעות בקולומביה וחלוקתן מהווה מפתח מרכזי ומהותי במסגרת מימוש הסכם השלום שנחתם בין הממשל בבוגוטה וארגון ה-FARC, ואשר בגינו זכה נשיא קולומביה, חואן מנואל סנטוס, בפרס נובל לשלום.
>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
הסכם השלום בקולומביה דן בין השאר בעשיית צדק לאוכלוסייה שנפגעה במלחמה. לקחו ממאות אלפי אזרחים את האדמות שלהם, ובמסגרת מיפוי השטחים והפיוס הלאומי - הוחזרו האדמות וסופרקום מציעה מערכת שמכילה ומנהלת את כל המשמעויות המשפטיות של בעלות אזרחים על אדמתם. בית המשפט קבע במסגרת הפיוס הלאומי אילו אזרחים אמורים לקבל מחדש את האדמות שלהם.
בעבר התושבים לא רשמו את אדמותיהם במערכות המדינה בגלל שחששו מכופר, ועכשיו כשיש פיוס לאומי - מבקשים מהתושבים לרשום את אדמותיהם.
"סופרקום תאפשר חיסכון למדינה ולתושביה"
הטמעת המערכת לניהול קרקעות ורישומן מאפשרת חלוקה, רישום ותיעוד של מחזיקי הקרקע בבסיס מידע לאומי מרכזי ומאובטח. הפרויקט כולל ניהול כל פעולות המקרקעין, וכן ממשקים לכל משרדי הממשלה, רשויות המיסים, הבנקים ודומיהם. כיום, פועלות בקולומביה מעל 200 לשכות מקרקעין אשר רובן מתנהלות במנותק מרשות המקרקעין המרכזית.
אריה טרבלסי, מנכ"ל סופרקום, ציין כי "משימתה העיקרית של סופרקום, וכאן יתרונה הגדול, הוא בהקמת מערך לאומי אחיד ומקושר לכל חלקי המדינה, אשר יאפשר בין היתר לאזרחים לבצע תהליכים ופעולות באמצעות פורטל מאובטח ומתקדם, וכן תקים עמדות ייעודיות תוך הנגשת המידע לכלל הציבור ושמירה על אבטחת המידע". לדברי טרבלסי, "המערכת, המפותחת על ידי סופרקום, תייעל ותפשט תהליכים, תוך שיפור המענה לציבור, וכן תאפשר חיסכון כספי ניכר למדינה ולתושביה".
קולומביה, אשר אוכלוסייתה מוערכת ב-50 מיליון איש ושטחה גדול מ-1.1 מיליון קמ"ר, כוללת כיום כ-5 מיליון חלקות מקרקעין רשומות. אחד האתגרים עמם צפויה להתמודד המדינה בשנים הקרובות, הוא רישום ומיפוי של שטחים נרחבים, אשר אינם משוייכים ואינם כלולים באף מאגר מידע לאומי. הצלחת הפרויקט עשויה להקרין על מדינות האזור, אשר רואות בקולומביה מודל לחיקוי בכל האמור במימוש חזון השקיפות והניהול התקין של רכוש המדינה ואזרחיה.