גן שמואל השקיע 10 מיליון שקל במפעל למוצרים טבעוניים
המוצרים ישווקו במותג "משומשו", כשבשלב זה מדובר בתחליף בשר מחלבון אפונה המיוצר לשוק המוסדי ובייצור מגוון גבינות לשוק הקמעונאי. "נהיה בסוף על כל מדף", אומר אייל אדוט, מנכ"ל משותף ב"משומשו"
קיבוץ גן שמואל חנך בהשקעה של 10 מיליון שקל מפעל חדש למוצרים טבעוניים, שייצר תחליפי גבינות קשות ולבנות, ותחליפי בשר מחלבון אפונה.
מהפכת הטבעונות השקטה של בתי הקפה
היעד הבא: שטראוס מתרחבת לתחום הטופו
משרד החקלאות: נפקח על מחיר חלב 1.5% שומן
רשת יינות ביתן מחסלת את מותג מגה בעיר
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
המוצרים יהיו במותג "משומשו" שבשותפות של הקיבוץ ושל חברת הדר פוד שפיתחה את המוצרים. לדברי אייל אדוט, חבר קיבוץ גן שמואל ומנכ"ל משותף ב"משומשו", "יש התעניינות בנו מצד הרבה חברות גדולות. נהיה בסוף על כל מדף. הביקוש למוצרים רק הולך וגדל".
הקיבוץ החליט על המהלך בגלל הביקוש המתרחב לתחליפי חלב, לא רק מצד טבעונים אלא גם מצד שוחרי מזון בריאות. במפעל החדש מייצרת משומשו תחליף בשר מחלבון אפונה, בשלב זה רק לשוק המוסדי. בנוסף, המפעל החדש החל לייצר לראשונה סדרה של גבינות שמנת טבעוניות במגוון טעמים לשוק הקמעונאי כולל סדרת שמנת חדשה מ-9% עד 25%, המבוססת על שמני קוקוס, שנמכרת ב-16 שקל ל-200 גרם.
לדברי אדוט, "השוק הטבעוני צומח באופן עקבי ומטרת המפעל היא לתת מענה גם לשוק המוסדי בו נרשם ביקוש רב לתחליפי חלב מצד פיצריות, בתי קפה, חברות הסעדה, קייטרינג וכדומה".
גם שטראוס מסמנת את שוק תחליפי מוצרי החלב כיעד הבא שלה ומתרחבת לתחום הטופו. כפי שפורסם ב"ממון" לפני כמה ימים, שטראוס צפויה לחתום על הסכם עם משק ויילר מנתיבות המתמחה בייצור טופו, ולפיו היא תפיץ ותמכור את כל מוצרי הטופו של המשק.