רוצים הנחה בביטוח? תתחילו לצעוד
מוכנים לשתף את חברת הביטוח במידע על רמת הכושר הגופני שלכם? AIG השיקה את תוכנית הביטוח AIG SafeLife כשבמסגרתה היא תציע הנחה בביטוח הבריאות והחיים למי שינהל אורח חיים בריא יותר הכולל פעילות ספורטיבית
AIG השיקה היום את תוכנית הביטוח AIG SafeLife, עליה הכריזה כבר לפני יותר משנה. התוכנית החדשה תלווה באפליקציה שתאפשר למבוטח לעקוב אחר פעילותו הגופנית ולשפר אותה, כשהרעיון הוא להציע הנחה בביטוח הבריאות והחיים למי שינהל אורח חיים בריא יותר הכולל פעילות ספורטיבית.
המלחמה על ביטוחי החיים - ומה זה אומר לגבינו?
בקשה לייצוגית נגד כלל: רכשו ביטוח נסיעות וחויבו על ביטוח ל-60 שנה
ביטוח החיים למשכנתה הוזל - אך בבנק עדיין יקר
התוכנית מבוססת על טכנולוגיה שפותחה עבור החברה בשיתוף Shapa Health האמריקנית, בה שותפים נתי לביא ופרופ' דן אריאלי, שליווה את פיתוחה עם אנשי AIG.
טענת החברה היא שעד כה, פוליסות הבריאות בשוק התבססו על מודל תמחור סטטי ופרמטרים קבועים: גיל, מין, עישון ו–BMI (מדד מסת הגוף הבוחן אם משקל תקין). בכך, חברות הביטוח לא מסוגלות לתמחר שיפורים עתידיים במצבו של המבוטח. כך למשל, מבוטח בן 50 שמקיים אורח חיים בריא ופעיל גופנית, עשוי לשלם יותר ממבוטח צעיר ממנו שלא עושה דבר.
המצטרפים לתוכנית יקבלו 10% הנחה בפרמיה בשנה הראשונה, כאשר פעילויות גופניות שונות שימדדו על ידי האפליקציה יזכו את הלקוח בנקודות ובהנחה נוספת בפרמיה. כך למשל, מבוטחת שתרוץ שלוש פעמים בשבוע למשך שעה ותצעד בין 4,000 ל-8,000 צעדים ביום יכולה להגיע בסוף השנה להנחה מקסימלית של 25% בעלות ביטוח הבריאות.
ביטוחי החיים למשכנתא לא כלולים
כמו כן, מבוטח שיקפיד על הליכה שלוש פעמים בשבוע ויצעד בין 6,000 ל-10,000 צעדים ביום, יוכל להגיע ל-15% הנחה בעלות ביטוח הבריאות. התוכנית תלווה את כל ביטוחי החיים (ריסק) והבריאות של החברה, אולם לא תכלול את ביטוחי החיים למשכנתא.
ומה לגבי החשש משיתוף המידע עם חברת הביטוח? "קביעת המדדים לאורח חיים בריא נשענת על מה שמקובל בעולמות הללו", אומרת יפעת רייטר, סמנכ"לית ביטוחי בריאות וחיים ב-AIG. "אנחנו לא נחשפים למידע ולהתנהלות של הלקוח, אלא רק מקבלים ציון בסוף השנה בהתאם לפרמטרים שנקבעו. גם במערכת המותקנת ברכב (מערכת המנטרת את הנהיגה ברכב - א.ר.) הלקוחות הביעו חשש, אבל אין לנו ידע על נהג מעבר לציון שאנחנו מקבלים אחת לשנה לגבי אופן הנהיגה שלו".
המהלך לא ייקר בסוף את הפוליסה למי שיקבל ציון נמוך?
"הרעיון הוא להיטיב עם מי שכן עושה, ולא לגרוע ממי שלא עושה", מציין שי פלדמן, מנכ"ל AIG. "לא נעניש את מי שמפסיק אורח חיים בריא. במקרים כאלו נחזור למחיר המקורי ולא ניתן את ההנחה".
כאמור, AIG כבר החלה לעשות שימוש במערכת ניטור לפני ארבע שנים כשהשיקה את ה-AIG Safe Drive, מערכת המנטרת את הנהיגה באמצעות רכיב המותקן ברכב ומעניקה הנחה בביטוח הרכב, בהתאם לניקוד שנקבע.