איש השיווק לחודש מאי: היזם של "הסטורי של אווה"
וגם: על רקע הסערה הציבורית, הנשיא ריבלין התחייב לעמוד על משמר הדמוקרטיה בישראל באירוע הענקת פרס דן דוד, ואילו אנשי עסקים הגיעו לפתיחת תערוכת הציורים של דוד ד'אור?
הסטורי של כוכבי
איגוד השיווק הישראלי בחר במתי כוכבי, שיזם והוציא לפועל את "הסטורי של אווה", המיזם שתרם להנצחת זיכרון השואה, לאיש השיווק של חודש מאי 2019. משיקולי ועדת השיווק: "באמצעות חשיבה פורצת דרך, הצליח כוכבי לייצר ז'אנר חדש של זיכרון שבאמצעותו התקרבו צעירים ובני נוער לסיפור השואה. בזכות רעיון מהפכני ואסטרטגיה שיווקית יוצאת דופן, הצליח הסטורי של אווה בזמן קצר לצבור מיליוני צפיות. כוכבי ייצר גישה חדשה לזיכרון השואה".
3 מיליון דולר לחמישה זוכים
פרס דן דוד הוענק אתמול (א') באוניברסיטת ת"א לחמישה זוכים, שיחלקו ביניהם סכום של שלושה מיליון דולר. בזוכים: כריסטינה פיגרס, מהמנהיגות העולמיות הבולטות במאבק בשינויי האקלים, שזכתה לבדה בקטגוריה שלה (״עתיד״). פיגרס הזכירה לנוכחים את הקשר שלה לישראל: אמה הייתה שגרירת קוסטה ריקה בישראל בשנות ה-80 של המאה שעברה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
השחקנים של משחקי הכס שומרים על הסביבה
בוץ, קרח וחשמל: כך אספו ההייטקיסטים הישראלים מיליון שקל לחולי סרטן
יד מנצחת: יצפאן, וולדמן ורפאלי בפוקר למען וראייטי
עוד מתחלקים בפרס: ארגון עיתונאים ללא גבולות, פרופ' מייקל איגנטייף, נשיא Central European University מבודפשט, שנלחם במשטר הימני בהונגריה, והפרופסורים סנגא'יי סוברהמניאם, וקנת פומרנץ, היסטוריונים ש"חושבים קצת אחרת".
את האירוע פתח נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, שהתחייב לתמוך במצוינות וחדשנות ולהמשיך ולעמוד על משמר הדמוקרטיה בישראל. גם בנו של דן דוד, אריאל דוד, שהגיע במיוחד לאירוע עם אמו גבריאלה לא חסך במילים, ואמר בין היתר: "הסדר הדמוקרטי הליברלי ניצב בפני גל של פופוליזם ומשטרים שמתעלמים מהחופש האישי. יש לא מעט אנשים שמטילים ספק בערכים שתיחזקו חופש ודמוקרטיה".
דוד גם הזכיר לנוכחים, כי על פי מסורת הפרס, הזוכים תורמים 10% מכספי הפרס ל-20 מלגות, המיועדות לחוקרים צעירים בארץ ובעולם. הפרס על שמו של דן דוד, איש עסקים ונדבן בינלאומי, שהלך לעולמו לפני מספר שנים, מוענק מדי שנה לאנשים שהוכיחו הצטיינות ותרמו תרומה יוצאת דופן לאנושות בתחומי המדע, הרוח והאמנות.
השוויון של מאור
דנה מאור, מנכ"לית מקינזי ישראל (חברת ייעוץ אסטרטגי גלובלית שבסיסה בארה"ב) חשפה נתונים באירוע שהתקיים אתמול (א') במסגרת שת"פ של מקינזי ישראל וארגון קמא-טק, שמסייע בשילוב חרדים בתעשיית ההייטק בישראל, ויועד לפורום בכיר של סמנכ"לי משאבי אנוש מחברות במשק.
במהלך האירוע הוצגו לראשונה בפני המשתתפים תוצאות המחקר “Delivering through Diversity” בנושא גיוון תעסוקתי עם דגש על שוויון מגדרי ומגזרי, שנערך ע"י מקינזי, לפיו חברות הכוללות גיוון מגדרי ומגזרי בחברי ההנהלה הבכירה מציגות עלייה ברווחים של כ-33%, וחברות בהן יש גיוון בקרב חברי הדירקטוריון רשמו עלייה של כ-43%. מאור הוכיחה שהמשק הישראלי יודע לדבר, אבל לא לעשות: "המגזר החרדי מהווה כחמישית משוק העבודה בישראל ואינו בא לידי ביטוי בתעשיית ההייטק, ושיעור הנשים בקרב ההנהלה הבכירה בחברות בשוק העבודה הישראלי עומד על כ-30% בלבד.
הקשיבו ורשמו: סמנכ"לי משאבי אנוש, בהם יואל נורטון מכתר, נורית טל-שמיר משטראוס, נאוה קזז מ-HP, משה (מוישי) פרידמן – מנכ"ל קמא-טק, וגילה טולוב – שותפה במקינזי ישראל.
ד'אור: מזמר ומצייר
אנשי עסקים התלהבו מהרעיון שהזמר דוד ד'אור מתחיל קריירה חדשה ומקבילה: מעכשיו תגידו לא רק זמר, אלא גם צייר. לכן הם התייצבו לפתיחת תערוכת הציור החדשה שלו: "עודני חולם" בגלריית ריכטר ביפו. במתייצבים: יוני פרס ורעייתו סיגל, איש העסקים צבי ימיני, ויונה ברטל – מנהלת חוג הידידים של מרכז פרס לשלום.