המטרה: הגדלת הסחר עם קנדה ליותר מ-2 מיליארד דולר
משלחת של 20 חברות טכנולוגיות וביטחוניות מישראל תצא בשבוע הבא יחד עם נשיא המדינה ראובן ריבלין לביקור בקנדה. על הפרק: מפגשים עם חברות מקומיות כדי לפתח איתן קשרים מסחריים. בין לבין היא תקיים אירוע עם ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו. "זיהינו אתגרים עתידיים דומים למגזרים העסקיים שלנו", אומר נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש
משלחת עסקית גדולה בראשות נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, תתלווה בשבוע הבא לביקור של נשיא המדינה, ראובן ריבלין, בקנדה במטרה לפתח את היקף הסחר בין המדינות. מדובר בכ-20 חברות מתחומים שונים ומבוקשים לייצוא מישראל לקנדה, כגון חברות המתמחות בטכנולוגיות סייבר, תוכנה, מכשור רפואי, טכנולוגיות חקלאות ומים, מדעי חיים, מדעי המוח וביטחון המדינה.
יותר צריכה, פחות תאונות דרכים: המשק ירוויח 350 מיליון שקל משעון הקיץ
בנק ישראל מזהיר: הצמיחה תרד ל-2.4% בגלל אי שילוב חרדים וערביות
פחות עסקאות, יותר כסף: לאן הולך ההייטק הישראלי?
במהלך הביקור יקיימו חברות המשלחת מפגשים עם חברות קנדיות רלוונטיות על מנת לפתח איתן קשרים מסחריים. מדובר במשלחת אנשי העסקים המשמעותית ביותר שיוצאת למדינת המייפל, אחרי שבשנים האחרונות נחתמו מספר הסכמים להגדלת שיתוף הפעולה בין המדינות, כמו הסכם הסחר החופשי החדש שנחתם ב-2018 ויצירת קרן משותפת למחקר ופיתוח. זאת בשל הפוטנציאל העצום שיש להגדלת היקף הסחר עם קנדה – הכלכלה העשירית בגודלה בעולם ואחת ממאמצות הטכנולוגיה המובילות בעולם המערבי בכל הנוגע לתחומי איכות הסביבה, תוכנה, רפואה ועוד, תחומים בהן ישראל מתמחה ומייצאת מזה שנים רבות.
בין החברות שייקחו חלק במשלחת: SYQE MEDICAL ,ELMINDA ,NYOTRON ,GUARDICORE ,OCTOPUS ,MAGAL SECURITY SYSTEM XM CYBER.
בנוסף המשלחת העסקית תקיים ב-2 באפריל אירוע משותף עם ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, מושל פרובינציית אונטאריו דאג פורד, נשיא המדינה ריבלין, נשיא ההתאחדות שרגא ברוש וראשי הקהילה היהודית במדינה. יצוין, כי בקנדה ישנה קהילה יהודית וישראלית גדולה ומצליחה מאוד, וטרודו זקוק לתמיכתה, במיוחד בעת זו על רקע האכזבה מהמצב הכלכלי במדינה וטענות על שחיתות נגדו ונגד בכירים בממשלתו.
ברוש בירך על ההזדמנות "לאפשר לנו להגדיל את שיתופי הפעולה שלנו בשווקים הבינלאומיים. באמצעות שיתוף הפעולה נוכל להגדיל את הסחר ושיתופי הפעולה בין המדינות שלנו מ-1.1 מיליארד דולר בסחר בסחורות ליותר משני מיליארד דולר. אני מאמין כי משלחת זו מהווה נקודת מוצא לסדרת שיתופי פעולה חדשים בין קנדה לישראל במסלול החדשנות והפריחה הכלכלית, כאשר אנו מזהים אתגרים עתידיים דומים למגזרים העסקיים שלנו במונחים של פרודוקטיביות, חדשנות, אוטומציה, ניתוח נתונים בטכנולוגיות ייצור ועוד. לכן אנו רוצים לעודד את שני הצדדים להקים מיזמים משותפים, מו"פ משותף ושיתוף פעולה טכנולוגי".
יצוין, כי בשנת 2018 קשרי הסחר בין המדינות עמדו על 1.1 מיליארד דולר. הייצוא מישראל לקנדה עמד על 741 מיליון דולר (עלייה של כ-19% משנת 2017) והייבוא עמד על 269 מיליון דולר (עלייה של 6% משנת 2017). מרבית הייצוא הוא של מכונות וייצוא חשמלי (23%) מוצרי תעשיות כימיות (32%) ומכשירים וכלים אופטיים (12%). מרבית הייבוא הוא של מכונות וציוד חשמלי (28%), נייר וקרטון (11%) ומוצרי תעשיות כימיות (9.5%).