שתף קטע נבחר
 

אלו טעויות הניקוי שהורסות את המזרן שלכם

נשפך נוזל על המזרן? רגע לפני שאתם מנסים לנקות עם סמרטוט צבעוני שטבלתם באקונומיקה, עצרו. אלו כל הטעויות שכדאי להימנע מהן, ואשר גורמות ליותר נזק מתועלת. אתר "המקצוענים" עם הטיפים

גם אתם מנקים עם כמות גדולה מדי של חומר ניקוי, משתמשים בסמרטוט צבעוני ולא משתמשים במגן מזרן? כנראה שהמזרן שלכם מלא בעובש ופולט אדים מסוכנים של חומרי ניקוי במהלך השינה.

 

בכתבה הקודמת, הסברנו בין השאר מדוע אסור להפוך מזרן שלא מיועד לכך, מדוע מומלץ להימנע משאיבת אבק מהמזרן וכיצד מגהץ ולפטופ הורסים אותו. פעמים רבות, ניקוי לא נכון של המזרן רק גורם ליותר נזק מתועלת. איך תתחזקו את המזרן ותגנו עליו מפני עובש?  לפניכם המדריך - חלק ב'. 

 

     (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מנקים עם כמות גדולה מדי של מים? גורמים לעובש במזרן

מזרן לא מתייבש בקלות, ולכן יש לנקות אותו עם סמרטוט לח בלבד, אשר ספגתם בחומר ניקוי עדין. "אם תנקו אותו עם כמות גדולה מדי של מים או נוזל ניקוי, התוצאה תהיה היווצרות עובש בתוך המזרן", אומרת הילה בוקר, אחראית תחום מזרונים בפנדה הום. "לכן, אם נשפכו על המזרן מים, קפה או כל נוזל אחר, יש למהר ולספוג אותם ולהקפיד על ייבוש מוחלט שלהם".

 

אגב, אם אתם חולי סדר וסטיילינג, ומקפידים לסדר את המיטה מדי בוקר כך שהשמיכה מכסה את כל המזרן, וכמות גדולה של כריות מסודרות זו לצד זו, תחשבו שנית. זה אולי מצטלם נהדר במגזינים, אך התוצאה היא חוסר אוורור למזרן.

 

"תמיד כשאני אומר את זה ליד משפחות עם ילדים, ההורים מכסים לילדים את האוזניים", אומר אבי ברססט, מנכ"ל הולנדיה ונציג ארגון השינה העולמי. "זאת, משום שהם מחנכים את הילד להציע את המיטה מדי בוקר. הבעיה היא שזה הרבה פחות היגייני".

 

אז היכן אמורים למקם את השמיכה ואת הכריות בשעות היום?

ברססט: "הכי נכון למקם את השמיכה באזור הרגליים, שכן שם יש פחות הצטברות של חום במהלך השינה. מוטב גם להשעין את הכריות, כך שהמשטח שעליו הן מונחות בלילה יהיה מאוורר".

 

לדבריו, "גורמים נוספים שגורמים להצטברות לכלוך רב למיטה הם כריות נוי (שלרוב לא מקפידים לנקות אותם) וצעצועים מלוכלכים שנוטים לצבור לכלוך ואבק. לכן, כדאי להימנע מכמות גדולה של צעצועים מרופדים ומזוהמים על המזרן ובקרבת כרית השינה".

 

עוד כתבות בנושא:

קרדית האבק וכיצד תיפטרו ממנה  

טיפים לניקוי ריפודים ושטיחים 

שומרים על הריפוד

 

עובש בחדר השינה? נקו בזהירות כדי לא להחריף את הבעיה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עובש בחדר השינה? נקו בזהירות כדי לא להחריף את הבעיה(צילום: shutterstock)

ניגבתם עובש מהקיר עם סמרטוט? הוא יכול להתפשט ולהתפזר גם על המזרן 

עובש יכול להתפתח לא רק כתוצאה מנוזל או מים, כי אם גם מלחות גבוהה בקרבת המזרן. לרוב, דווקא בחורף מגלים שיש עובש במזרן. זאת, בגלל חום הגוף וקור הרצפה. הפרשי הטמפרטורה הגבוהים גורמים להיווצרות לחות. בהיעדר אוורור מספק של המזרן, הדרך לעובש קצרה.

 

"בשבועות אלו ישנן פניות רבות לבעלי מקצוע מתחום הצבע והסרת העובש מקירות הבית", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "בתקופה זו, רואים את סימני החורף על הקירות בצורה של כתמים שחורים. נבגי העובש מתעופפים בחלל, ומוצאים את מקומם גם על הריהוט, על השטיחים ועל המזרנים בבית. לכן, חשוב מאוד בדיוק בעונה זו לדאוג להסרה מוחלטת של העובש מהקירות".

 

אם עושים זאת באופן עצמאי, חשוב להימנע משפשוף של אזור העובש עם מטלית. מוקד השירות: "ההמלצה היא לכסות את המזרן אם הוא סמוך לקיר הנגוע בעובש. לאחר מכן, יש לרסס מעט אקונומיקה מהולה במים ישירות על הכתמים שעל הקיר ולהמתין מספר שעות. יש לחזור על הפעולה במשך מספר ימים, ורק לאחר מכן לנגב את הקיר עם סמרטוט לח".

 

מנקים עם אקונומיקה? תנשמו אדים רעילים במהלך השינה

את הקירות אולי ניתן לנקות עם מעט אקונומיקה, אך את המזרן כלל וכלל לא. ברססט: "אקונומיקה שנספגת במזרן משתחררת בצורת אדים שנפלטים לאט במהלך השינה שלו, והם מאוד מסוכנים לנשימה. יחלפו שנים עד שנצליח לאוורר את המזרן באופן מוחלט".

 

גם אם תנקו את המזרן עם קצף לניקוי, הרי שבהיעדר ייבוש מוחלט שלו, ייווצר עובש בתוך המזרן. בוקר: "בנוסף, זה יגרום לחומרי ניקוי רעילים להישאר בתוך המזרן ולסכן את בריאותכם, בייחוד כשמדובר בנשימה בקרבת המזרן או במגע עם העור".

 

היזהרו משימוש בסמרטוט צבעוני שיוריד צבע על המזרן

כשמנקים מזרן בהיר עם סמרטוט בצבע ירוק, התוצאה היא כתם ירוק", אומרת בוקר. "לכן, השתמשו תמיד בסמרטוט בצבע לבן, שלא יעביר צבע למזרן".  

 

התמיסה הביתית שתנקה ביעילות: תמיסת מים, אבקת כביסה ומעט חומץ לבן

"קחו מעט אבקת כביסה (או נוזל כביסה) ומהלו אותה במעט מים חמימים. הוסיפו מידה שווה של חומץ לבן וערבבו", ממליצה בוקר. "תערובת זו תנקה את המזרן מבלי לגרום לו נזק. שימו לב כי שימוש בחומץ מבלי לדלל אותו תחילה במים, עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לבד שמכסה את המזרן. טבלו מעט סמרטוט לבן בתערובת ושפשפו בעדינות את אזור הכתם. יש להימנע משפשוף עם מברשת גסה מדי, ועדיף לעשות זאת עם מברשת שיניים (כמובן שלא כזו שאתם מנקים איתה גם את השיניים).

 

מה עושים אם נשפכת כמות גדולה מדי של נוזל?

בוקר: "אם נשפכה כמות גדולה של נוזל (קפה, למשל), ספגו מוקדם ככל הניתן את הנוזל עם מטלית יבשה והמתינו לייבוש האזור. רק לאחר הייבוש, השתמשו בתמיסה זו".

 

כיצד מומלץ לייבש את המזרן - בשמש או עם מייבש שיער?

"זו בפירוש טעות להשאיר את המזרן חשוף בשמש", אומר ברססט. "יש לייבש את האזור שנרטב בעזרת מייבש שיער שמכוון למצב קירור בלבד. גם אם נדמה לנו שהאזור יבש, יש לחזור על הפעולה הזו מדי יום למשך שבוע. מאוד קשה להיפטר מרטיבות במזרן, ולכן הדבר הנכון ביותר הוא למנוע מראש חדירת מים למזרן תוך שימוש במגן מזרן בלתי חדיר לנוזלים, אשר עשוי מפוליאוריטן ומעליו בד נעים יותר למגע".

 

בוקר: "היזהרו מאוד מייבוש של הכתם עם פן בדרגת חום גבוהה מדי, קרוב מדי למזרן, אשר יכולה לגרום לא רק לנזק לשכבת הציפוי של המזרן ולחומרים הממוקמים בתוכו, כי אם יכולה לגרום לסכנת התלקחות" .

 

כיצד נפתרים מכתמים קשים יותר, או מכתמי שתן או דם? 

בוקר: "אם מדובר בכתמי שתן או בכתמי דם, וניקוי עם התמיסה הנ"ל לא עוזרת, תוכלו לנסות לנקות את המזרן עם מי חמצן על בסיס הדרים (נמכר במגוון חנויות לכלי בית ובחנויות סופרמרקט)".

 

ברססט: "האמת המעצבנת היא שיש כתמים שפשוט לא ניתן להיפטר מהם לגמרי (בייחוד כתמי דם). לכן, הדבר החכם הוא להשתמש במגן מזרן שימנע את היווצרות הכתמים מראש. הקפידו לכבס את מגן המזרן בהתאם להוראות שעל התווית המוצמדת אליו. זאת, משום שכביסה בטמפרטורה גבוהה מהמותר יכולה לפורר את החומר הסינתטי ולמעשה למנוע כל הגנה על המזרן, גם כאשר תשמשו בו".

 

כיצד נפטרים מריחות לא נעימים מהמזרן?

אם האוורור לא עוזר, ניתן להתיז מעט מבשם בדים על המזרן. ברססט: "מומלץ להימנע משימוש בכל מיני תרופות סבתא מסוג פיזור סודה לשתייה ושאיבתה עם שואב אבק. מעבר לכך שהשפשוף של האבקה הורס את הציפוי, הרי שפעולת שאיבת האבק מהמזרן גם הורסת את הסיבים של המזרן".

 

צריכים ניקוי שטיחים וריפודי ספות? לחצו כאן

 

 ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 24/03/2019 11:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ככה תשמרו על המזרן
צילום: shutterstock
מומלצים