טמבור תשקיע כ-100 מיליון שקל בהקמת מפעל באשקלון
יצרנית הצבעים החלה לבנות את המפעל החדש, שיתפרש על פני 16 דונם. המפעל, שמיועד לרכז את תחום הגבס של החברה, צפוי להעסיק 50 עובדים
תאגיד קוסטו ממשיך להרחיב את השקעותיו בטמבור: יצרנית הצבעים הגדולה בישראל תקים מפעל חדש באשקלון, בהשקעה של 80 עד 100 מיליון שקל.
הגבס ששווה מיליונים: אקזיט של 16.5 מיליון שקל לקיבוץ גשר
המועמדים על בעיית הדיור: "כשאין תכנון - אי אפשר לבצע" עלות שכרו השנתי של אהוד ברק באינטרקיור - 7.8 מיליון שקל
המפעל, שבנייתו כבר החלה, יתפרש על פני 16 דונם שטמבור חוכרת ממינהל מקרקעי ישראל. המפעל יקום במימון מלא של החברה וללא מענקי מדינה, למרות היותה של אשקלון אזור פיתוח, משום שבשלב זה אינו מייצא את תוצרתו.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בניית המפעל צפויה להסתיים בשנה הבאה. הוא ייצר חומרי בנייה, בעיקר אבקות גבס וטיח, ויעסיק 50 עובדים. למרות שטמבור מתקשרת בתודעה הישראלית עם צבעים לבית, כמחצית מפעילותה בתחום הגבס - מלוחות גבס ועד אבקות מלט וגבס, לשימוש כחומרי בנייה. בכוונת טמבור לרכז את כל פעילותה בתחום במפעל החדש.
כפי שנחשף ב"ממון", בתחילת החודש טמבור רכשה ב-16.5 מיליון שקל את יתרת אחזקותיו של קיבוץ גשר במפעלי גבס גשר, והפכה לבעלת 100% מהמניות.
היעד: להפוך את טמבור לחברה רב לאומית
קוסטו, תאגיד בינלאומי בבעלות אנשי עסקים מקזחסטן, רכש את טמבור לפני חמש שנים מידי קבוצת עזריאלי. סכום הרכישה, 500 מיליון שקל, גבר על ההצעה של קרן אייפקס, שהתחרתה על רכישת טמבור. עם הרכישה מינתה קוסטו כמנכ"ל טמבור את אחד השותפים בה, מקס סרטייב, שעבר לארץ עם משפחתו ופיקח אישית על הרה-ארגון שביצעו בחברה. רק לאחרונה החליף אותו מנכ"ל מקומי, מיכה שריר, שהיה סמנכ"ל הכספים של טמבור.
מאז הרכישה ממשיכים בקוסטו להשקיע בטמבור, כאשר היעד הוא הפיכתה לחברה רב לאומית. יש לציין כי קוסטו מתמחה בהשקעות בחברות תעשייתיות, חלקן הגדול רב לאומיות, הפועלות ב-11 מדינות בעיקר בתחומי גז, נפט, תשתיות ובנייה. בווייטנאם לדוגמה, חברת הקבלנות הגדולה ביותר במדינה נמצאת בבעלות קוסטו.
במסגרת המאמץ להפיכתה לחברה רב לאומית, טמבור רכשה ב-2018 את חברת Colorificio Zetagì האיטלקית, חברת הצבע שאחראית בין היתר לצביעת אצטדיון הכדורגל של יובנטוס בטורינו.