נזילת מים ממכונת הכביסה? כך תתמודדו
רגע לפני שאתם מזמינים טכנאי, בדקו את מקור הנזילה. ייתכן שבעל המקצוע המתאים הוא בכלל אינסטלטור, וחבל לשלם דמי ביקור כפולים. גיליתם נזילת מים ממכונת הכביסה? אתר "המקצוענים" עם המדריך שיחסוך לכם כסף
מכונת הכביסה עובדת ומים מציפים את הרצפה? יכולות להיות לנזילה מספר סיבות. כיצד תאבחנו את מקור התקלה, כמה אמור לעלות התיקון ובאיזה מקרים אין טעם להזמין טכנאי אלא יש לקרוא מראש לאינסטלטור? בדקנו.
נזילת מים בשל בלאי של הגומי שעל דלת המכונה
במידה והבחנתם בשלולית מים בקדמת מכונת הכביסה, יתכן שיש בעיה עם הגומייה שאוטמת את הדלת. עם השנים, הגומייה של הדלת עשויה להתבלות או להיקרע והמים ייזלו החוצה.
"הגומי יכול להיהרס כתוצאה ממגע של ריץ'-רץ' או כל חפץ חד", אומר אריק גבאי, טכנאי מכונות כביסה מאתר "המקצוענים". "זו תקלה שמאוד קשה למנוע, שכן גם אם נזהרים, תמיד יכול להיות מחזור כביסה אחד שבו מתרשלים ושוכחים לסגור רוכסנים או לרוקן כיסים. בלאי הוא טבעי, ואחרי 3-4 שנים, סביר שהגומי ייהרס וזה הגיוני להחליף אותו כעבור פרק זמן כזה".
מה עושים? "את השרוול עצמו תוכלו לקנות בעצמכם, אך לא כדאי למהר ולנסות להחליף אותו בעצמכם", ממליץ גבאי. "זאת, משום שאם אינכם מיומנים תוכלו רק להגדיל את הנזק ולהרוס רכיבים נוספים במכונה, מה שיגרום לייקור עלות התיקון".
כמה יעלה התיקון? "בעל מקצוע יגבה מכם 400-600 שקל, כולל הגומי עצמו, העבודה ומע"מ", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "המחיר משתנה בהתאם לדגם המכונה ומורכבות התיקון".
נזילת מים כתוצאה מתקלה במשאבת המים
"במכונות ישנות יחסית, שבהן משאבת המים ממוקמת מאחורה, תקלה זו יותר נפוצה", מסביר חיים אמסטר טכנאי מכונות כביסה באתר "המקצוענים". "במקרה של תקלה במשאבת המים, תהיה נזילת מים אל מחוץ למכונה. במכונות חדשות יחסית, משאבת המים ממוקמת בחלקה הקדמי של מכונת הכביסה".
מה עושים? "במקרה כזה, אין טעם להשקיע בתיקון משאבת המים", אומר אמסטר. "אם המשאבה גורמת לנזילת מים, יש להחליף אותה. זהו תיקון משתלם יחסית שכן גם הרכיב וגם העבודה אינם יקרים במיוחד. במקרה של נזילת מים, ציינו בפני הטכנאי את דגם המכונה, על מנת שיצטייד במשאבה מתאימה בטרם הגעתו אליכם".
כמה זה עולה? "בעל מקצוע יגבה מכם 350-500 שקל, כשהמחיר כולל את המשאבה, את עלות ההחלפה ומע"מ", מציינים במוקד השירות.
נזילת מים כתוצאה מסתימה בצנרת שבתוך המכונה
ישנן נזילות מים שנגרמות כתוצאה מתקלה בצנרת שבתוך המכונה. "לעתים צינור נקרע כי נכנסה לתוכו סיכה, למשל. לכן, כדאי להקפיד לרוקן היטב את הכיסים בטרם הכנסת הבגדים אל תוך המכונה".
מה עושים? "זהו תיקון זול יחסית ומשתלם", אומר אמסטר. "טכנאי יחליף את הצנרת שבתוך המכונה, ועלות התיקון תשתנה בהתאם לסוג הצינור שיצריך החלפה".
כמה זה עולה? "עלות התיקון היא 300-500 שקל, בהתאם לסוג הצינור ולדגם המכונה", אומרים במוקד השירות.
נזילת מים כתוצאה מסתימה בצנרת הביוב שליד מכונת הכביסה
אם מקור הנזילה הוא מהחלק האחורי של מכונת הכביסה, יתכן מאד שצינור הניקוז שלה סתום, או שיש סתימה בעומק הצנרת הניקוז של הביוב.
אמסטר: "כאן הכוונה היא לא לצנרת שנמצאת בתוך המכונה עצמה, אלא לצנרת שממוקמת בקיר ואמורה לנקז את המים אל מערכת הביוב. במקרה של סתימה, הביוב יעלה על גדותיו ומים יצטברו על הרצפה שבאזור מכונת הכביסה".
מה עושים? "אם זו סתימה קלה יחסית, ייתכן שתוכלו לפתור אותה בעצמכם, מבלי לקרוא לבעל מקצוע", מסביר אמסטר. "זאת, באמצעות חומר נוזלי שפותח סתימות, ואשר ניתן לרכוש בחנויות רבות. אם הסתימה היא מורכבת יותר, והיא בעומק הצנרת, תצטרכו להזמין אינסטלטור".
לדבריו, "במצב כזה, אין טעם להזמין טכנאי מכונות כביסה, שכן בעל המקצוע שיכול לפתור את התקלה הוא אינסטלטור. הזמנת טכנאי, תעלה לכם בדמי ביקור מיותרים, ולא תמנע את הצורך להזמין אינסטלטור בנוסף".
כמה יעלה התיקון? "עלות סבירה לפתיחת סתימה של צינור ביוב ייעודי למכונת כביסה, היא בין 200-300 שקל", אומר גבאי. "לכן אם האינסטלטור גובה מכם סכום גבוה מכך, זה צריך לעורר חשד ובהחלט כדאי להתקשר למספר אינסטלטורים ולהשוות מחירים. צריך להבין שלמכונת כביסה יש צינור ייעודי לניקוז המים. לכן, אם אינסטלטור טוען שיש צורך בשטיפת קו ומנסה לגבות סכום של 700 שקל ומעלה, במרבית המקרים זה לא הגיוני. הצינור של מכונת הכביסה הוא בקוטר מסוים והוא מתחבר לביוב ראשי שהוא בקוטר הרבה יותר גדול. אם משהו מהם ייסתם זה הקטן. אין צורך לפתוח את כל קו הביוב, אלא רק את הצינור של מכונת הכביסה".
עוד כתבות בנושא:
כך תתמודדו עם ליקויים לאחר שיפוץ
הצפה בבית: המדריך לעזרה ראשונה
וטיפ קטן לסיום: אל תגזימו עם כמות חומרי הניקוי
"אם שמים יותר מדי אבקה או נוזל כביסה, המכונה יכולה להקציף בכמות מוגזמת", אומר אמסטר. "ואז, קצף יעלה כלפי מעלה ויתחיל לנזול דרך הדלת של המכונה. יש להקפיד על כמות סבירה, בהתאם להוראות היצרן".
מוקד השירות: "כמות גדולה מדי של חומרי ניקוי, לא רק שלא תשפר את איכות ניקוי הבגדים, אלא יכולה לגרום לנזילות מים, לנזק לחיישנים שבתוכה ולהרוס לכם את המכונה, דבר שיעלה לכם ביוקר בסופו של דבר".
צריכים אינסטלטור? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"