שתף קטע נבחר
 

להפוך חלום למציאות

מה הסיפור שלנו, של הילדים שלנו? איך מייצרים מהלך אחד שמחבר את כולם ומשנה את פני עתיד המדינה? יוצרים את חזון מפת העתיד של ישראל: לא פריפריה - אלא מרכזים חדשים בנגב ובגליל. רוני פלמר, מנכ"ל תנועת אור משרטט את החזון של ישראל 2048 במוסף מיוחד שיצא היום בידיעות אחרונות

בשיתוף מיזם "ישראל 2048 - עתיד משותף"

 

מה הסיפור שלנו, של הילדים שלנו? איך מייצרים מהלך אחד שמחבר את כולם ומשנה את פני עתיד המדינה?

 

ואם היו אומרים לנו שיש קסם שהופך את החיים של כלל התושבים ובכל המקומות ובכל התחומים במדינת ישראל לפשוטים, קלים, משגשגים, ערכיים, מוסריים, שוויוניים, זמינים, בטוחים, איכותיים ובצמיחה מתמדת - לא היינו משקיעים הכל בקסם הזה?

 

אם חפצי חיים אנו, אי אפשר לבקש שינוי ולעשות עוד מאותו דבר. הפרדיגמה חייבת להשתנות; ההשקעות. סדרי העדיפויות, החשיבה ושיטת החישוב, אי אפשר להמשיך במצב של עסקים כרגיל. בישראל אתגרים ברמת הפרט ואתגרים ברמת המדינה, אך האם יש אפשרות לתת מענה לשניהם בנשימה אחת?

כיצד תיראה ישראל ב-2048? (באדיבות: תנועת אור להתישבות בנגב ובגליל)
כיצד תיראה ישראל ב-2048? תלוי בנו. (באדיבות: תנועת אור להתישבות בנגב ובגליל)


האתגר המורכב הניצב לפתחנו הוא ההזדמנות. הכפלת אוכלוסיית המדינה לקראת שנת 2048 והצורך לבנות את המדינה שוב ב-30 שנה - יכול להיות דווקא הדבק המחבר והאנרגיה שתאחד את האוכלוסיות השונות בישראל, ותביא מזור לכאבים ושאיפות של 71 שנה.

 

עוד בנושא:

מלחמת העצמאות של הנגב והגליל

רואים רחוק - אל 2048

ממדינה של מרכז ופריפריה למדינה של 3 מרכזים גדולים

 

מדינת ישראל הפרק הבא: הפרק הזה יוודא ש-75% משטח המדינה בנגב ובגליל הופך למרכזים מובילים ושמנוע הצמיחה במרכז הנוכחי ימשיך לנסוק, תוך פתרון למצב הפקקים, הזיהום, הצפיפות, יוקר המחיה והדיור, על ידי ריסון ביקושים לא בריאים שהשוק לא עומד בהם.

 

לא עושים עוד מאותו דבר

בפעולה פשוטה, בהשקעה שיוצרת חסכון אדיר למשק, במקום לעשות עוד מאותו דבר ובאותו מקום, ניתן את מה שמגיע כבר מזמן לתושבי ואזורי הנגב והגליל ונייצר בעת ובעונה אחת הקלה אדירה על אזור גוש דן.

 

רוני פלמר (צילום: דנה קופל)
רוני פלמר, מהמיסדים ומנכ"ל תנועת אור להתיישבות בנגב ובגליל.(צילום: דנה קופל)

 

תארו לכם שמתוך 17 מיליון האנשים החיים בישראל בשנת 2048, 9 ולא 13 מיליון יגורו באזור המרכז, לצידם יגורו עוד 3.5 מיליון איש בנגב ועוד 4.5 מיליון איש בגליל, המרכזים החדשים. ערי הפיתוח יהפכו למוצר המגורים החם והמבוקש בישראל, בית לעוד מיליון אנשים, בעיקר לצעירים הבוחרים לגור בשילוב שבין הכפר לעיר, מקום בו כל שכונה היא קהילה תוססת, זמינה ומזמינה, בה יש להם אפשרות להיות חלק מעיצוב עצמם ומדינתם. עם מגוון תעסוקות, אפשרויות בילוי ותרבות, הטמונים באוצרות הצפון והדרום, שעוד לא השכלנו לגלות.

מפץ ההזדמנויות של הגליל (הנתונים באדיבות תנועת אור ומיזם  ישראל 2048 - עתיד משותף)
מפץ ההזדמנויות של הגליל. (הנתונים באדיבות תנועת אור ומיזם ישראל 2048 - עתיד משותף)

 

מנועי צמיחה על-אזוריים ובין-יבשתיים, כמו גם פנים עירוניים, יספקו למעלה ממיליון משרות בתוכנית העסקית של ישראל לאזורים שפעם נקראו פריפריה והפכו לשווקים צומחים הנהנים מיוזמות והשקעות.

 

ערי הראש של המרכזים החדשים באר-שבע וחיפה, כל אחת עם יותר ממיליון תושבים, לצידן מרחבים מטרופוליטניים מרחבי נתיבות, רהט ודימונה בדרום, מרחבי עכו-נהריה וצפת-חצור בצפון.

 

תעלת הימים שמובילה מהים התיכון דרך הגליל לכנרת מים מותפלים ומעלה אותה על גדותיה עד שהירדן שב לחיים ומחייה את ים המלח ומדרום, הים האדום מחייה את הערבה ומייצר אנרגיה אדירה כשנשפך לדרום ים המלח, צמיחה אזורית ושפע הזדמנויות בתחומי התיירות, האנרגיה והחקלאות והתמודדות עם אתגרי האקלים הצפויים.

 

הנגב יהפוך לאתר תיירות בינלאומי ויפעל כגשר בין -יבשתי בין אפריקה ואסיה לבין אירופה, מנועי צמיחה בתחום טכנולוגיות מדבר, אגרו-טק גידולי מרפא, מרכזי לוגיסטיקה של ענקיות השילוח, לצד מפעלי חלל ורכב מתקדמים, מפעלי כימיה תהליכית המחליפים את אלו של מפרץ חיפה שמזמן כבר אינם שם, ובמפרץ חיפה עוד 100,000 יחידות דיור מהן ניתן לצאת לרחובות, שהם בעצם תעלות באמצעות סירות. מרכזי בריאות ייחודיים ברמה הבין לאומית מפוזרים בין מרכזי הרפואה בגליל, מכוני ביוטק ומזון פורצי דרך, לצד תעשייה מתקדמת מזמינים אלפי חברות מהעולם לקבוע את מקומן דווקא בגליל.

מפץ ההזדמנויות של הנגב (הנתונים באדיבות תנועת אור ומיזם  ישראל 2048 - עתיד משותף)
מפץ ההזדמנויות של הנגב. (הנתונים באדיבות תנועת אור ומיזם ישראל 2048 - עתיד משותף)

חזון המרכזים החדשים היה צריך להתחיל כבר מזמן

המסה הקריטית האנושית בכמות ובאיכות במרכזים החדשים של ישראל בנגב ובגליל, מייצרת תעסוקה בשפע ועל בסיסה גל ביקושים ש בזכותם הצעירים יכולים להגיע לדירה ולהוזלה ניכרת בעלות המחיה. התחבורה הציבורית האוטונומית המבוססת על אנרגיה ירוקה היא בתדירות, איכות ורמת שירות שמייתרת את הרכב הפרטי, החיסכון בהוצאה, בזיהום ובפקקים יוצרים איכות חיים מהטובות בעולם.

 

נשמע רחוק? חזון המרכזים החדשים של ישראל היה צריך להתחיל כבר מזמן. יש לנו שנים ספורות לטעת את זרעי העתיד, לוודא שנשאר עם, שנמשיך להיות אומה של חדשנות, לא רק בטכנולוגיה, אלא במוסר, ערכים, להוביל את העולם בפתורנות יצירתיים בכל אתגרי החיים, לקראת מורכבות העתיד.

המרכזים החדשים של ישראל (הנתונים באדיבות תנועת אור)
המרכזים החדשים של ישראל(הנתונים באדיבות תנועת אור)

 

ישראל, בגיל ההתבגרות, אך בשיא עוצמתה מזה אלפיים ויותר שנים. לו רק נדע לאחד כוחות ומוחות פנימה, להישיר מבט איש לרעהו ולעתיד ומתוך משק כנפי ההיסטוריה לכתוב ביחד בקוד פתוח, בחדשנות אין-קץ את דברי תולדות ישראל נוכל לומר לעצמנו, לילדינו ולהתגאות בפני חברינו שאנחנו חיים בארץ שהיא המקום שהכי טוב לחיות בו. בעולם.

 

בואו נבנה עתיד משותף.

 

הכותב הוא מנכ"ל, תנועת אור.

 

המאמר פורסם היום במוסף מיוחד שמצורף לעיתון סופ"ש של ידיעות אחרונות בשיתוף תנועת אור

 

בשיתוף מיזם "ישראל 2048 - עתיד משותף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להפוך חלום למציאות. רוני פלמר, מנכ"ל תנועת אור
מומלצים