שתף קטע נבחר
 

משבר הסחר בין סין לארה"ב: טראמפ מנמיך את הלהבות בסכסוך עם וואווי

הנשיא האמריקני אמר לאחר פגישתו עם עמיתו הסיני כי משרד הסחר יבדוק בימים הקרובים אילו מוצרים מתוצרת ארה"ב ניתן יהיה למכור לוואווי; עם זאת, לא הסכים לחשוף האם ענקית התקשורת הסינית תוסר בקרוב מרשימת החברות המוחרמות. מוקדם יותר סין וארה"ב חידשו את שיחות הסחר

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ועמיתו הסיני שי ג'ינפינג נפגשו היום (שבת) באוסקה, יפן, במסגרת פסגת מדינות ה-G20 . לפי דיווחים בסין, השניים סיכמו להמשיך בשיחות הסחר, וארה"ב הסכימה שלא להטיל מכסים נוספים על סחורות סיניות. לאחר הפגישה אמר טראפ כי וואווי תוכל להמשיך לרכוש ציוד מתוצרת אמריקנית, למרות החרם שהוטל עליה, בתנאי שהדבר לא יהווה איום על הביטחון הלאומי.  

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

שוק הנפט העולמי מחכה למצמוץ של טראמפ

האיחוד האירופי נגד החוב התופח של איטליה

קרן המטבע: מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין עלולה לרסק את הצמיחה העולמית ב-2020

 

הפגישה בין השניים ארכה 80 דקות, ולאחריה אמר הנשיא האמריקני כי "שיחות הסחר שבו למסלול". לדבריו, "היתה לנו פגישה טובה מאוד. הייתי אומר אפילו מצויינת".

דונלד טראמפ ושי ג'יפינג (צילום: איי פי)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'יפינג(צילום: איי פי)
 

סוכנות הידיעות הרשמית של סין, שינחואה,הודיעה כי ארה"ב הסכימה שלא להטיל מכסים נוספים על סחורות סיניות, וכי הצדדים החליטו לחדש את המו"מ ביניהם על בסיס של "שווין וכבוד הדדי".

 

וואווי חוזרת לתמונה

בוול סטריט העריכו כי תהיה פשרה או הפשרה בנושא וואווי. על פי הדברים שאמר טראמפ, ניתן להעריך שענקית התקשורת הסינית זכתה להקלה, אך עדיין לא ברור באיזה היקף או כיצד היא תתבטא.

 

לפי הסיכומים שהושגו היום, משרד המסחר האמריקני יבדוק בימים הקרובים אילו מוצרים ניתן יהיה למכור לוואווי; טראמפ הסביר שבכל מקרה לא מדובר במוצרים הכוללים טכנולוגיה העשויה להוות איום על הביטחון הלאומי של ארה"ב; בכל מקרה, הוא ציין כי כל הקלה או שינוי במצב של וואווי קשורים להסכמות גלובליות ולפתרון הסכסוך בין המדינות בנושא הסחר.

 

טראמפ הוסיף כי לביון האמריקני יש מידע רגיש על וואווי, מידע שלדבריו "אינו יכול לשוחח עליו בציבור". עם זאת הוא לא אמר שיש לו "הוכחות" כלשהן.

  

בשנה האחרונה עלו טענות של מדינות בנות ברית של ארה"ב על בעיות שנמצאו בציוד של וואווי. ואולם, עד כה לא הוצגו הוכחות חותכות למעורבות ישירה של הממשל הסיני בהטמעה של ציוד ריגול במוצריה, מה שהיווה את הבסיס לטענות נגד החברה מלכתחילה.

 

סוכנויות הביון הבריטיות היו היחידות שיצאו בהצהרה פומבית לגבי הסיכון הכרוך בשימוש בציוד של החברה - אך לטענתם מדובר רק בבעיות בעיצוב שלהם ולא בניסיונות להחדיר באופן יזום אמצעי האזנה או "דלתות אחוריות".

 

בסיום הדברים, טראמפ לא הסכים לחשוף האם החברה תוסר בקרוב מרשימת החברות המוחרמות. "אנו עוקבים אחר וואווי בעניין רב", אמר טראמפ, "וואווי בהחלט נמצאת בבדיקה מעמיקה על ידינו וקהילת הביון שלנו".

 

הנשיא האמריקני הוסיף כי "אנחנו יודעים הרבה מאוד על וואווי, אך איני רוצה להתייחס לזה כרגע, אני חושב זה לא יהיה נכון. אבל אנחנו לא נעשה מזה נושא גדול, אנו שומרים זאת להמשך".

מייסד וואווי רן ז'נגפיי (צילום: AP)
מייסד וואווי רן ז'נגפיי(צילום: AP)
 

"הסכם הוגן יהיה היסטורי"

לפי הפגישה עם נשיא סין, אמר טראמפ: "אני סבור שהיינו מאוד קרובים, ואז קרה משהו וזה השתבש מעט. כעת התקרבנו מעט. הסכם הוגן יהיה היסטורי. אנחנו מוכנים לכך".

 

שי אמר לפני הפגישה כי הוא מוכן לשקול לשנות את דעתו גם בנושאים המהותיים. לדבריו, "הרבה דברים השתנו בזירה הבינלאומית ב-40 השנים האחרונות וביחסי ארה"ב-סין. אבל דבר אחד נותר ללא שינוי: העובדה כי ארה"ב וסין מרוויחות משיתוף פעולה, ומפסידות מעימות ביניהן".

 

במאמר מערכת שפרסם העיתון הממשלתי בסין לקראת הפגישה נכתב כי לשתי המדינות לא יהיה קל להגיע להסכם. עוד ציינו שם את "הצעדיים הקפריזיים" שנקטה ארה"ב בזירה הבינלאומית, בהם עזיבת הסכם האקלים. "העולם צריך לרסן את ארה"ב, למרות שזה קשה", נכתב במאמר. "הבעיה היא שמדינות רבות חוששות להביע התנגדות לצעדים האמריקניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'יפינג
צילום: איי פי
מומלצים