המשבר בארגנטינה: האזרחים הסתערו על הבנקים בניסיון למשוך את כספם
כבר יומיים בהם נרשמים תורים ארוכים מול סניפי הבנקים בבואנוס איירס, עקב החלטה דרמטית של הממשלה להגביל את שוק המטבע המקומי מחשש לבריחת דולרים
המשבר הכלכלי בארגנטינה: בבואנוס איירס נרשמים כבר יומיים תורים ארוכים של אזרחים מול סניפי הבנקים, בעקבות החלטה דרמטית של הממשלה להגביל את שוק המטבע המקומי ולהפעיל רגולציה על ההון, מחשש לבריחת דולרים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
המטבע צולל, ארגנטינה לא מוותרת על הסטייקים
הטלטלה בארגנטינה: "אנשים חושבים על עזיבה" הטלטלה בארגנטינה: "היום אנחנו עניים יותר"
אזרחים רבים, שחוששים מקריסה מוחלטת של הכלכלה כפי שקרה בשנים 2001־2002, הסתערו על הבנקים במטרה לרוקן את החסכונות שלהם. "כל האנשים כאן לוקחים חלק או את כל מה שיש להם בבנק, עדיף לשמור את הכסף בבית", סיפר חוליו נואבה בן ה-61.
במשבר של 2001 מנעו הבנקים מהאזרחים למשוך את כספיהם, מה שהוביל בסופו של דבר למהומות ענק. כעת החליט הנשיא מאוריסיו מאקרי להתערב במשבר ולהגביל את מכירת הדולרים כמו גם לחייב חברות ובנקים באישור לרכישת מטבע. היצואנים במדינה יחויבו להחזיר לארגנטינה את כל הכנסותיהם במט"ח. על יחידים שמבקשים לקנות דולרים תהיה מגבלה של 10,000 דולר בחודש. העברות בנקאיות לחו"ל על ידי יחידים יוגבלו לאותו סכום. קניית דולרים על ידי זרים תוגבל ל־1,000 דולר בחודש, והם לא יוכלו לבצע העברות בנקאיות למדינות אחרות.
ארגנטינה מצויה מאז 2018 במיתון, והאבטלה נמצאת בעלייה מתמדת. עם 55 אחוזי אינפלציה היא בין המדינות עם האינפלציה הגבוהה בעולם. מאז ה-11 באוגוסט איבד מטבע הפסו המקומי כרבע מערכו לעומת הדולר. הנשיא מאקרי הפסיד בבחירות מוקדמות, מעין משאל לקראת הבחירות האמיתיות לנשיאות באוקטובר הקרוב, למועמד האופוזיציה, איש השמאל אלברטו פרננדס. מאקרי נמצא בפאניקה נוכח מצבו הפוליטי הנואש ומנסה בכל הכוח לאושש את הכלכלה תוך פיזור הבטחות לאזרחים. ממשל מאקרי הגיב להצבעת הבוחרים בהקפאת מחירי הדלק, העלאת שכר המינימום ומתן הטבות לעובדי מדינה כאשר מאקרי מנסה לשפר את התמיכה בו לפני הבחירות.